| 
 
 
 | 
Fırında Sebzeli Tavuk But | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182496 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2025 
85 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.haberturk.com
 
 
4 adet tavuk but
 
2 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber
 
 
Patates, havuç ve soğanı doğrayın, sarımsakları bütün bırakın.
 
Tavukları ve sebzeleri bir kaba alın.
 
Üzerine zeytinyağı, salça ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerini folyo ile kapatın.
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45 dakika pişirin. Son 10 dakikada folyoyu kaldırıp kızarmasını sağlayın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Sebzeli Tavuk But | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182434 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2025 
110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet tavuk but
 
2 adet patates (dilimlenmiş)
 
1 adet kabak (dilimlenmiş)
 
1 adet havuç (dilimlenmiş)
 
1 adet soğan (doğranmış)
 
3 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı kekik, pul biber, karabiber, tuz
 
 
Tavuk butlarını ve sebzeleri bir kaba alın. Salça, sıvı yağ, baharatlar ve sarımsağı ekleyerek iyice harmanlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 200°C’de 40-45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Sebzeli Tavuk But | 
  | 
varlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143173 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2019 
701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 adet piliç but
 
4 büyük patates
 
500 gram konserve bezelye
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kekik
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
3-4 yemek kaşığı domates salçası
 
 
Butların derilerini tamamen soyun ve yıkayın. Patatesler iri elma dilimi şeklinde doğrayın.
 
Fırına dayanıklı geniş bir cam tepsiye butları ve patatesleri dizin, bezelyeleri serpin. Salçaya tüm baharatları ekleyin, 1 su bardağı su ile seyrelterek yemeğin üzerine dökün.
 
Önceden ısınmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |