| 
 
 
 | 
Fırında Sebzeli Çipura | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106319 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015 
1,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
 
 
2 adet temizlenmis çipura 
 
2 adet kusbası doğranmıs patates 
 
3 dis sarımsak 
 
1 adet yesil dolma biber 
 
1 adet kırmızı dolma biber 
 
1 adet sarı dolma biber 
 
10-15 adet arpacık soğanı 
 
10 adet çeri domates 
 
1 adet defneyaprağı 
 
1 adet limon suyu 
 
Yeteri kadar tuz karabiber 
 
1 yemek kasığı zeytinyağı 
 
 
Balığı temizleyip her iki tarafına da çizik atın. Önce tavada patatesleri hafif kızartın. Ardından biberleri, sarımsakları, soğanları ve domatesleri ekleyip biraz daha soteleyin. Sotelenen sebzeleri fırın kabına yerlestirip üstüne hafifçe zeytinyağı sürüp tuz ve biberle tatlandırdığınız balığı koyun. Limon suyunu ve defneyaprağını ilave edip 200 derecelik fırında balık pisene kadar ısıtın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 08.06.2021
  
 | 
Fırında Sebzeli Çipura | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133437 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet çipura
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
4 adet arpacık soğan
 
6 adet mantar
 
Yarım limon
 
1 adet defne yaprağı
 
2 adet domates
 
Tuz, alüminyum folyo
 
 
Balığı temizleyip, yıkayalım. Uzun bir fırın kabına alüminyum folyo döşeyelim. Balığı tuzlayıp, folyoya yerleştirelim. Üzerine fırçayla zeytinyağını sürelim, mantarları ikiye keselim. Arpacık soğanların kabuklarını soyalım. Mantar ve soğanların bir kısmını balığın içine yerleştirelim, bir kısmını da üzerinde bırakalım. Limonu incecik dilimleyelim. Defne yaprağı ile birlikte limon dilimlerini de balığın yanına yerleştirelim. Domatesi küçükse doğrayıp balığın üzerine koyalım. Üzerini folyo ile kapatalım. 180 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Fırından alıp, üzerindeki folyoyu hafifçe yırtarak, servis yapalım.
  
 | 
Fırında Sebzeli Çipura | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166315 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2022 
241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet çipura
 
2 adet havuç
 
1 adet limonun suyu
 
3 diş sarımsak
 
2 adet patates
 
250 gr küçük boy mantar
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber ve kekik
 
½ çay bardağı su
 
 
Ayıklanmış çipuraları yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Süzülen balıkları tuz, karabiber ve kekik ile birlikte harmanlayın. Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Hazırladığınız sosu balıkların içine ve dışına iyice yedirin. Çipuraları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Mantar dışında diğer sebzeleri iri küpler halinde doğrayarak balıkların etrafına yerleştirin. Mantarları bütün olarak kullanın. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişirme süresinin son 10 dakikasında kağıdı açarak balıkların kızarmasını sağlayın.
  
 | 
Fırında Sebzeli Çipura | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181079 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2025 
175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet 300 gram çipura
 
3 orta boy soğan
 
3 dolma biber (sarı, kırmızı, yeşil renkli)
 
3 adet havuç
 
20 tane çeri domates
 
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
4 orta boy domates
 
250 gram brokoli
 
İnce dilimlenmiş bir limon
 
Taze çekilmiş karabiber
 
Tuz
 
Maydanoz
 
 
Soğanlarınızı halka halka doğradıktan sonra iki kaşık zeytinyağı ile yağlanmış tepsinize yerleştirin.
 
Pulları ve içi temizlenmiş çipuralarınızın içine bir tutam maydonoz ve dilimlemiş olduğunuz limon parçalarından iki adet yerleştirerek soğanlarınızın üzerine koyun. Patates ve havuçlarınızı küp küp kesin ve kaynar suda beş dakika kadar haşlayın.
 
Çıkarmaya yakınken dal dal ayıracağınız brokolileri de haşlama suyunuzun içine atın ve bir dakika da onları haşladıktan sonra sebzelerinizi süzün.
 
Yarı haşlanmış sebzelerinizi iyice süzdükten sonra tepsinizin boş yerlerine yerleştirin. Çeri domateslerinizi kesmeden tepsinize alın. Üç farklı renkteki dolmalık biberleri ince şeritler halinde (jülyen) keserek tepsinizdeki sebzelerin arasına yerleştirin.
 
Bir çay bardağı suyunuzu tepsiye eşit şekilde boşaltın.
 
Kullanmamış olduğunuz dilimli limonları da eşit şekilde dağıttığınız tepsinizin üzerine sızma zeytinyağını gezdirerek artık fırına verebilirsiniz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz. On dakika kadar da sadece fırınınızın ızgara kısmını açarak pişiriniz.
 
Sebzeli fırın çipuranız servise sunun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |