| 
 
 
 | 
Fırında Tavuk Şiş | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94180 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2013 
2,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuşbaşı tavuk eti
 
2 sivri biber
 
5 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Kekik, kimyon, karabiber, pul biber
 
1 limon suyu
 
 
Öncelikle etleri oldukça küçük bir şekilde doğrayın. Üzerine zeytinyağı döküp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çöp şiş çubuklarını suya yatırıp ıslatın ki pişerken yanmasın. Daha sonra küçük küçük doğradığınız etleri, biberleri, doğranmış sarımsakları şişlere geçirin. Bir miktar zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı 2 dakika kadar pişirin. Etlerin üzerine baharatları ekleyip hepsini tepsiye dizdiğiniz şişlerin üzerine dökün ve 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Şiş | 
  | 
güvercin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104648 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015 
2,024 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım Kg Tavuk Göğsü
 
3 adet kırmızıbiber
 
2 adet Domates
 
0,5 Çay Bardağı Zeytinyağı
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
1 Çay Kaşığı Karabiber
 
 
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın, kırmızıbiberleri ise şişe dizilecek büyüklükte doğrayın.Tavuk göğsünü bir kaba alın ve üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biber serpip harmanlayın yarım saat buzdolabında bekletin. Yarım saatin ardından tahta şişlere kırmızıbiber ve tavukgöğsünü dizin ve 200 derecelik fırında pişirin. Servis tabağına tavuk şişleri koyup domatesleri dilimleyip yanına ilave edin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Şiş | 
  | 
beyaz yıldız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150163 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2020 
552 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
1 kg kadar kemiksiz göğüs eti
 
Domates
 
Biber
 
Marine için:
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Kekik
 
Pul biber
 
1 yemek kaşığı salça
 
Kimyon
 
 
Öncelikle marineyi hazırlayın. Marine için gerekli malzemeleri karıştırın
 
Tavuk etlerini doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve karıştırın.
 
En az iki saat karışımı buzdolabında bekletin.
 
Daha sonra tavukları çok sıkıştırmadan sırasıyla biber, domates, tavuk olacak şekilde çöp şiş çubuklarına dizin. (Domates ve biber olmayadabilir)
 
Fırın teline sırayla dizin ve altına fotoğraftaki gibi sularının akacağı bir fırın koyun. İsteğe göre yağlı kağıt serilmiş tepsiye de dizilebilir.
 
Fırını ızgara ayarına getirip çöp şişleri yerleştirin ve arada çevirerek her tarafını pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Şiş | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170835 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2023 
446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo tavuk göğsü
 
5 adet sarımsak
 
15 adet arpa soğan
 
15 adet çeri domates
 
10 adet sivri biber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Tavuk göğsünü iki parmak ucu kadar parçalayın.
 
Ardından kaseye koyup üzerine sarımsakları rendeleyin.
 
Pul biber, karabiber, nane ve kimyon dökün.
 
Zeytinyağını ilave ettikten sonra karıştırın.
 
Şişlere bir parça tavuk göğsü bir adet çeri domates bir parça biber bir adet arpa soğan ekle.
 
Tüm şişleri doldurduktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
Ardından şişleri dizin. 250 derece ısıtılmış fırına koy.
 
40 dakika beklettikten sonra çıkartıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Şiş | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177422 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2024 
274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gram kemiksiz tavuk göğsü
 
1 adet büyük boy kırmızı biber
 
1 adet büyük boy yeşil biber
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Pul biber
 
 
Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve soğanı iri parçalar halinde doğrayın.
 
Tavuk parçalarını, biberleri ve soğanı karıştırma kabına alın.
 
Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekleyerek iyice harmanlayın. En az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavuk parçalarını şişlere geçirip tepsiye dizin.
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Arada bir çevirerek eşit şekilde pişmelerini sağlayın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Şiş | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182799 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2025 
130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü (küp doğranmış)
 
1 adet soğan (rendelenmiş)
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
 
Öncelikle tavukları bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyin. İyice karıştırın.
 
Kapağını kapatıp buzdolabında en az 1 saat marine edin.
 
Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Tavukları şişe geçirin.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin. Tavuklar altın rengi alana kadar fırında tutabilirsiniz.
 
Yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |