| 
 
 
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157455 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021 
536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet bütün tavuk (organik)
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1/2 demet taze kekik
 
1 adet limon
 
3 adet havuç
 
2 adet siyah havuç
 
1 adet büyük boy kırmızı soğan
 
200 gram mantar
 
1 demet kuşkonmaz
 
1 adet kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavuğu iyice yıkayıp, kuruladıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice ovalayın. Tavuğun içine kekik ve kürdan yardımıyla birkaç yerinden deldiğiniz limonu yerleştirin. Havuçların kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Soğanın kabuğunu temizleyip halka doğrayın. Tavuğu fırın kabına yerleştirip, havuç ve soğanı kenarlarına serpiştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın ve kabın altında biriken suyu tavuğun üzerine gezdirin. Mantarı fırçalayın, kuşkonmazın kök kısımlarından 3 cm kesip atın, biberi doğrayın ve hepsini fırın kabına serpiştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp, 200 derecede 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pişirme kağıdını çıkarın ve yeniden fırına verip, 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158327 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021 
451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün tavuk
 
1 çay kaşığı renkli tane karabiber ve pul biber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 dal biberiye
 
3 adet defne yaprağı
 
Yarım limon
 
 
İçi ve dışı temizlenen tavuğu yıkayın, kurutun. Ardından tereyağı pul biber ve limon suyunu karıştırıp tavuğun içine ve dışına sürün ve fırın tepsisine koyun. Tavuğun iç kısmına karabiber, defne yaprağı ve biberiyeleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra tavuğunuz servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163796 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022 
438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane orta boy bütün poşet tavuk
 
1 dal kadar biberiye
 
1 tane defneyaprağı
 
1 çay kaşığı ile renkli tane karabiber
 
1 yemek kaşığı ile tereyağı
 
1 tatlı kaşığı ile kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
 
1 çay kaşığı ile tuz
 
 
Tavuğu bol su ile yıkayın.
 
İç kısmının tamamen temizlenmiş olmasına itina gösterin
 
Sosu içine daha iyi çekmesi için; bir kâğıt havlu yardımı ile üstünün kurulayın ve orta ateşte hafifçe tütsüleyin.
 
Tavuğun iyice nar gibi kızarması için; tereyağını, kırmızı toz biberini, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
 
Tütsülediğiniz tavuğu fırın tepsinize alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı ile tavuğun derisine yedirecek şekilde tamamen ovun.
 
Tavuğun İç kısmına ise; renkli tane karabiber, biberiye ve defne yaprağı ilave edin.
 
Önceden ısıtttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlar halinde sevdiklerinize sevginizi katıp ikram ediyorsunuz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170892 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 2 Yemek Kaşığı
 
Ayçiçek Yağı 3 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Kekik 1 Çay Kaşığı
 
Karabiber 1 Çay Kaşığı
 
Kimyon 1 Çay Kaşığı
 
Bütün Tavuk 1600 Gram
 
Sarımsak 2 Diş
 
Soğan 1 Adet
 
Domates Salcası 1 Yemek Kaşığı
 
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
 
 
Biber salçasını, 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı, yoğurt ekleyim karıştırın. Daha sonra küçük bir kuru soğanı ince ince doğrayıp sosa ekliyoruz. Soğanları rendelemek yerine doğramanızı öneriyoruz; bu şekilde tavuğun üzerine yapışarak karamelize olacaktır ve güzel bir lezzet verecektir. Soğanı ve iki diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp karışımın içine ekleyin. Son olarak kimyon, toz kırmızı biber, tuz, kekik ve ince doğranmış taze biberiyeyi de ekleyerek sosu iyice karıştırın.
 
Daha önceden içini tuzlayıp kara biber eklediğiniz tavuğunuzu bu sos ile kaplayınız. COOK Fırın Torbası’na yerleştirin ve kalan sosu da tavuk poşetin içindeyken ekleyin ve poşetin ağzını klips yardımı ile sıkıca bağlayın. Bağladıktan sonra fırın torbasının üzerinde bıçak yardımıyla iki-üç delik açın; böylece tavuğunuz pişerken torba hava alarak şişmesini sağlayacaktır. Tavuğunuzu fırın tepsisine koyduktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 180 derecede yarım saat pişirin.
 
Piştikten sonra fırın torbasını bıçak ile dikkatlice keserek tavuğu servis tabağına alabilirsiniz. Fırın torbasının içinde kalan sosu da kaşık yardımı ile tavuğunuzun üzerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze biberiye de ekleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179846 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2024 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy bütün tavuk
 
1 dal biberiye
 
1 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı renkli tane karabiber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Bütün tavuğu bol suda yıkayın. İç kısmının tamamen temizlenmiş olduğunu kontrol edin.
 
Sosu içine çekmesi için; kağıt havlu ile üzerini kurulayın ve ocağın üzerinde tütsüleyin.
 
Tavuğun nar gibi kızarması için; tereyağı, kırmızı toz biber, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.
 
Tütsülenen tavuğu fırın tepsisine alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.
 
İç kısmına biberiye, renkli tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Fırın tepsisinde kalan tavuğun suyunu 1 yemek kaşığı un ile kavurup sıcak su ekledikten sonra sos haline getirebilir, tavuğun yanında servis edebilirsiniz. Tavuğun aromasını arttırmak için; fırın tepsisine havuç, patates, pancar, kereviz sapı gibi kök bitkiler ilave ederek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |