|
Fırında Tavuk |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2147
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
9,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
4 adet orta boy patates
Biraz salça
Tuz
Yarım bardak su
Jelatinin içine temizlenmiş tavuğunuzu, soyulmuş ikiye kesilmiş patetesleri dizin. İsteğe göre tavuğa ve patateslere önceden istenilen baharatlar veya salça sürülebilir. Malzemeleri tuzlayın ve en son jelatinin içine yarım bardak su koyarak ağzını kapatın. 180 derecede 1,5 saat kızarana kadar pişirin.
ML® Fırında Terbiyeli Tavuk için tıklayın
|
FIRINDA TAVUK |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2148
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
8,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün tavuk
4 adet patates
1 adet soğan
Bir bütün tavuk iyice temizlenir, derisi tütsülenir ve içine bir adet soyulmuş soğan doldurulur. Patatesler halka halka kesilir. Tavuk ve halka halka kesilmiş patatesler yanmaz bir fırın poşetinin içine konulur ve ağzı kapatılır. Torba bir kaç yerinden delinir ve 200 derecedeki fırında bir buçuk saat kadar pişirilir. Daha sonra tavuk poşetten çıkarılır ve 10 dakika daha fırında poşetten çıkmış olarak kızartılır. Arzuya göre üzerine yeteri kadar tuz serpilir.
ML® Yeşilova için tıklayın
Fotoğraf "Eda Şaşma" tarafından gönderildi. 07.02.2019
|
Fırında Tavuk Kızartma |
|
Pakize Paran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24690
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2008
60,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
2 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
1 kaşık katıyağ
Tavuğu temizleyip, dağılmaması için bağlayınız. Ayaklarını, gerisindeki deriden geçiriniz. Üzerini örtecek kadar su koyup, tuz atıp dağıtmayacak şekilde pişiriniz. Pişen tavuğu sudan çıkarıp, süzünüz. Üzerine aşağıdaki açıklayacağımız salçayı sürüp, fırın tepsisine yerleştirip, her tarafını nar gibi kızartınız. Yanına istediğiniz garnitürü koyup, süsleyerek ikram ediniz.
SALÇANIN HAZIRLANIŞI:
Bir kapta sulandırılmış bir kaşık salçayı, iki kaşık yoğurtla karıştırınız. Hafif erimiş yağ ilave ederek bütünleşiriniz. Hazırladığınız bu salçayla fırında veya kömür ateşinde, elektrik ızgarasında yapacağınız, her türlü kızartmalarda başarılı olursunuz. Haşlanmış etin üzerine sürüp kızarttığınız parça etler, iç pilav yanında her zaman misafirleriniz önünde yüzünüzü ağartır. Piliç, tavuk gibi yumuşak etler haşlanmadan da bu salça sürülüp kızartılabilir.
ML® Saçaklı Tavuk için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.04.2023
|
Fırında Bütün Tavuk |
|
Merve Ganioğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25460
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008
421,653 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün piliç
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım bardak su
Tuz
Bir fiske un
1 adet yanmaz poşet
Bütün tavuğun içini temizleyin, isteğe göre derisini çıkarın ve yıkayın. Tavuğun içini ve dışını biraz tuzlayın, bir kenara koyun. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın ve biraz su ekleyin. Buna yağ, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. İyice karıştırın. Karışımı tavuğun her tarafına, içine iyice sürün. Yanmaz poşetin içini unlayın fazlalığı akıtın. Tavuğu poşetin içine yerleştirin ve ağzını bağlayın. Poşetin üst tarafında iğneyle delikler açın. Tavuğu tepsiye yerleştirip 200 derecede ayarlanmış firma koyun. Tavuk nar gibi kızarınca fırından alın. Poşeti yırtarak tavuğu çıkarın ve servis tabağına yerleştirin. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis edin.
ML® Fesencun için tıklayın
|
Fırında Tavuk |
|
gök türk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2018
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc131584
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018
1,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk piliç (1 kg civarı)
Fırın poşeti
Un
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
3-4 dal taze kekik
Tuz
Tavuğu temizleyip yıkayalım ve iyice kurulayalım. Sosu için; bir kaba yoğurdu, domates salçasını, zeytinyağını, ince ince doğradığımız sarımsağı, kekiği, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice harmanlayalım. Hazırladığımız sosu tavuğun her yerine sürelim. Fınn poşetini unlayıp fazla unu boşaltalım.
Tavuğu fırın poşetinin içine yerleştirelim ve poşetin ağzını kapatalım. Fırın poşetinin üzerinde 2-3 delik açalım. Önceden ısıtılmış 200° fırında 60-65 dakika pişirelim. Tavuğun pişmesine yakın Fırın poşetini keselim ve tavuğu 10 dakika kadar poşetsiz pişirelim. Kızarmış tavuğumuzu sıcak sıcak servis yapalım.
|
Fırında Bütün Tavuk |
|
aygül yıdız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.10.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc135089
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2018
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün tavuk, yıkanmış ve kurutulmuş
Köri tozu
Kırmızı biber
Beyaz biber
Limon suyu
Himalaya tuzu
Tereyağı
Taze brokoli (isteğe bağlı)
Tavuğun her tarafını baharatlar ile sıvayın. Tuzu da unutmayın. Taze limon suyunu da sıkıp işlemi bitirin. Bu şekilde yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine tereyağ parçaları ile kapatın. Sonra üzerine folyo kapatmadan 190 derecede pişirin.
Not: Pişmeye yakın 5-6 dk. kala brokoli çiçekleri de koyabilirsiniz.
|
Fırında Tavuk |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144374
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
788 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 bütün tavuk
45 gram tereyağı
Üzeri için:
Taze kekik
Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3,5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.
|
Fırında Tavuk |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147384
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019
1,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 bütün tavuk
2 adet portakal
1 adet soğan
1 dal biberiye
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Ardından tuz ve karabiberle karıştırıp tavuğun dışına ve içine bu karışımı sürün. Portakal ve soğanı dört parçaya bölüp sığdığı kadarını tavuğun içine, kalanını ise fırın tepsisine yayın. Biberiye dallarını da tavuğun üzerine yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında dışı kızarana ve içi pişene kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Fırında Tavuk |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152547
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
738 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
1 adet parçalanmış tavuk
3 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kadar karabiber
1 tatlı kaşığı kadar tuz
4-5 adet yeşil sivri biber
3-4 adet domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağ, salça, tuz, karabiber ve dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsaklar bir kapta karıştırılır.
Diğer tarafta patatesler yarım daire şeklinde doğranır.
Uygun bir tepsiye tavuklar ve patatesler konulup üzerine hazırlanan aalçalı sos eklenir. İyice karıştırılır.
En üste dilimlenmiş domates ve yeşil biberler dizilerek süslenir.
Sıcak fırına konulup 30 dakika kadar pişirilir.
|
Fırında Bütün Tavuk |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157455
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021
421 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 adet bütün tavuk (organik)
1/2 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet taze kekik
1 adet limon
3 adet havuç
2 adet siyah havuç
1 adet büyük boy kırmızı soğan
200 gram mantar
1 demet kuşkonmaz
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuğu iyice yıkayıp, kuruladıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice ovalayın. Tavuğun içine kekik ve kürdan yardımıyla birkaç yerinden deldiğiniz limonu yerleştirin. Havuçların kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Soğanın kabuğunu temizleyip halka doğrayın. Tavuğu fırın kabına yerleştirip, havuç ve soğanı kenarlarına serpiştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın ve kabın altında biriken suyu tavuğun üzerine gezdirin. Mantarı fırçalayın, kuşkonmazın kök kısımlarından 3 cm kesip atın, biberi doğrayın ve hepsini fırın kabına serpiştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp, 200 derecede 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pişirme kağıdını çıkarın ve yeniden fırına verip, 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Bütün Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158327
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021
360 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
1 çay kaşığı renkli tane karabiber ve pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 dal biberiye
3 adet defne yaprağı
Yarım limon
İçi ve dışı temizlenen tavuğu yıkayın, kurutun. Ardından tereyağı pul biber ve limon suyunu karıştırıp tavuğun içine ve dışına sürün ve fırın tepsisine koyun. Tavuğun iç kısmına karabiber, defne yaprağı ve biberiyeleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra tavuğunuz servise hazır.
|
Fırında Bütün Tavuk |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163796
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane orta boy bütün poşet tavuk
1 dal kadar biberiye
1 tane defneyaprağı
1 çay kaşığı ile renkli tane karabiber
1 yemek kaşığı ile tereyağı
1 tatlı kaşığı ile kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
1 çay kaşığı ile tuz
Tavuğu bol su ile yıkayın.
İç kısmının tamamen temizlenmiş olmasına itina gösterin
Sosu içine daha iyi çekmesi için; bir kâğıt havlu yardımı ile üstünün kurulayın ve orta ateşte hafifçe tütsüleyin.
Tavuğun iyice nar gibi kızarması için; tereyağını, kırmızı toz biberini, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
Tütsülediğiniz tavuğu fırın tepsinize alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı ile tavuğun derisine yedirecek şekilde tamamen ovun.
Tavuğun İç kısmına ise; renkli tane karabiber, biberiye ve defne yaprağı ilave edin.
Önceden ısıtttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlar halinde sevdiklerinize sevginizi katıp ikram ediyorsunuz.
|
Fırında Bütün Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170892
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 2 Yemek Kaşığı
Ayçiçek Yağı 3 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Kekik 1 Çay Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Bütün Tavuk 1600 Gram
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet
Domates Salcası 1 Yemek Kaşığı
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Biber salçasını, 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı, yoğurt ekleyim karıştırın. Daha sonra küçük bir kuru soğanı ince ince doğrayıp sosa ekliyoruz. Soğanları rendelemek yerine doğramanızı öneriyoruz; bu şekilde tavuğun üzerine yapışarak karamelize olacaktır ve güzel bir lezzet verecektir. Soğanı ve iki diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp karışımın içine ekleyin. Son olarak kimyon, toz kırmızı biber, tuz, kekik ve ince doğranmış taze biberiyeyi de ekleyerek sosu iyice karıştırın.
Daha önceden içini tuzlayıp kara biber eklediğiniz tavuğunuzu bu sos ile kaplayınız. COOK Fırın Torbası’na yerleştirin ve kalan sosu da tavuk poşetin içindeyken ekleyin ve poşetin ağzını klips yardımı ile sıkıca bağlayın. Bağladıktan sonra fırın torbasının üzerinde bıçak yardımıyla iki-üç delik açın; böylece tavuğunuz pişerken torba hava alarak şişmesini sağlayacaktır. Tavuğunuzu fırın tepsisine koyduktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 180 derecede yarım saat pişirin.
Piştikten sonra fırın torbasını bıçak ile dikkatlice keserek tavuğu servis tabağına alabilirsiniz. Fırın torbasının içinde kalan sosu da kaşık yardımı ile tavuğunuzun üzerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze biberiye de ekleyerek servis yapabilirsiniz.
|
|