|
Fırında Sucuklu Kurufasulye |
|
nazo
Aşçı
Kayıt: 12.09.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc40611
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2009
2,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kurufasulye
Yarım kangal sucuk
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2 subadağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorbakaşığı sıvıyağ
Kurufasulye haşlanır, bir fırın kabına boşaltılır. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı konur. Orta ateşte ısınınca ince kıyılmış soğan atılır ve şeffaflaşana kadar kavrulur. Üzerine salça atılır, birkaç tur çevrilir. Sonra yarım daire şeklinde doğranmış sucuk eklenir, 1-2 dakika çevrilir. Tuz ve su katılır, bir taşım kaynatılır, ateşten alınır. Kurufasulyenin üzerine dökülür, düzeltilir. Üzerine aliminyum folyo kapatılır. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
ML® İnegöl Usulü Kuru Fasulye için tıklayın
|
Fırında Sucuklu Kuru Fasulye |
|
nöbet şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc102554
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2014
1,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet parmak sucuk
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı margarin
Fasulye akşamdan ıslatılır (fasulye çabuk pişen cinsinden ise ıslatmaya gerek yok), sabah suyu süzülüp üzerini geçecek kadar su konup çelik tencerede kısık ateşte, 30 dakika haşlanır. Soğan yemeklik doğranır, yağda pembeleştirip içine yuvarlak kesilmiş sucuklar konur, salça tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiberi konup haşlanmış fasulyeye ilave edilir. 5 dakika kaynatılıp, küçük güveçlere pay edip kızgın fırında 20 dakika fırınlanır.
|
|