| 
 
 
 | 
Fırın Muhallebi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132040 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018 
3,246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
3 yemek kaşığı pirinç unu
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
Süslemek için:
 
Fındık
 
Fıstık
 
 
Bir tencereye süt, toz şeker, pirinç unu, un ve nişasta konur.
 
Tencere ateşe alınır, sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir, ateşten alınır.
 
Isıya dayanaklı kaplara bölüştürülür.
 
Biraz soğuduktan sonra, muhallebi kaseleri bir fırın tepsisine dizilir.
 
Tepsi fırına verilir, ızgara pozisyonunda muhallebilerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Fırından çıktıktan sonra üzeri fındık ve fıstıkla süslenir.
 
 
 
  
 | 
Fırın Muhallebi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132039 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018 
1,452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
6 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Un ve tereyağı 5 dakika kavrulur. Üzerine soğuk süt ve şeker katılır. Göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır. Uygun büyüklükte bir fırın kabına dökülür, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.02.2018
  
 | 
Fırında Muhallebi | 
  | 
Buğday Hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52374 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2010 
6,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı nişasta 
 
1 çay bardağı pirinç unu
 
2 adet yumurta sarısı
 
 
Süt, pirinç unu, şeker, nişasta tencereye konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Fırın ısısına dayanıklı kaselerin dörte üçü kadar muhallebi konur. Bir kase ayrılır, yumurta sarısıyla iyice karıştırılır. Yumurtalı muhallebi muhallebilerin üzerine kaşıkla paylaştırılır. Kaseler bir tepsiye yerleştrilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında koyu kırmızı renkte kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |