| 
 
 
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179846 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2024 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy bütün tavuk
 
1 dal biberiye
 
1 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı renkli tane karabiber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Bütün tavuğu bol suda yıkayın. İç kısmının tamamen temizlenmiş olduğunu kontrol edin.
 
Sosu içine çekmesi için; kağıt havlu ile üzerini kurulayın ve ocağın üzerinde tütsüleyin.
 
Tavuğun nar gibi kızarması için; tereyağı, kırmızı toz biber, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.
 
Tütsülenen tavuğu fırın tepsisine alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.
 
İç kısmına biberiye, renkli tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Fırın tepsisinde kalan tavuğun suyunu 1 yemek kaşığı un ile kavurup sıcak su ekledikten sonra sos haline getirebilir, tavuğun yanında servis edebilirsiniz. Tavuğun aromasını arttırmak için; fırın tepsisine havuç, patates, pancar, kereviz sapı gibi kök bitkiler ilave ederek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170892 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 2 Yemek Kaşığı
 
Ayçiçek Yağı 3 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Kekik 1 Çay Kaşığı
 
Karabiber 1 Çay Kaşığı
 
Kimyon 1 Çay Kaşığı
 
Bütün Tavuk 1600 Gram
 
Sarımsak 2 Diş
 
Soğan 1 Adet
 
Domates Salcası 1 Yemek Kaşığı
 
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
 
 
Biber salçasını, 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı, yoğurt ekleyim karıştırın. Daha sonra küçük bir kuru soğanı ince ince doğrayıp sosa ekliyoruz. Soğanları rendelemek yerine doğramanızı öneriyoruz; bu şekilde tavuğun üzerine yapışarak karamelize olacaktır ve güzel bir lezzet verecektir. Soğanı ve iki diş sarımsağı küçük küçük doğrayıp karışımın içine ekleyin. Son olarak kimyon, toz kırmızı biber, tuz, kekik ve ince doğranmış taze biberiyeyi de ekleyerek sosu iyice karıştırın.
 
Daha önceden içini tuzlayıp kara biber eklediğiniz tavuğunuzu bu sos ile kaplayınız. COOK Fırın Torbası’na yerleştirin ve kalan sosu da tavuk poşetin içindeyken ekleyin ve poşetin ağzını klips yardımı ile sıkıca bağlayın. Bağladıktan sonra fırın torbasının üzerinde bıçak yardımıyla iki-üç delik açın; böylece tavuğunuz pişerken torba hava alarak şişmesini sağlayacaktır. Tavuğunuzu fırın tepsisine koyduktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 180 derecede yarım saat pişirin.
 
Piştikten sonra fırın torbasını bıçak ile dikkatlice keserek tavuğu servis tabağına alabilirsiniz. Fırın torbasının içinde kalan sosu da kaşık yardımı ile tavuğunuzun üzerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerine taze biberiye de ekleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163796 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022 
438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane orta boy bütün poşet tavuk
 
1 dal kadar biberiye
 
1 tane defneyaprağı
 
1 çay kaşığı ile renkli tane karabiber
 
1 yemek kaşığı ile tereyağı
 
1 tatlı kaşığı ile kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
 
1 çay kaşığı ile tuz
 
 
Tavuğu bol su ile yıkayın.
 
İç kısmının tamamen temizlenmiş olmasına itina gösterin
 
Sosu içine daha iyi çekmesi için; bir kâğıt havlu yardımı ile üstünün kurulayın ve orta ateşte hafifçe tütsüleyin.
 
Tavuğun iyice nar gibi kızarması için; tereyağını, kırmızı toz biberini, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
 
Tütsülediğiniz tavuğu fırın tepsinize alın. Hazırladığınız tereyağlı karışımı ile tavuğun derisine yedirecek şekilde tamamen ovun.
 
Tavuğun İç kısmına ise; renkli tane karabiber, biberiye ve defne yaprağı ilave edin.
 
Önceden ısıtttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlar halinde sevdiklerinize sevginizi katıp ikram ediyorsunuz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158327 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2021 
451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün tavuk
 
1 çay kaşığı renkli tane karabiber ve pul biber
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 dal biberiye
 
3 adet defne yaprağı
 
Yarım limon
 
 
İçi ve dışı temizlenen tavuğu yıkayın, kurutun. Ardından tereyağı pul biber ve limon suyunu karıştırıp tavuğun içine ve dışına sürün ve fırın tepsisine koyun. Tavuğun iç kısmına karabiber, defne yaprağı ve biberiyeleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra tavuğunuz servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157455 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2021 
536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 adet bütün tavuk (organik)
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1/2 demet taze kekik
 
1 adet limon
 
3 adet havuç
 
2 adet siyah havuç
 
1 adet büyük boy kırmızı soğan
 
200 gram mantar
 
1 demet kuşkonmaz
 
1 adet kırmızı biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavuğu iyice yıkayıp, kuruladıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice ovalayın. Tavuğun içine kekik ve kürdan yardımıyla birkaç yerinden deldiğiniz limonu yerleştirin. Havuçların kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Soğanın kabuğunu temizleyip halka doğrayın. Tavuğu fırın kabına yerleştirip, havuç ve soğanı kenarlarına serpiştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından alıp, üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın ve kabın altında biriken suyu tavuğun üzerine gezdirin. Mantarı fırçalayın, kuşkonmazın kök kısımlarından 3 cm kesip atın, biberi doğrayın ve hepsini fırın kabına serpiştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayıp, 200 derecede 15 dakika pişirin. Fırından alıp, pişirme kağıdını çıkarın ve yeniden fırına verip, 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152547 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
851 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 adet parçalanmış tavuk 
 
3 adet orta boy patates 
 
3 diş sarımsak 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
1 çay kaşığı kadar karabiber 
 
1 tatlı kaşığı kadar tuz 
 
4-5 adet yeşil sivri biber 
 
3-4 adet domates 
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
 
 
Sıvı yağ, salça, tuz, karabiber ve dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsaklar bir kapta karıştırılır.
 
Diğer tarafta patatesler yarım daire şeklinde doğranır.
 
Uygun bir tepsiye tavuklar ve patatesler konulup üzerine hazırlanan aalçalı sos eklenir. İyice karıştırılır.
 
En üste dilimlenmiş domates ve yeşil biberler dizilerek süslenir.
 
Sıcak fırına konulup 30 dakika kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147384 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2019 
1,159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 bütün tavuk
 
2 adet portakal
 
1 adet soğan
 
1 dal biberiye
 
2-3 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tereyağını oda sıcaklığına getirin. Ardından tuz ve karabiberle karıştırıp tavuğun dışına ve içine bu karışımı sürün. Portakal ve soğanı dört parçaya bölüp sığdığı kadarını tavuğun içine, kalanını ise fırın tepsisine yayın. Biberiye dallarını da tavuğun üzerine yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında dışı kızarana ve içi pişene kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
mustafa b. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2019 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144374 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019 
972 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 bütün tavuk
 
45 gram tereyağı
 
Üzeri için:
 
Taze kekik
 
 
Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin.
 
Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3,5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
varlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143174 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2019 
784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün tavuk
 
6 adet taze patates
 
2 su bardağı bezelye
 
Sos için:
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tavuğu yıkayıp süzün. Sos için, küçük bir kapta yoğurt, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi çırpın. Hazırladığınız sosu tavuğun her tarafına sürün.
 
Fırın torbasına tavuk, taze patates ve bezelyeyi koyun. Torbanın ağzını kapatıp, 175 derecelik fırında 75 dakika pişirin.
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
aygül yıdız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.10.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135089 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2018 
1,855 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bütün tavuk, yıkanmış ve kurutulmuş
 
Köri tozu
 
Kırmızı biber
 
Beyaz biber
 
Limon suyu
 
Himalaya tuzu
 
Tereyağı
 
Taze brokoli (isteğe bağlı)
 
 
Tavuğun her tarafını baharatlar ile sıvayın. Tuzu da unutmayın. Taze limon suyunu da sıkıp işlemi bitirin. Bu şekilde yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine tereyağ parçaları ile kapatın. Sonra üzerine folyo kapatmadan 190 derecede pişirin.
 
 
Not: Pişmeye yakın 5-6 dk. kala brokoli çiçekleri de koyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
gök türk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2018 
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131584 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018 
1,655 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk piliç (1 kg civarı)
 
Fırın poşeti
 
Un
 
Sosu İçin:
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1-2 diş sarımsak
 
3-4 dal taze kekik
 
3-4 dal taze kekik
 
Tuz
 
 
Tavuğu temizleyip yıkayalım ve iyice kurulayalım. Sosu için; bir kaba yoğurdu, domates salçasını, zeytinyağını, ince ince doğradığımız sarımsağı, kekiği, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice harmanlayalım. Hazırladığımız sosu tavuğun her yerine sürelim. Fınn poşetini unlayıp fazla unu boşaltalım.
 
Tavuğu fırın poşetinin içine yerleştirelim ve poşetin ağzını kapatalım. Fırın poşetinin üzerinde 2-3 delik açalım. Önceden ısıtılmış 200° fırında 60-65 dakika pişirelim. Tavuğun pişmesine yakın Fırın poşetini keselim ve tavuğu 10 dakika kadar poşetsiz pişirelim. Kızarmış tavuğumuzu sıcak sıcak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Fırın Tavuk | 
  | 
samiye baykal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128991 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2017 
1,694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
200 gram Tavuk (derisiz)
 
1 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 adet domates
 
1 adet sivri biber
 
Tuz
 
 
Fırın poşetine piyazlık doğranmış soğan, ince doğranmış biber, rendelenmiş domatesi ve Tavuğu ekleyerek ağzını kapatın.
 
1 saat kadar 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
 
Torbanız şiştiğinde üzerine bir kaç delik açın.
 
 
Not: Yanında bol yeşillikten oluşan bir salata ve sade bulgur pilavı ile yemenizi öneririm.
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
oya alnıak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89512 
Gönderme Tarihi: 24.May.2013 
4,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğüs eti
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve karabiber
 
1 limon
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tavuk etinin derisini çıkartıp üzerine yoğurt ve zeytinyağı sürün. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin. Ardından ızgarada ya da yağsız bir tavada iki yüzünü de kızartın. Limon suyunu ve eritilmiş tereyağını sürüp fırın tepsisine alın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Servis yaparken yeşillikle süsleyip, kızartılmış dilim patatesle ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
felamur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2010 
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71041 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2011 
5,283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
2 adet patates
 
1 adet domates
 
 
Tavukları bir tencerede çok pişmeyecek şekilde haşlayın. Çünkü daha sonra fırına süreceğiz. Çok haşlanırsa tavuk etleri dağılabilir. Soğuyan tavuklara sıvı yağ, salça ve limon suyunu iyice yedirin. Ağzını kapatıp 8-9 saat kadar bekletin. Patetesleri ve domatesi yuvarlak yuvarlak kesin. Fırın tepsisine önce tavukları üzerine pateseleri ve onun üzerine de domatesleri koyun. 2 su bardağı kadar su ilave edin. Arzuya göre suyunu çoğaltabilirsiniz. Tavukların üzerleri nar gibi kızarana kadar fırınlayın.
 
 
ML® Tavuklu Turta (görsel)
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69033 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2011 
5,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, bağlanmış)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız.
 
Tavuğun içini ve dışını tuz ve biberle ovup, bir tepsiye yerleştiriniz. Tepsiyi fırına sürüp, tavuğu 15 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını düşürüp (180 C), her 15 dakikada bir tavuğu çevirip, tereyağı - zeytinyağı karışımından bir fırçayla sürerek, 1 saat 15 dakika daha pişiriniz.
 
Tepsiyi fırından alıp, tavuğu ısıtılmış bir sevis tabağına çıkartarak servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Tavuk 1,5 kg'dan büyük olursa her 500 gr için, pişirme süresini 10-15 dakika artırmak gerekir.
 
 
 ML® Soslu Kanat için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
Hafize Sultan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65502 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011 
5,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet derisi yüzülmüş tavuk
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı soya sosu
 
2 adet arpacık soğan
 
1 adet defne yaprağı
 
1 çorba kaşığı un
 
Kekik
 
Kimyon
 
Kırmızıbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Tavuğu geniş bir kaba koyun. Zeytinyağı, salça, soya sosu, baharatlar ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine sürün. Tavuğun içine soğan ve defne yaprağını koyun. Pişirme torbasını unlayın. Tavuğu torbanın içine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.
 
 
 ML® Salamlı Tavuk için tıklayın 
 
ML® Salamlı Tavuk (görsel)
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51419 
Gönderme Tarihi: 06.May.2010 
5,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kotanyi.com
 
 
Malzemeler:
 
1 bütün tavuk
 
Fırınlamak için zeytinyağı
 
1 paket KOTÁNYI fırında tavuk harcı
 
 
1. bütün tavuğu KOTÁNYI fırında tavuk harcı ile iyice her yerini ovun. Soğuk tereyağı parçalarını ekleyin.
 
2. tavuğu fırın tepsisi içerisine koyun ve 1/2cm sui le doldurun,
 
3. Fırında 180°C de 60 dakika pişirin, ağırlığına bağlı olarak , terleme yaptıkça pişirme suyu ile ıslatın
 
4. Suyu buharlaşana kadar ısıtın yağından ayırın., 4 yemek kaşığı su ekleyin ve tavuk ile servis edin.
 
 
Not: Pişirirken, düzenli aralıklarla sos ekleyebilirsiniz.
 
 
 ML® Perdeli Tavuk için tıklayın
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
Çağrı Bey 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27100 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008 
6,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk
 
2 diş sarımsak
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 adet iri domates
 
1 çorba kaşığı salç
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
 
Tavuk küçük parçalara kesilir, fırın kabına yerleştirilir. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine dövülmüş sarımsak, rende domates, salça ve tuz eklenir. 5 dakika sonra sıcak su katılır, bir taşım kaynatılır. Hazırlanan karışım tavuk etinin üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 50 dakika kadar pişirilir.
 
 
 ML® Tavuk Lokması için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk | 
  | 
hasret 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.07.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25616 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008 
5,596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bütün tavuk
 
4 adet domates
 
4 adet biber
 
4 adet soğan
 
Yarım bardak un
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavukları iri iri kemikli parçalayın. Soğanı, domatesleri, biberleri de iri iri doğrayın ve tuzunu da katıp az da yağ ekleyin. Tavuklarla beraber karıştırın ve tepsiye koyarak fırına verin. Arada sırada karıştırarak pişirin. Ayrı bir tencerede yağla unu kavurun ve bir bardak soğuk su ilave edin. (Soğuk su koymaysanız un topaklanır iyi olmaz.) Soğuk suyla unu karıştırın. Fırındaki yemeğin suyunu una karıştırın ve bir taşım kaynatıp tekrar tavukların üstüne dökün. Sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Sosisli Tavuk Sarma için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Fırında Bütün Tavuk | 
  | 
Merve Ganioğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25460 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008 
421,839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet bütün piliç
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
Yarım bardak su
 
Tuz
 
Bir fiske un
 
1 adet yanmaz poşet
 
 
Bütün tavuğun içini temizleyin, isteğe göre derisini çıkarın ve yıkayın. Tavuğun içini ve dışını biraz tuzlayın, bir kenara koyun. Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın ve biraz su ekleyin. Buna yağ, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. İyice karıştırın. Karışımı tavuğun her tarafına, içine iyice sürün. Yanmaz poşetin içini unlayın fazlalığı akıtın. Tavuğu poşetin içine yerleştirin ve ağzını bağlayın. Poşetin üst tarafında iğneyle delikler açın. Tavuğu tepsiye yerleştirip 200 derecede ayarlanmış firma koyun. Tavuk nar gibi kızarınca fırından alın. Poşeti yırtarak tavuğu çıkarın ve servis tabağına yerleştirin. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis edin.
 
 
 ML® Fesencun için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |