Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Tutam
Portakal 1 Adet
Levrek 1 Adet
COOK Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
Portakalın kabuğunu rendeledikten sonra ortadan kesip yarısının suyunu kesin. Diğer yarısını da ince dilimleyin. Levrek filetolarını yağladıktan sonra sıktığınız portakal suyunu bir kaşık yardımı ile üzerine dökün. Karabiber ile rendelediğiniz portakal kabuklarını da serpip dilimlediğiniz portakalları koyup diğer fileto parçasını üzerine kapatın.
COOK Yağlı Pişirme Kağıdını, balığın tamamını kapatacak şekilde kesip balığı yerleştirin ve kenarlarını sıkıca kıvırıp fırın tepsinize koyun. 180 derece ısıdaki fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc120059
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2016
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
1 baş kuru soğan
1 kg deniz levreği
2-3 orta boy domates
Yarım portakal
100 ml krema
Tuz
Levreği ayıklatıp mümkünse fileto yaptırın, dört parmak eninde parçalara bölün. Yıkayıp tuzlayın. Bir borcamı margarini katı iken sürterek hafif yağlayın. Soğani piyazlik ince doğrayın. Borcamı soğanla kaplayın. üzerine levrekleri dizin. kremayı ve yarım portakalın suyunu üzerine gezdirin. Domatesi tavla zarı şeklinde doğrayıp üzerine döşeyin.Borcami yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıtılmış 210 derecede 35-40 dk. pişirin.
Not: Levrek beyaz etli, kokusuz, yağsız, balik sevmeyenlerin bile seveceği şahane bir balıktır.
Fotoğraf "zahhra" tarafından gönderildi. 02.09.2020