Kısa URL: https://ml.md/lc96864
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2014
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet orta boy domates
6 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zeytinyağı
Domatesler arkadan kesilir. Bir kaşık yardımıyla içi boşaltılır. Ters çevirerek 10 dakika pekletilir. Sonra bir fırın kabına dizilir. İçlerine zeytinyağı, bırakılır. Tuz ve karabiber serpilir. Her birinin içine 1'er yumurta kırılır. Kesilen kısımlar üzerlerine kapatılır. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırına verilir. Yumurtalar arzu edilen kıvama gelene kadar pişirilir.
2 büyük domates
2 yumurta
½ kase çedar peyniri
¼ kase parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
1 tutam taze fesleğen
Fırını 180 derecede ısıtın. Domateslerin üst kısmını şapka şeklinde kesin. İçini dolmalık hazırlar gibi nazikçe oyun. Fırın tepsisine yerleştirip içlerine çedar peynirini paylaştırın.
Yumurtaları domateslerin üzerine kırın. Tuz ekin ve fırına yerleştirin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın, üzerlerine parmesan peynir serpiştirin. Birkaç dakika daha fırınlayarak yumurtalarınızı hazır hale getirin. Karabiber ve fesleğen serpiştirerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc131744
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2018
769 defa indirildi / yazdırıldı
2 tane domates
2 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı taze fesleğen (kıyılmış)
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Domatesin sap kısmını kapak gibi keserek açın. Eğer büyük bir domates kullanmak isterseniz tam ortadan ikiye bölebilirsiniz.
Domateslerin içindeki sulu kısmı iyice boşaltıp, oyun. Ardından bir kağıt havluyla ıslaklığı kurulayabilirsiniz.
Yumurtaların sarılarını bozmadan bir kaseye, akını bir kaseye ayırın. İstediğiniz peynirleri, tereyağı, tuz ve toz kırmızı biberi çırparak karıştırın ve domatesin içine yerleştirin. En üste de yumurta sarılarını koyup en üstüne de biraz kaşar rendeleyebilirsiniz. Kıyılmış fesleğenleri de serptikten sonra üzerine biraz toz kırmızı biber serpebilirsiniz. 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.