| 
 
 
 | 
Fırında Patates Kızartması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173515 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2023 
388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
2 su bardağı ılık su
 
2 tatlı kaşığı karbonat
 
1 paket kabartma tozu
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Baharat Karışımı İçin:
 
1/2 tatlı kaşığı kimyon
 
1/4 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sarımsak tozu
 
Kekik
 
 
Patatesleri alacalı soyup bir kaba alıyoruz. Üzerine ılık su, karbonat ve tuz ilave ediyoruz, 15-20 dakika bekletiyoruz. Suyu süzüp patatesleri yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartıyoruz. Fırından çıkmaya yakın baharat karışımını patatesler sıcakken ilave ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175548 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2023 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
Yarım çay kaşığı toz pul biber ve tuz
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt yerleştirilir.
 
Patatesler kabuklarından soyulur ve yuvarlak şekilde kesilerek uzun uzun dilimlenir (bu sayede patatesler çıtır olmasının yanı sıra daha hızlı pişer).
 
Bir kabın içine zeytinyağı ve baharatlar ilave edilir.
 
Patatesler baharatlarla karıştırılır ve tepsiye yerleştirilir (üst üste gelmemesine dikkat edilmeli).
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyulur.
 
Hazır olduğunda servise sunulur.
 
 
Not: Ortalama 30 dakikada patatesler pişer. Ayrıca bu tarif, kabak kızartması ve patlıcan kızartması tarifinde de denenebilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Patates Kızartması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183757 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2025 
95 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 adet orta boy patates
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı kekik
 
Tuz
 
(İsteğe bağlı: pul biber, sarımsak tozu, biberiye, rende kaşar, sucuk veya sosis parçaları)
 
 
Fırını 200°C (alt-üst fanlı ayar) önceden ısıtın.
 
Patatesleri iyice yıkayın, isteğe göre soyun.
 
Küp küp ya da elma dilimi şeklinde doğrayın.
 
Büyük bir kaseye alın, üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Güzelce karıştırın.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, patatesleri tek sıra halinde dizin.
 
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. (Ortada bir kez çevirirsen her yeri eşit kızarır.)
 
(İsteğe bağlı) Son 5 dakika kala üzerine kaşar peyniri serpebilirsin.
 
Yanına yoğurtlu sarımsaklı sos, domates, yeşillik ve taze ekmekle harika bir kahvaltı olur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |