| 
 
 
 | 
Fırında Tavuk Baget | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182853 
Gönderme Tarihi: 02.May.2025 
83 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet tavuk baget
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 tatlı kaşığı karabiber
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
Yarım limonun suyu
 
 
Tavuk bagetleri bir kaba alın.
 
Üzerine zeytinyağı, yoğurt, kekik, pul biber, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu ekleyin.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak tavukların her yerine yedirin.
 
Tavukları en az 1 saat marinelenmesi için buzdolabında bekletin (daha uzun süre bekletmek lezzetini artırır).
 
Fırını 180°C’ye ısıtın.
 
Tavuk bagetleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
 
Bagetlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 35-40 dakika pişirin.
 
Fırının ısısını 200°C’ye çıkarın, folyo üzerlerinden alın ve 15-20 dakika daha kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Baget | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154950 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020 
959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet tavuk baget
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı soya sosu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 adet soğan
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
1/2 demet taze fesleğen
 
5-6 adet cherry domates
 
3 yemek kaşığı maden suyu
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
 
Sebzeleri irice doğrayın.
 
Tavukları sebzelerle karıştırın soya sosu, zeytinyağı ve baharatlarla iyice karıştırın. Buzdolabında 1 saat marine edin.
 
Isıya dayanıklı cam bir kabın içine bütün harmanlanmış malzemeyi yerleştirin.
 
Fırında 30-35 dakika pişirin.
 
Fırından çıkınca fesleğen yaprakları ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Baget | 
  | 
Eda Şaşma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140363 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019 
1,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
8-10 adet Tavuk Baget
 
2-3 adet Patates
 
2 adet Soğan
 
2-3 adet Domates
 
6 diş Sarımsak
 
1 yemek kaşığı Salça
 
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
 
1 çay kaşığı Tuz
 
1 çay kaşığı Kekik
 
1 çay kaşığı Kimyon
 
 
Patatesleri ve soğanları iri halkalar halinde doğrayın.
 
Tepsiyi yağlayın. Üzerine patatesleri dizin.
 
Üzerine halka soğanları ekleyin.
 
Soğan ve patateslerin üzerine tavuk bagetleri koyun.
 
Domates dilimlerini ekleyin.
 
Bir kase içinde 1,5 su bardağı suda salçayı eritin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ve tavukların üzerine kaşık yardımıyla dökün.
 
Sarımsakları ilave edin.
 
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 80-90 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tavuk Baget | 
  | 
acımtrak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40264 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2009 
10,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
8 adet tavuk baget
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Baget dışındaki bütün malzeme iyice karıştırılır. Bagetlerin üzerine bıçakla birkaç çizik atılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine bu karışımdan parmak uçlarıyla bolca sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "varlı" tarafından gönderildi. 01.06.2019
  
 | 
 
 
 
 
 
 |