| 
 
 
 | 
FIRINDA PATATESLİ PALAMUT | 
  | 
Anadolu Lezzeti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58489 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2010 
4,119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet palamut balığı
 
500 gr. domates
 
500 gr. patates
 
100 gr. zeytinyağı
 
150 gr. soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 limon
 
2-3 defne yaprağı
 
Maydanoz
 
 
Balıklar ayıklanır, yıkanır. Evvelâ boyuna ikiye sonra enine 3 parçaya kesilir. Tepsiye dizilir, patatesler soyularak 5-6 parçaya bölünür, balıkların aralarına dizilir. Kıyılmş maydano, ince doğranmış soğan da balıkların üzerine serpilir. Dilim dilim doğranmış domates de balıkların üzerlerine serpiştirilir. Doğranmış sarımak, defne yaprağı, tuz, biber, limon suyu, zeytinyağı ve su ilave edilip fırında pişirilir.
  
 | 
Fırında Patatesli Palamut | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81471 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2012 
2,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1-2 adet palamut (ortadan ikiye bölünmüş)
 
2 adet patates
 
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
1 adet limon (dilimlenmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yuvarlak halka halka kestiğiniz patatesleri bir kaba koyun, üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile harmanlayın.Çok az yağladığınız borcama alın ve patatesleri dizin.Üzerine karabiber ve pulbiber serpin ve 200 derecede bir 20 dk pişirin. Bu süre fırındaki tepsinin üzerine halka halka doğranmış bir büyük soğanı da dizin. Soğanların üzerine de tuz, limon ve çok az karabiberle harmanladığınız palamutları koyun. 200-230 derecede bir 20-25 dakika üzerlerini kızarana kadar pişirin. Sağlıklı, besleyici, omega 3 yönünden çok faydalı bir öğününüz hazır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |