| 
 
 
 | 
Fırında Tavuk Budu | 
  | 
turhallı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136262 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018 
823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
4 tavuk budu, her biri 250 g
 
250 g taze krema
 
125 ml taze krema 
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı biber
 
1 çay kaşığı köri
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
250 gr dilimlenmiş konserve mantar
 
20 gr mısır nişastası 
 
 
Tavuk butlarını temizleyin ve bir rostotenceresine alın.
 
Kalan malzemeleri karıştırıp tavuk butlarının üzerine dökün. 
 
Fırında 55 dakika pişirin.
  
 | 
Fırında But Kızartma | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125234 
Gönderme Tarihi: 11.May.2017 
1,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kalça but
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
50 gr sıvı yağ
 
 
Bir kapta domates salçası, yoğurt, pul biber ve yağı iyice karıştırın.
 
Tavuk butlarını iyice sosa bulayın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
 
Tavuk butların diğer tarafını çevirip 15 dakika daha pişirin
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Budu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84026 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012 
2,726 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstenilen miktarda tavuk but
 
Yeterli miktarda galeta unu
 
Bir miktar tuz
 
 
Tavuk butlarını temizledikten sonra yıkayıp sularının süzülmeleri için süzgeçte bekletin. Değir tarafta galeta unu ve tuzu karıştırın. Tavuk butlarıları bol bol galeta ununa bulayıp fırın poşetine yerleştiren. Ağzını sıkıca kapatıp, üzerine çatalla birkaç delik açtıktan sonra 200 derece fırında her tarafı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Fırında Tavuk Budu | 
  | 
teoman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24793 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2008 
3,490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet tavuk budu
 
1 bardak yoğurt
 
Az ayçiçek yağı
 
Az salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yoğurdu, yağı, salçayı, tuzu karıştırıp butların üzerine eşit şekilde dökün ve tepsiye dizin. Tepsinin altına az su koyup   fırına verin. Üzerini kapatın. 1 saat kadar pişsin. Pilavla servis yapın.
  
 | 
FIRINDA TAVUK BUDU | 
  | 
ismileyla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2008 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22688 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008 
6,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
5 adet tavuk budu
 
6 adet büyük boy patates
 
3 adet havuç
 
3 adet soğan
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 kâse su
 
2 kaşık salça
 
 
Yapılışı:
 
Tavuk butlarını yıkayarak fırın tepsisine dizin. Patatesleri oturtmalık şeklinde yuvarlak doğrayın. Havuçları soyarak doğrayın. Soğanları salata soğanı biçiminde kesin. Hepsini tavukların üzerine serin. Su, sıvı yağ, tuz ve salçayı bir kâsede karıştırıp, üzerine dökün. Fırına verin. Tavuklar piştiğinde servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
  
 | 
Fırında Tavuk Budu | 
  | 
Fazilet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2007 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16426 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007 
8,877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Kişilik Gerekli malzeme:
 
4 tavuk but
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı soya sosu veya 1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çorba kaşığı ketçap
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
 
 
Bir kasede ezilmiş sarımsak, soya sosu veya yoğurt, ketçap, şeker, tuz ve yağı karıştırın.
 
Butları yıkayıp biraz tuzladıktan sonra bu karışıma batırırarak her tarafını bulayın. Fırın tepsisi ya da cam fırın kabına butları yerleştirin. Kızgın fırında 20-25 dakika pişirin. Dilerseniz haşlanmış havuç ve bezelye ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
 
Eğer harcı yaparken soya sosu kullandıysanız sıvıyağ eklemenize gerek yoktur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |