| 
 
 
 | 
Fırında Patatesli Kuzu | 
  | 
madlen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2007 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18163 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007 
3,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
1 kg kuzu but parça et
 
500 gr patates
 
1 demet taze soğan
 
Yarım çorba kaşığı kekik
 
Yarım çay kaşığı çekilmiş
 
karabiber
 
1 defne yaprağı
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1.5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Kekik ve tuzu bir kapta karıştırıp etleri bulayın. Taze soğanları temizleyip 2-3 cm uzunluğunda kesin. Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Kararmaması için suda bekletin.
 
Derin fırın kalıbına 3 kaşık sıvıyağ ilave edin. Kalıbın dibini soğanların üçte ikisi ile kaplayın. Patatesleri süzüp üçte ikisini ilave edin. Üzerine etlerin yarısını dizin.
 
Defneyaprağını ufalayıp serpiştirin. Kalan patates, taze soğan ve eti ilave edip karabiberi serpin. Üzerine kalan yağı gezdirerek dökün. Sıcak suyu ilave edin. Kalıbı önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırın ısısını 180 dereceye yükseltip 10 dakika daha pişirin. Oda ısısında 3-4 dakika bekletip sıcak servis yapın.
  
 | 
Fırında Patatesli Kuzu Eti | 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68220 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
6,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet küçük boy patates
 
8 parça kemiksiz kuzu eti
 
5 diş sarımsak
 
1’er tatlı kaşığı mercan köşk ve kekik
 
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet limonun suyu
 
Tuz, karabiber
 
 
Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarımsak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin. Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Su dolu bir kaba koyup kenara alın. Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın. Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında et pişene kadar, yaklaşık 35-40 dakika tutup sıcak sıcak yiyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |