Kısa URL: https://ml.md/lc153539
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2020
1,120 defa indirildi / yazdırıldı
4 parça tavuk pirzola
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Zeytinyağı, sarımsak, yoğurt ve baharatları derin bir kapta karıştırın.
Tavuk pirzolaların üzerine çizikler atın.
Çizdiğiniz tavukları da karışımın içerisine alın.
Ardından sos ile harmanlayın.
Fırın kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
5 adet tavuk pirzola
2 adet patates
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım kaşık domates salçası
Yarım kaşık acı biber salçası
Zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tuz
Sarımsakları ince ince doğrayıp derin bir cam kaba alın. Üzerine domates salçasını ve pul biberi ekleyin. Ardından tuz, karabiber, kekik, biber salçası ve zeytinyağını koyup karıştırın. Patatesleri kabuklu elma dilim şeklinde kesin. Yeşil biberleri orta büyüklükte doğrayın. Soğanları doğrayın. Domatesleri minik minik doğrayın.
Tavuk pirzolaları fırına dayanıklı cam bir kaba dizin. Yanına patatesleri ve soğanları koyun. Ardından biberleri ve domatesleri ekleyin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu döküp fırına verin. 230 derecede 45 dk pişirin. Tavuğun üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
Tavuk parçalarının üstüne kimyon, kekik, karabiber, tuz serpiştirdikten sonra COOK Fırın Torbasına yerleştirin. İnce doğramış olduğunuz sarmısakları torbanın içine koyup fırın tabağınıza alın.
Fırın torbasının ağzını bağladıktan sonra kürdan yardımı ile 4-5 yerinden delip önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.