| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Portakallı Ördek | 
 
  | 
zafira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2007 
Mesajlar: 276
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13743 
Gönderme Tarihi: 14.May.2007 
38,269 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1+1/2 kiloluk bir yaban ördeği
 
2 portakal
 
1 limon
 
1/4 bardak üzüm sirkesi
 
150 gram toz şekeri
 
50 gram tereyağı
 
1 defne yaprağı
 
2 bardak tavuk suyu
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba, kaşığı nişasta
 
1/2 bardak zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yaban ördeğinin tüyleri yolunur, içi temizlenir, tütsülendikten sonra iyice yıkanır. Bir tavaya tereyağının yansıyle 1/2 bardak zeytinyağı konur. Bu tavada ördeğin her yanı iyice kızartılır. Ördek iyice kızardıktan sonra içi, dışı tuzlanır. Yüreği, ciğerleri ve katısı da kızartılır. Sonra ördekle içindekiler pyrex bir kaba konur, içinde kızartıldığı yağ üzerine dökülür. Kap orta ısılı bir fırına konur ve ördek salçasıyle ıslatılarak pişirilir. Portakalların kabukları beyazları kalmıyacak biçimde soyulur ve ince şeritlere doğranır ve kaynar suya atılarak bir süre haşlanır.
 
Beri yanda alüminyum bir tavaya toz şekeriyle bir çorba kaşığı su konur ve tava orta ısılı bir ateşe oturtulur. Tahta bir kaşıkla karıştırarak şeker akideleştirilir. Sonra buna 1/4 bardak sirke katılır. Kavrulmuş şekerle sirke karıştırılırken buna bir limonla iki portakalın suyu katılır. Karışım yarıya ininceye kadar kaynatılır. Bir başka kapta 1 çorba kaşığı unla bir kaşık yağ karıştırılarak renk değiştirinceye kadar kavrulur. Sonra buna sıcak tavuk suyu katılır. Salça karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Bu salça koyulaşınca portakallı öbür salçayla bir kaba boşaltılır ve birlikte on dakika hafif ateşte tutulur. Salçayı ateşten indirmeden önce 1 çorba kaşığı nişasta ve haşlanmış portakal kabukları  katılır.
 
Yaban ördeği pişince fırından çıkarılır ve sıcak yerde tutulan bir servis tabağına yerleştirilir. Pyrex'deki salça soğutulur. Üzerindeki yağ tabakası soğuyunca delikli pay kaşığıyle alınır ve atılır. Kalan salça süzgeçten geçirilip ördek pişerken hazırlanmış olan salçaya katılır. Böylece bir araya toplanmış olan üç ayrı salça birlikte iki dakika kaynatılır. İçlerindeki portakal kabukları çıkarılır ve bunlarla ördeğin üstü süslenir. Salça da salça kâsesine boşaltıldıktan sonra salça kâsesiyle servis tabağı sofraya çıkarılır.
  
 | 
 
Portakallı Ördek Rosto | 
 
  | 
turhallı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136266 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018 
2,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
1 ördek (1,6  2,0 kg)
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
3 portakal, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve küp şeklinde kesilmiş 
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
2 sıkma portakal
 
150 ml tavuk suyu
 
 
Ördeği temizleyin, tuz ve karabiberleterbiye edin ve portakal kabuğuyla ovun. 
 
Tuzlanmış portakal küplerini ördeğin içine doldurun ve deliği kapatın. 
 
Ördeği, göğüs kısmı alta gelecek şekilde rosto kabına koyun. 
 
Portakalların suyunu sıkıp tavuk suyu ile karıştırın ve ördeğin üzerine boşaltın. 
 
Ördeği cihaza yerleştirin. 30 dakika sonra çevirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Portakallı Ördek Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |