| 
 
 
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
aysun57 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 21.03.2009 
Mesajlar: 3 Şehir: bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34695 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2009 
3,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte için;
 
300gr kıyma,
 
1 adet kuru soğan,
 
1 adet yumurta,
 
tuz,
 
karabiber,
 
kimyon,
 
pul biber,
 
maydanoz,
 
1 diş sarımsak
 
aldığınca galeta unu
 
3-4  adet patates,
 
1 yemek kaşığı salça,
 
1 diş sarımsak,
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
ilk önce patatesleri dilediğiniz şekilde dilimleyin ve kızartın yalnız biraz kalın dilimlerseniz daha iyi olur. sonra köftelık malzemelerle köfteyi yoğurun, şekillendirin ve kızartın.salçayı sulandırın ve iki kaşık yağ koyduğumuz tavada önce sarımsakları 1-2 dakika sonrada sulandırdığımız salçayı koyarak yaklaşık beş dakika pişirelim yalnız içine biraz tuz 1 kaşıkta şeker ilave edelim.orta boy bir borcama gözümüze hoş gelecek şekilde köfteleri ve patatesi yerleştirelim ardından salçalı sosu dökelim üzerini folyoyla saralımki pişerken kurumasın.200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirelim.
 
 
 ML® Fırında Patatesli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
yasemin1963 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.05.2009 
Mesajlar: 16 Şehir: Germany | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37385 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2009 
7,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo Kıyma
 
1 Yumurta
 
2 çay bardağı Galeta tozu
 
1 avuç kıyılmış Maydanız
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Tuz
 
1 kilo Patates
 
1 kaşık Salça
 
2 bardak Su
 
Sıvıyağ
 
 
Bir kaba kıymayı, yumurtayı, galeta tozunu, maydanozu, baharatları ve tuzu koyun ve elinizle yoğurun. Yassı köfteler hazırlayın. Ocakta bir tavaya sıvıyağ koyun. Hazırladığınız köfteleri tavada hafifçe kızartın. Köfteler kızardıktan sonra aynı tavaya salçayı ve suyu ilave edin ve karıştırın.
 
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra halka halka 1 cm. kalınlığında doğrayın. Fırın tepsisine patatesleri döşeyin. Üzerine de köfteleri yerleştirin. En üstüne de salçalı suyu boşaltın.
 
Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede pişirin.
 
 
 ML® Fırında Patlıcanlı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
saydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68305 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011 
2,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-7 patates
 
Yarım kilo dana kıyma
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı karabiber
 
3-4 dilim bayatlamış ekmek
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşıgı kekik
 
3 domates rendesi
 
 
Öncelikle dana kıymanızı ve köftelik harcınızın malzemelerini karıştırın, bayat ekmeklerinizi suyun altına tutarak bir kab içinde püre haline getirin ve suyunu avucunuzda sıkarak kıymanızın üzerine ekleyin, soğanınızı rendeleyin ve soğanın suyunu da sıkarak kıymaya ekleyin, ardından baharat ve tuzlarınızı da ekleyerek yumurtayı da kırarak karıştırmaya başlayabilirsiniz.Diğer taraftan da patateslerinizi hazırlayın bunun için daire şeklinde dilimleyin, borcamınızı veya fırın tepsinizi sıvı yağ ile yağlayın ve köftelerinden ceviz büyüklüğünde kopararak yuvarlak ve yassı şekiller hazırlayın dilimlemiş oldugunuz pateteslerinizden alarak bir köfte bir patates olacak şekilde yuvarlayarak biçim verin tepsinize hazır olduktan sonra sosunu hazırlamaya geçebilirsini.bir tava içinde yağınızı ve salçanızı ekleyin,yağınızı kızdırın ,üzerine rendelemiş olduğunuz domatesi ekleyin ve karıştırın ardından suyunuzu ekleyin ve baharatlarınızı atarak ocakta 3 dk kadar kaynatın.sos kaynadıktan sonra hazır olan yemeğinizin üzerine 1 yemek kaşığı ile yavaş yavaş gezdirin, sosun hepsini bir anda dökmeyin hafif şekilde az az dökerseniz daha çok sos eşit şekilde yayılmış olacaktır.fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ardından yemeğinizi fırına verin 40-45 dk sonra patatesleriniz pişmisse yemeğiniz hazır olacaktır.
  
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
mesnevi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102990 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014 
2,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
4 adet sivri biber
 
Köftesi için:
 
600 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Öncelikle kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları karıştırıp köfteleri yapın. Daha sonra yuvarlak köfteler yapın. Patatesleri de yuvarlak kesip tencereye bir patates bir köfte dizin. Üzerine tereyağını ve birkaç biber koyun ki daha lezzetli olsun. Tencerenin kapağını kapatıp az suyla 35 dakika kadar pişirin Fırında da pişirmek için üzerine mutlaka bir yağlı kağıt kapatın ki yanmadan pişsin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
Ay-Su 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2015 
Mesajlar: 43 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106943 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2015 
2,136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram kıyma
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı kekik
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
3 adet patates
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları 5 dakika kadar yoğurun. Ezilmiş sarımsak, galeta unu ve zeytinyağını da içine ekleyip köfte harcı oluşturun. Fırın tepsinin içine elinizle yuvarlak yassı köfteler yapıp yerleştirin. Üzeri için yıkanmış kabuklarıyla dilimlenmiş patatesi tereyağıyla ovalayıp köftelerin yanına dizin. Fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirin. Pişen köfteleri tahta bir servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 10.03.2025
  
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
alabastar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Tunceli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125086 
Gönderme Tarihi: 05.May.2017 
1,782 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
400 gram kıyma
 
5 patates
 
1 soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tane kırmızı biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Öncelikle bir kabm içinde kıyma, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber ve kimyonu güzelce yoğurup küçük toplar halinde hazırlayalım. Daha sonra patatesi, biberi ve soğanı doğrayalım. Bir tencerede
 
bir bardak sıvı yap ile köfteleri çok hafif kızartıp fırın tepsisine koyalım. Aynı şekilde biber, patates ve soğanı da biraz kavurup fınn tepsisindeki köftelerin üzerine ekleyelim.
 
Bir su bardağı suyun içine bir çorba kaşığı salçayı katıp karıştıralım ve tepsinin üzerine boşaltalım. Üzerine isteğe göre bir miktar baharat ekleyip zeytinyağı gezdirebilirsiniz. 20 dakika piştikten sonra servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
çeyrek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133545 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,007 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için:
 
Yarım kilo kıyma
 
1 baş soğan
 
2 dilim ekmek içi
 
1 yumurta
 
2 diş sarımsak
 
Kimyon 1 tatlı kaşığı
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Sebzeler:
 
5 orta boy patates
 
3 domates
 
Çarliston biber
 
2 kaşık salça
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Kıymayı derin bir kaba alalım. sarımsak ve soğanını rendeleyelim yumurtasını kıralım baharatlarını ekleyelim ekmek içini ıslatıp ufalayalım . güzelce yoğuralım şekil verene kadar. parmak şekli verelim köftelere çok az yağda bir iki kere çevirelim tabağa alalım. patatesleri soyalım elma dilimlermiş gibi dilelim ve yıkayıp süzüp tuzlayalım bunu da hafif yağda çevirelim ve fırın kabımızın altına yarısını yerleştirelim onun üstüne köftelerimizi yerleştirelim patatesin diğer yarısını da yerleştirip domates dilimleri koyalım yeşil biber ile süsleyelim ve sos hazırlayalım salça ve sıcak suyu bahartalarla karıştıralım sosumuzu gezdirelim yemeğimize 180 derecede fırına verelim patatesler yumuşayıncaya kadar pişicek yemeğimiz ve sıcak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patatesli Köfte | 
  | 
çeyrek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133548 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
2 adet domates
 
7 adet sivri biber
 
1 yumurta
 
40 gr kıyma
 
Bayat ekmek içi
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Sıvıyağ
 
Baharat
 
2 kaşık salça
 
 
Köfte için kıymamızı yumurtayı maydanozu ekmek içini baharatı tuzu yağı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
 
Patatesleri dilimleyip yağlanmış tepsimize döşüyoruz domatesleri de aynı şekilde dilimleyip döşüyoruz.
 
Hazırladığımız kıymalı karışımdan avucumuzla şekillendirip onları da ekliyoruz.
 
Salçayı sulandırıp üzerlerine gezdiriyoruz, fırında 150 derecede pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Köfte Patates | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144823 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2019 
785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet orta boy domates
 
2 adet orta boy kırmızı biber
 
Köfte harcı için:
 
500 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)
 
10 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
 
Kuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin.
 
Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin.
 
Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
 
Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.
 
Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
 
Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
 
Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın.
 
Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin.
 
En üste de köfteleri dizin.
 
Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin.
 
Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin.
 
Sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Köfte ve Patates | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182590 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2025 
76 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
1 yumurta
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon
 
4 adet patates
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı su
 
 
Kıymayı bir kaba alıp rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi ve baharatlarla yoğurun.
 
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
 
Patatesleri soyup halka halka doğrayın ve sıvı yağ ile harmanlayın.
 
Fırın tepsisine patatesleri dizip üzerine köfteleri ekleyin.
 
Salçayı su ile açıp tepsiye dökün.
 
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |