|
Fırında Patlıcanlı Köfte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36588
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 tane Patlıcan
400 gr. Kıyma
2 dilim Ekmek İçi,
1 adet Kuru Soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet Domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Kara Biber, Kimyon
Kıyma; ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurulup, köfteler hazırlanır. Alacalı soyulan patlıcanlar kalın dilimler halinde kesilir. Sıvı yağı kızdırılarak, patlıcanlar şöyle bir çevrilir. Hafifçe rengi dönmüş patlıcanlar tepsiye yayılıp, tuzlanır. Üzerine hazırlanılan köfteler dizilir. Domatesler, biberler ve sarımsaklar zevke göre köftelerin üstüne yerleştirilir. Bir çay bardağı su bir tatlı kaşığı salça ile karıştırılıp, gezdirilir. Bir kaşık tereyağı küçük küçük parçalar halinde serpiştirilir. 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.
ML® Fırında Patlıcanlı Köfte için tıklayın
|
Fırında Patlıcan Köfte |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc41122
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2009
2,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adese Restorant - Etlik
Malzemeler:
750 g dana - kuzu karışımı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı ayçiçeği yağı
2 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
4 adet orta boy patlıcan
5 adet domates
4 adet sivri biber
Az miktar ince kıyılmış maydanoz
Az miktar tuz
Az miktar pul biber
Karabiber
Kimyon,
Köfte baharatı
Kekik.
Hazırlanışı:
Dana-kuzu karışımı kıyma derin bir kaba konur ve içerisine rendenin ince yüzüyle çekilmiş soğan ve sarımsaklar, ince doğranmış maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz ve baharatlar eklenir. Bu karışım derin kap içerisinde iyice yoğrularak bir köfte hamuru elde edilir. Patlıcanlar alacalı biçimde soyularak ortadan ikiye bölündükten sonra iç kısımları oyacak yardımıyla çıkarılır. Hazırlanan patlıcanlar tuzlu suda bir süre bekletilir. Hazırlanan köfte hamurundan ufak parçalar alınarak top şeklinde avuç içerisinde yuvarlanır. Derin ve yayvan bir tavaya yağ konulur ve kızdırılır. Kızan bu yağda köfteler ters düz edilerek kızartılır. Köfteler kızartıldıktan sonra patlıcanların suyu süzülerek kızgın yağa konulur. Ters düz edilerek patlıcanlar da pembeleşene kadar kızartılır. Patlıcanlar da piştikten sonra patlıcanların içerisine daha önce kızartılan köfteler doldurulur ve patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Ayrı bir tavaya az miktar ayçiçeği yağı konulur ve ince doğranmış yeşil biber orta ateşte kavrulur. Kavrulan bibere küp küp doğranmış domatesler de eklenerek domatesler yumuşayıp suyunu bırakana kadar pişirilerek sos elde edilir. Hazırlanan sos fırın tepsisindeki patlıcanların üzerine dökülür ve 180 derecede 5 dakika kadar suyunu çekmesi için pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
ML® Fırında Kadınbudu Köfte için tıklayın
|
Fırında Patlıcan Köftesi |
|
AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc71993
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012
2,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy patlıcan
1 adet iri çarliston biber
1 demet maydonoz
2 adet orta boy domates
1 adet yumurta
400 gr orta yağlı köftelik kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı Sıvıyağ
Patlıcanları saplarını kesip çizgili soyup 4e bölüyoruz ve küpğ küp doğruyoruz. Patlıcanların acısını alması için bol tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz, çıkarıp iyice suyunu süzüyoruz. Yağdan 1 yemek kaşığı ayırıp kalanını tavada kızdırıyoruz. Patlıcanları 5-6 dk kızartıyoruz.yağını süzdürerek çıakrtıp bir kaba alıyoruz, üzerine ince doğranmış biberi ve maydonuzu, küp doğranmış domatesleri ekliyoruz, baharatlarıyumurtayı ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz. Fırın kabını ayırdıgımız sıvı yağla yağlıyoruz. Hazırladıgımız harcı tepsiye iyice bastırarak yayıyoruz, üzerini domates dilimleriyle süsledikten sonra 175 derecede ısıtılmış fırınada 40-45 dk pişiriyoruz.
|
Fırında Patlıcanlı Köfte |
|
hep
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.10.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc102689
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2014
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
350-400 gr kıyma
5 adet patlıcan
1 adet soğan
4-5 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 dilim bayat ekmek içi
5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Köfte baharatı
Patlıcanlar alaca soyulup kalınca dilimlenir ve tuzlu suda yarım saat bekletilir.
Yıkanıp kurulandıktan sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirilerek harmanlanır ve bekletilir.
Bu arada kıyma,ekmek içi,rendelenmiş soğan, baharat ve tuz yoğrulur,ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.
Fırın tepsisine bir köfte bir patlıcan bazen de yuvarlak doğranmış domates ve biber konularak dizilir. Üzerine 5 yemek kaşığı tereyağı koyulur.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar tutulur.
Salça bir kase sıcak suyla inceltilir, fırından çıkarılan yemeğin üzerine dağıtılır.
Tepsinin üzeri aliminyum folyo ile kapatılır ve yemek ikinci kez fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
|
|