| 
 
 
 | 
Fırında Sebzeli Somon | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71099 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2011 
3,002 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Adet somon dilim veya fileto (kişi başı 1 adet)
 
1 bardak süt
 
4-5 diş sarımsak
 
1 adet soğan
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 adet kırmızı biber
 
Yeteri Kadar kaşar peynir ( rendelenmiş )
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 Tutam Tuz ve karabiber
 
 
Önce balığı marine etmek için sarımsakları incecik rendeleyip, geniş bir kapta süt ile karıştırıyoruz ve somonları bu karışıma yatırıyoruz. 6-7 saat ara sıra ters yüz ederek buzdolabında bekletiyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz önce marine edilmiş somonlarımızı diziyoruz sonra üzerine küp küp kesilmiş patatesi, havucu, soğanı ve biberi dağıtıyoruz üzerine isteğe bağlı oranda peynir serpiyoruz. Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Tepsinin üzerinde ki folyoyu kaldırıp bir 10 dakika da üzeri kızaracak şekilde pişmeye bırakıyoruz. Pişen balığımızı fırından alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Sebzeli Somon | 
  | 
SiBemol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2007 
Mesajlar: 27
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72409 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012 
2,932 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 parça somon balığı
 
2 orta boy soğan
 
2 kırmızı dolmalık biber
 
1.5 bardak dondurulmuş bezelye
 
1.5 bardak dondurulmuş mısır
 
3 havuç
 
Yarım limon
 
Kırmızı biber
 
 
Kırmızı biberi uzunlamasına, havuçları soyup halka şeklinde soğanı ise piyazlik doğrayın. Hepsini bir kaba alıp dondurulmuş bezelye ve mısırı ekleyin. Sıvı yağı, biberleri ve tuzu da ekleyip güzelce harmanlayın. Balıklarin iki tarafını da tuzlayın. Fırın poşetinin içine yerleştirip üzerine ince dilimlenmiş limonları koyun. Sebzeleri de balığın yanına koyup pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 24.10.2025
  
 | 
Sebzeli Fırında Somon | 
  | 
Mutlu Mesut 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2012 
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82110 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2012 
2,487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram somon
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 soğan
 
200 gram mantar
 
2 adet domates
 
2 adet kabak
 
100 gram karnabahar
 
 
Sebzeleri küp doğrayın. Daha sonra tavada tereyağını eritip içine dökün 5 dakika kadar kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine baharatları da ekleyin. Mantarı, karnabaharı da ayrı bir yerde hafifçe haşlayın. İnce kıyıp tavadaki karışıma ilave edin. Somonları da fırın kabına alıp üzerine tereyağı gezdirin ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra pişirdiğiniz sebzelerin üzerine paylaştırıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Sebzeli Somon | 
  | 
develi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103097 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014 
2,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram somon balığı
 
Yarım demet dereotu
 
1 adet defneyaprağı
 
1 çorba kaşığı tane karabiber ve pul biber
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Fırın kabının ortasına defneyaprağını yerleştirin. Soman balıklarını dilimleyin ve üzerine yerleştirin. Tereyağını dereotunu ve tane karabiberi ilave edip hazırlayın. 200 derecede 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Diyet yapanlar içine tereyağı koymadan da hazırlayabilir. Bu şekilde pişen somon balığı çok lezzetli oluyor bence. Üzerinde kızarıyor. Yanında salatalar, buharda pişmiş sebzelerle sıcak ikram edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Sebzeli Somon | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183519 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2025 
57 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 dilim somon fileto
 
1 adet kırmızı kapya biber
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 küçük soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Tuz, karabiber, kekik
 
Üzeri için:
 
Taze dereotu veya maydanoz
 
 
Fırını ve sebzeleri hazırlayın: Fırını 190°C'ye ısıtın. Sebzeleri jülyen (ince uzun) doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Geniş bir kasede zeytinyağı, tuz ve baharatlarla harmanlayın.
 
Somonları yerleştirin: Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Ortaya somon filetoları, etrafına sebzeleri yerleştirin. Somonların üzerine birkaç damla limon sıkın.
 
Pişirme: Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20–22 dakika pişirin. Somonun içi pembe kalmayacak şekilde, ama kurutmadan pişirmeye dikkat edin.
 
Servis zamanı: Fırından çıkardıktan sonra ince kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyip sıcak servis edin. Yanına birkaç dilim limon da ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |