Kısa URL: https://ml.md/lc135067
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
1,209 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet tavuk kanadı
2 diş sarımsak, kıyılmış
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
4 yemek kaşığı bal
Karabiber
Tuz
Kanatları güzelce yıkayıp bıçak ile biraz ayırın. Bütün malzemeleri büyük bir kap içerisinde koyup tavuklarla birlikte karıştırın. Marinenin olabilmesi için 3 saat buzdolabında bekletin. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzerine folya ile örterek 30-35 dk. pişirin. Eğer gerekli ise tavuk kanatlarını alt üst ederek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc185472
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2025
49 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg tavuk kanadı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu İçin:
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke (elma veya pirinç sirkesi)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil (opsiyonel)
1 yemek kaşığı susam yağı (yoksa zeytinyağı)
Üzeri İçin:
Kavrulmuş susam
Taze doğranmış yeşil soğan
Kanatları zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ile harmanlayın.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, yağlı kağıt serili tepside yaklaşık 35-40 dakika, arada çevirerek kızarana kadar pişirin.
Bir sos tenceresinde bal, soya sosu, sirke, sarımsak ve zencefili karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika kaynatıp hafif koyulaşmasını sağlayın.
Fırından çıkan sıcak kanatları sosun içine alın ve iyice karıştırarak her tarafına bulaşmasını sağlayın.
Üzerine kavrulmuş susam ve taze soğan serpip sıcak servis edin.