|
Fırında Peynirli Makarna |
|
fındıkkıran
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc73169
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
3,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardagı kelebek makarna
1 su bardagı rendelenmıs (tuzlu) peynir
Yarım su bardağı sıvı yag
1 su bardagı ütsüt
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı pul biber
1 cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı karabirer
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı çeşni baharat (tavsiye edilir)
Öncelikle kaynayan suya tuz ve biraz sıvı yağ katıp makarnayı atıyoruz. 15 dk kaynatıp süzüyoruz. Biraz soğumasını beklerken bir kapta yumurta süt ve yağı karıştırıyoruz. Makarnalar biraz soğudaktan sonra onları da rendelediğimiz peynirle karıştırıyoruz. Peynirin birazını ayırıyoruz. Daha sonra yumurta süt ve yağdan oluşan karışımıda makarnaya katıp karıştırıyoruz. En son hepsini tepsiye döküp üzerine ayırdığımız peyniri de serpiyoruz. Daha sonra 150 derecelik fırında yaklaşık 45dk pişiriyoruz.
|
FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA |
|
alperA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2005
Mesajlar: 2840 Şehir: Kavaklıdere/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc16959
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2007
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.olimermakarna.com
300 gr burgu makarna
Tuz, karabiber
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr kızarmış hindi göğsü
200 gr garnitür (Bezelye,havuç)
4 yumurta
200 gr kreması
250 ml süt
kalıp için yağ
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı haşlayın ve süzün,hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısa bir süre daha kavurun. Kızarmış hindi göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtaları krema , sütle karıştırın. Peynirin yarısını ekleyip tuz ve karabiber ekin. Tepsiyi yağlayın. Makarna, garnitür ve hindi küplerini tepside karıştırın. Krema karışımını üzerine dökün.Kalan peyniri üzerine serpip 30 dakika kadar pişirin.
|
FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA |
|
meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23679
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr ince makarna
12 bardak su
2.5 bardak süt
Tuz ve biber
Salçası:
1 kahve fincanı un
50 gr. tereyağı
1 soğan
Üstüne:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba, kaşığı tereyağı
Bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Makarnaları haşlayın. Süzüp, soğuk suda bekletin. Diğer taraftan küçük bir kapta yağ ve soğan koyup kavurun. Sonra bunlara un katıp kavurun.
Buna 2 bardak su ilave edip karabiberle birlikte düğün çorbası kıvamında bir koyuluğa gelinceye kadar pişirin. Bundan sonra salçaya rendelenmiş kaşar ilave edin.
Sonra iyice süzülmeye bırakmış olduğunuz makarnaları bir tencereye koyarak üzerine, erimiş tereyağı koyup karıştırın. Daha sonra yuvarlak tepsiye yerleştirin. Üstüne salçayı döküp, yayın. 15 dakika fırınlayın.
|
|