| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Türlü | 
 
  | 
ölçü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54192 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010 
3,235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
100 gram kuzu kuşbaşı et
 
3 patlıcan
 
100 gram bamya
 
2 kabak
 
150 gram taze fasulye
 
2 soğan
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
1 domates
 
4 sivribiber
 
3 su bardağı kemik suyu
 
50 gram tereyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
1 soğanı küp doğrayın, fasulyeyle birlikte tereyağının üçte ikisini 10 dakika kavurun, salçayı ekledikten sonra 1 dakika daha kavurun, kemik suyunu ilave ettikten sonra 25 dakika kaynatın. Kabaklar, bamya, 1 patlıcan ve 2 sivribiberi küp doğrayıp fasulyenin üzerine ekleyip 15 dakika kaynatın. Diğer iki patlıcanı dilimleyip yağda kızartın. Diğer soğanı ince kıyın kalan tereyağında kavurun, üzerine eti ekleyip 5 dakika daha kavurun, yarım su bardağı su ilave ettikten sonra, et pişene kadar kaynatın. Pişirdiğiniz sebzelerle eti karıştırın ve tepsiye yayın, kızarmış patlıcanları üstüne dizin. En üste iri doğranmış domates ve biberleri dizip, orta ısıdaki fırında 7-8 dakika pişirdikten sonra servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
  
 | 
 
Fırında Türlü | 
 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74093 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012 
4,503 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2-3 adet patlıcan
 
İstediğiniz kadar bezelye
 
2-3 kabak
 
1/2 kg kıyma
 
2-3 havuç
 
Nane
 
Pul biber
 
Karabiber
 
1-2 yemek kaşığı biber salçası ya da domates salçası
 
 
Kabakları, patlıcanları, havuçları, patatesleri küp küp doğrayıp az yağda kızartın. Kırmızıbiberleri de kızartın. Bezelyeleri haşlayın. Kıymayı soğanla kavurun. İçine baharatları katın. Kızaran bütün malzemeyi fırın tepsisine alın. Haşlanmış bezelyeyi ve en son üzerlerine kıymalı karışımı yayalım. Salçayı su ile inceltelim içine tuzunu ilave edelim ve kebabımızın üzerine gezdirelim. Yarım saat kadar fırınlayalım ve servis yapalım.
  
 | 
 
Fırında Türlü | 
 
  | 
vız vız vız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2015 
Mesajlar: 39 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105857 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015 
1,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr kemikli et (haşlanmış)
 
1 kg patlıcan
 
1 soğan
 
4 biber
 
2 diş sarımsak
 
4 domates
 
3 patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
50 gr sıvı yağ
 
1 kaşık salça
 
 
İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Domates kabukları soyulup küp şeklinde bir kaba doğranır. Biberler de küp şeklinde ayrı bir kaba doğranır. Sarımsak ayıklanır biraz küçültülür bir kaba konulur. Patatesler soyulup doğranır. Fırın tepsisine önce patatesler üzerine haşlanmış etleri. Sonra patlıcan ve biberleri en üste domatesleri yerleştirin. Ayrı bir kapta salça, karabiber, pul biber, sarımsak, sıvı yağ ve iki bardak su ile bir taşım kaynatarak sebzelerin üzerine dökülerek ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
  
 | 
 
Fırında Türlü | 
 
  | 
turhallı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136274 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018 
842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
Kızartmak için 4 yemek kaşığı tereyağı
 
4 parça dana incik, yaklaşık 3 - 4 cm kalınlığında (kemiğe dik kesilmiş)
 
4 orta boy havuç, küçük küpler halinde kesilmiş 
 
4 baş kereviz, küçük küpler halinde kesilmiş 
 
1 kg olgun domates; kabukları soyulmuş, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış ve küpler halinde kesilmiş 
 
1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın doğranmış 
 
4 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un, kaplama için
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
500 ml et suyu
 
3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış
 
3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince dilimlenmiş 
 
1/2 çay kaşığı kekik ve mercanköşk
 
2 defne yaprağı
 
2 diş sarımsak 
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağını bir kızartma kabında eritin ve sebzeleri içinde soteleyin. Sebzeleri kabın dışına alın. 
 
Dana incik dilimlerini yıkayın, kurutun, baharatlayın ve unla kaplayın. Kalan unu atın.
 
Zeytinyağını kızdırın ve dilimlerialtın sarısı olana kadar orta ısıda pişirin.
 
Eti dışarı alın ve kalan zeytinyağını kaptan dışarı dökün. 
 
Kızartma tepsisindeki et sularını ve 500 ml etsuyunu karıştırın, maydanozu, kekiği, mercanköşkü ve küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyin.
 
Tuz ve karabiberle terbiye edin. Sonra tekrar kaynamaya alın. 
 
Sebzeleri rosto kabına alın; en üste eti koyun ve üzerine sosu dökün. Kızartma kabını bir kapakla kapatın ve fırına verin 120 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Türlü Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |