Kısa URL: https://ml.md/lc162870
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2022
248 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram margarin
1 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
500 gram vişne
Üzeri için:
Kaymaklı dondurma
Oda sıcaklığındaki margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı toz şekeri katıp iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayıp, ısıya dayanıklı cam kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı toz şekeri serpin. Ardından üzerine donmuş hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında vişneleri 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilınan vişneli tatlının üzerine kaymaklı dondurma koyarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc59029
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2010
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
600 gr. vişneyi saplarından ayırıp çekirdeklerini çıkartın. 125 gr. un, 150 gr. şeker ve 1 paket şekerli vanilini bir kasede karıştırın. 5 adet yumurtayı tek tek ilave edin ve mikser ile çırpın. 250 ml. sütü 200 ml. kremşanti ile karıştırın ve yumurtalı karışıma ilave edin. Hamuru tart kalıbına alıp vişneleri üstüne dizin. Önceden 175 C'de ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Biraz bekletip üzerine pudra şekeri serpin. Ilık olarak servis yapın.