| 
 
| 
 
 
 | 
 
Fırında Patates Püreli Kıyma | 
 
  | 
nurdoğan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Anıttepe Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc31016 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2008 
4,016 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kıyma
 
Patates
 
Süt
 
Kıyılmış maydanoz
 
Ayçiçek yağı
 
un
 
Tuzsuz ey suyu (ya da tavuk suyu)
 
Arpacık soğanları
 
Elma
 
Elma sirkesi
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
Zeytiyağı
 
 
Patatesleri az suya koayarak (yaklaşık 15 - 20 dakika) pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, patatesleri bir süzgeçte süzerek, alüminyum kâğıt döşenmiş bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına verip, patatesleri 5 dakika kızartın. Tepsiyi fırından alıp, patatesleri püre haline getirerek, süt, maydanozlar ve tuzu ekleyip, iyice karıştırın.
 
Bir tencereye ayçiçek yağının 2 tatlı kaşığını ve unu koyup, tencereyi kısık ateşe oturtun ve sürekli karıştırarak, 2 dakika ısıtın. Et (ya da tavuk) suyunu azar azar ve sürekli çırparak ekleyip, koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
 
Arpacık soğanları, kuru (ya da taze) elma parçaları ve sirkeyi yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, sirke buharlaşıncaya ve soğanlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Kıymayı ekleyip, ateşi açın ve bir tahta kaşığın tersiyle eze eze, harlı ateşte, rengi iyice kahverengileşinceye kadar kavurun. Tavayı ateşten alıp, kekik, karabiber ve tenceredeki et sulu karışımı ekleyerek, karıştırın.
 
Karışımı bir fırın kabına döşeyip, üstüne patates püresini kaşıkla yerleştirin ve bir spatulayla düzleştirin. Sonra spatulanın kenarıyla çizerek üstünü şekillendirip, kalan zeytinyağını fırçayla sürün. Kabı fırına verip, üstteki patates püresi tabakası altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 30 dakika) pişirdikten sonra, kabı fırından alarak, servis yapın.
 
 
SERVİS ÖNERİSİ: Yanında roka salatasıyla.
  
 | 
 
Fırında Patates Püreli Kıyma | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171634 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2023 
501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet iri patates
 
Kaşar peyniri
 
3 yemek tereyağı
 
200 gr. dana kıyma
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
2 yemek kaşığı salça
 
 
Patatesleri haşlıyoruz. Başka bir tencerede kıyma ve soğanı yağda salça ile beraber kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşarların bir bölümünü ve tereyağı patatese ekleyip, iyice eziyoruz. Cam fırın kabına önce kıymalı harcı üzerine de patates püresini yerleştiriyoruz. Kaşar peyniri ile kaplıyoruz. 180 derece fırına veriyoruz. 15 dakika kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. Kızarınca fırından çıkarıp, servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Fırında Patates Püreli Kıyma Tarifleri Et Yemekleri
 | 
 
 
 
 |