| 
 
 
 | 
Fırında Sebzeli Kefal | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61732 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2011 
2,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 küçük kefal balığı (kafalarıyla beraber temizlenmiş)
 
1/4 su bardağı + 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
2 orta boy soğan (ince halka halka doğranmış)
 
3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanarak, dilim dilim doğranmış)
 
1 havuç (kabuğu kazınıp şeritler halinde kesilmiş)
 
1 su bardağı balık suyu
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 limon (ince ince dilimlenmiş)
 
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 °C) getirip ısıtınız. Bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla büyük ve yayvan bir tepsiyi yağlayıp bir kenara bırakınız.
 
Balıkları musluğun altında iyice yıkayıp kağıt peçetelerle kuruladıktan sonra, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpiniz. Keskin bir bıçakla balıkların üstünde enlemesine 3 paralel yarık yapıp bir kenara bırakınız.
 
Halka soğanların yarısını tepsiye döşeyip üstüne domates ve havuçları yaydıktan sonra, kalan soğan halkalarını döşeyiniz.
 
Balıkları sebzelerin üstüne yerleştirerek, kalan 1/4 su bardağı yağı ve balık suyunu dökünüz.
 
Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu, biberi ve kekiği serpip üstüne limon dilimlerini diziniz. Tepsinin üstünü alüminyum kağıtla örtüp fırının orta katında 35 dakika pişiriniz.
 
Alüminyum kağıdı çıkarıp arasıra kaşıkla suyundan üstüne dökerek, 15 dakika daha pişiriniz. (Çatal batırıldığında balık kolaylıkla dağılmalıdır.)
 
Yemeği fırından çıkarıp servis ediniz.
  
 | 
Sebzeli Kefal | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156575 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2021 
463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kefal balığı
 
1 adet soğan
 
2 adet havuç
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Kekik
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Balıklar temizlenerek iyice yıkandıktan sonra üzerine bıçak ile kesik atılır. Fırın kabının tabanına pişirme kağıdı serilir. Havuçlar rendelenir ve kabın tabanına serilir, ardından soğanlar da halka halka doğranarak üzerine eklenir. Balıklar tuzlanır ve sıra ile fırın tepsisine dizilir. Üzerine tuz, kekik, kırmızı biber ve sıvı yağ gezdirilir. Alüminyum folyo ile tepsinin üzeri kapatılarak 180 derecede 20-25 dakika pişirilir, daha sonra folyo alınarak üstlerinin de kızarması sağlanır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |