|
|
Fırında Rosto |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7817
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
5,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler: 750 gram dana nuar, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı karabiber tanesi, 1 baş sarımsak ve 2 su bardağı sirke. Domates sosu için malzeme: 2 adet büyük domates, 1 adet orta büyüklükte kuru soğan, 5 yemek kaşığı sıvıyağ ve yeterince tuz.
Hazırlanışı: Rosto halinde hazırlanmış eti sirkeli suya yatıralım. Buzdolabında bir gün süreyle bekletelim. Beklettiğimiz rostonun üzerine bıçak yardımıyla delikler açtıktan sonra içlerine karabiber ve doğranmış sarımsak sıkıştırıp tuzlaya-hm. Derin bir tencerede sıvıyağı kızdıralım. Rostoyu iyice kızartalım. Fırın kabına alıp alüminyum folyo ile sararak 200 derecede 50 dakika et yumuşayana kadar pişirelim. Ayrı bir tavada sıvıyağda ince doğranmış soğanları pem-beleştirelim. İçine soyulmuş ince doğranmış domatesleri ve tuzu katıp suyunu çekene kadar pişirip servis tabağına alalım. Fırından aldığımız rostoyu dilimleyip tabağın üzerine yerleştirelim. Arzuya göre kaşar rendesi serpelim.
|
FIRINDA ROSTO |
|
Desdamona
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc15919
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.500 gr. dana rostosu,
4 domates,
1 çay kaşığı biber,
1 soğan,
4 diş sarımsak,
1 tatlı çarliston biber,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay bardağı zeytinyağı.
yarım çay kaşığı kırmızı biber,
Rostoyu pişirmeden 24 saat önce biberiyle, dövülmüş iki diş sarımsak, tuz ve kırmızı biberle oyup yaldızlı kâğıda sarın ve buzdolabına ko-( yun. Ertesi gün yaldızlı kâğıdın üzerini birkaç yerinden delin ve eti bu şekilde kızgın fırına koyarak iki buçuk saat pişirin. Soğuttuktan sonra yaldızlı kâğıdın içinde olduğu halde dört saat buzdolabında bırakın. Öte yanda sosunu hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkarın ve ezerek püre haline getirin. Sonra bu püre domatesi dövülmüş diğer iki diş sarımsak, rende soğan, ufak doğranmış çarliston biber ve zeytinyağı ile birlikte karıştırın. Rostoyu dilim dilim kesip büyükçe bir tabağa dizin, ortasını ince kesilip çiçek şekli verilmiş domates kabuğu ve birkaç dal maydanozla süsleyerek hazırladığınız ve soğuttuğunuz sosla birlikte servis yapın.
|
Fırında Rosto |
|
nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30974
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2008
30,366 defa indirildi / yazdırıldı
|
1250 g sığır eti (tek parça halinde; bütün yağları alınmış)
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
2 kg soğan (doğranmış)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
15 g (2 çorba kaşığı) un
4 diş sarımsak (kıyılmış)
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 limonun kabuğu (şerit halinde çıkarılmış)
2 çorba kaşığı pekmez
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Önce fırınınızı 170 °C'a ısıtın. Yapışmayan bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca eti koyup, her yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) altüst ederek kızartın. Eti bir çatal ve spatula yardımıyla birfırın kabına aktarıp, tavanın altındaki ateşi kısarak, soğanları koyun ve sık sık karıştırarak, yumuşayıncaya ve saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
Tavaya 2 çorba kaşığı et (ya da tavuk) suyu koyup, plastik spatulayla dibini kazıyın ve soğanları, suyunu her çekişte 2 çorba kaşığı et suyu ekleyerek, iyice yumuşayıncaya ve karamela kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 15 -20 dakika) pişirmeyi sürdürün. Unu serpip, tavayı sürekli sallayarak, 1 dakika pişirin.
Tavaya 25 cl (1 su bardağı) et suyu ekleyip, unun iyice erimesi için tavayı yeniden sallayın. Sonra ateşi açıp, karışım koyulaşıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin. Kalan et suyunu ekleyip, tıkırdamaya başlayınca tavayı ateşten alarak, karışımı fırın kabındaki etin üstüne boşaltın. Sarımsaklar, defne yaprağı, kekik, limon kabuğu, pekmez, tuz ve karabiberi ekleyip, kabın üstünü örtün ve fırına verip, eti yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 saat) pişirin.
Kabı fırından alıp, eti kesme tahtası üstünde dilimleyerek, dilimleri bir servis,tabağına yerleştirin. Kapta kalan pişme suyunun içindeki defne yaprağı, kekik taneleri ve limon kabuğunu atıp, suyu et dilimlerinin üstüne gezdirerek, servis yapın.
|
|
Fırında Rosto Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|