| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Sebzeli Krep | 
 
  | 
Yüksel Eralp 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17303 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2007 
4,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İçine: 
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
1 adet patlıcan
 
1 adet tavuk göğsü
 
6-7 adet taze fasulye
 
1 adet defne yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber 
 
Krebi için: 
 
1 su bardağı un
 
1.5 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber 
 
Üzerine: 
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Margarini eritin. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, sararıncaya dek çevirin. Küçük doğradığınız patlıcanı, havucu, patatesi ekleyip, sote edin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin. Fasulyeleri ayrı bir kapta haşlayın. Tencereye ekleyin. Baharat ve tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını Kapatıp, kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
 
Ocaktan alın. Defne yaprağını katın. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın. Bu arada krebi hazırlayın.
 
Bunun için, un, süt, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımdan bir kepçe alıp, yağlanmış teflon tavaya dökün. Tavayı hafifçe eğip, karışımın her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Bir kaç dakika sonra küçük bir spatula yardımıyla kenarını hafifçe kaldırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Çevirerek diğer tarafını da pişirin. Krebi tavadan alın. Karışım bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Kreplerin arasına sebzeli harcı doldurun. Dilediğiniz şekilde katlayın. En üstte kaşar peynirini rendeleyin ve serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 ML® Krep için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Sebzeli Krep Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |