| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Tavuklu Türlü | 
 
  | 
bedri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118605 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016 
1,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet tavuk göğsü
 
2 adet kuru soğan
 
6 adet orta boy domates
 
3 adet kabak
 
3 adet patlıcan
 
200 gr bamya
 
200 gr taze fasulye
 
1 adet havuç
 
4 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavukları kuşbaşı doğrayalım. Yıkayıp, bir süzgece alalım. Bir tencereye sıvıyağı koyup, soğanları sarartalım. Tavuk etlerim katıp, etler suyunu verip, çekinceye dek soteleyelim, tuzunu karabiberini atıp, ateşten alalım. Kabak ve havucun kabuklarını kazıyalım, patlıcanı çizgili soyalım. Fasulyeleri ayıklayıp, boyuna göre ikiye-üçe ayıralım. Sapını külah gibi kestiğimiz bamyaları bütün bırakalım. Bir fırın kabına sotelediğimiz tavuk etlerini yayalım. Sırasıyla sebzelerle üzerini kaplayalım. Domatesleri bütün olarak dizelim. Sarmısakları soyup, bütün olarak yerieştirelim. Tuz, karabiber serpip, suyunu ekleyelim. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp, 180 dereceye ayarladığımız fırında 30 dakika daha fırınlayıp, sıcak olarak servis yapalım.
  
 | 
 
Fırında Tavuklu Türlü | 
 
  | 
hicran selin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118454 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016 
1,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet tavuk göğsü
 
5 yemek kaşığı sıvıyağ
 
3 adet orta boy kabak
 
3 adet orta boy patlıcan
 
200 gr konserve bamya
 
1 adet havuç
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
10 diş saraımsak
 
3 adet orta boy domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp tavukları aktarın. Karıştırarak tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar, 5 dakika pişirin. Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirip ince doğradığınız soğanları ekleyip 5 dakika kavurup ocaktan alın. Sebzeleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup dörde bölerek iki santimlik parçalar halinde dilimleyin. Kabak ve havucun kabuklarım kazıdıktan sonra aynı işlemi uygulayın. Konserve bamyayı da süzüp tabağa alın. Fırına dayanıklı orta boy bir kaba önce kavurduğunuz tavuk etini, sonra da hazırladığınız sebzeleri yerleştirin. Üzerine sarımsakları ve halka doğradığınız domatesleri sıraladıktan sonra tuz ve karabiberi serpiştirin. 2 su bardağı sıcak suyu da aktarıp kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 175 dereceye ayarlı fırında 30 dak. pişirin. Yemeğin üzerindeki folyoyu çıkarın. 10 dakika daha pişirdikten sonra servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Tavuklu Türlü Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |