|
|
Fırında Patlıcan Dolması |
|
İkinci Perde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2011
Mesajlar: 38 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc63171
Gönderme Tarihi: 16.May.2011
3,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartma yağı
Üzeri için:
4 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanlar iyice yıkanır, soyulmadan büyüklüğüne göre birkaç parçaya kesilir. Sonra içleri az oyulur. Kızgın yağda renk alacak kadar kızartılır. Soğan ince doğrandıktan sonra tereyağında pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir, bu arada patlıcandan çıkan içler ince kıyılır. Kıyma suyunu bırakmaya başlayınca salça, sarımsak ve patlıcan içi eklenir, tuz serpilir. 10 dakika kadar pişirilir. Sonra iç, kızarmış patlıcanlara doldurulur. yatay olarak fırın kabına dizilir. Domates rendelenir, üzerine tuz ve yağ eklenir, bir taşım pişirilir. Dolmaların üzerine gezdirilir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
|
FIRINDA PATLICAN DOLMASI |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14875
Gönderme Tarihi: 25.May.2007
2,811 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynı irilikte orta boy dört bostan patlıcanı
4 olgun domates
1 soğan
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 kahve fincanı süt
75 gram rendelenmiş kaşer peyniri
1 yumurta
1+3/4 bardak zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber
1 dilim bayat ekmek
Patlıcanların kabuklarını ayıkladıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Her yarım patlıcanın içini tuzladıktan sonra bunları içleri alt tarafa gelecek biçimde bir ızgaraya dizip en az birbuçuk iki saat böylece bırakın. Bu biçimde patlıcanların acımtırak suları akıp gidecektir.
Ondan sonra bir tavaya bol zeytinyağı koyun. Patlıcanları bu yağın içine atın ve hafifçe kızartın.
Patlıcanlar kızararak pişince bunları bir kevgirle süzerek tavadan çıkarın. Her patlıcanın içini oyduktan sonra patlıcanları pyrex tabağına yerleştirin.
Beri yanda patlıcanların içlerini ince ince kıyın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve havanda dövülmüş sarmısağı bu içe katın, iyice karıştırın ve içinde 2 çorba kaşığı zeytinyağı bulunan bir toprak güvece koyup karıştırarak kavurun. Karışım kavrulunca kabuğu ayıklanmış, çekirdekleri çıkmış ve küçük parçalara bölünmüş domatesi, yeteri kadar tuz ve karabiberle birlikte katın. Bir taşım kaynatın ve güveci ateşten indirerek soğumaya bırakın.
Bir dilim bayat ekmeği sütte ıslatarak ufalayın. Bu ufalanmış ekmeği, yumurtayı, rendelenmiş kaşer peynirini güveçtekilerle iyice karıştırdıktan sonra bu karışımla pyrexteki patlıcanları doldurun. Sonra pyrex'i fırına sürün ve dolmaları gratine edin.
Patlıcanları fırından çıkarınca sıcak sıcak olduğu gibi servis edin.
|
|
FIRINDA PATLICAN DOLMASI Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|