|
Fırında Mücver |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172811
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.turkiyegazetesi.com.tr
3 adet kabak
2 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Kuru nane
Toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Servis için:
Yoğurt
Sarımsak
Kabaklar alacalı şekilde soyulur ve rendenin geniz ağızlı kısmıyla rendelenir.
Rendelenen kabakların suyu elle güzelce sıkılır, bir kaba alınır.
Üzerine 2 yumurta, un, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, kuru nane, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber eklenir.
Homojen bir kıvam alana dek karıştırılır.
Bu karışım yarım saat kadar dolapta bekletilir.
Bu sürede fırın açılıp ısınmaya bırakılır.
Dolaptan alınan harç yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak şekiller oluşacak şekilde koyulur ve fırına verilir.
Üzerleri hafif kızarınca fırından alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
|
Fırında Kabak Mücver |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171007
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023
271 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 6 Adet
Taze Kaşar 100 Gram
Beyaz Soya Unu 3 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Acı Kırmızıbiber 1 Tutam
Dereotu 1 Demet
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 1 Demet
Taze Soğan 5 Dal
Yumurta 2 Adet
Kabartma Tozu 10 Gram
Taze Nane 1 Demet
Kabaklar yıkanıp iyice kuruladıktan sonra rendelenir. Fazla suyu avucunuzun içinde iyice sıkıldıktan sonra çukur bir kaba aktarılır. Yeşillikler temizlenip çok ince kıyıldıktan sonra kabakların içine ilave edilir. Rendelenmiş kaşar peynir de eklendikten sonra tahta bir kaşıkla hepsi karıştırılır.
Tüm malzeme, içine COOK yağlı kağıt serilmiş arzu edilen bir kaba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir.
|
Fırında Mücver |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170988
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023
84 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabak 3 Adet
Klasik Beyaz Peynir 2 Dilim
Ayçiçek Yağı 4 Çorba Kaşığı
Un 1 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Dereotu 1 Adet
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 1 Adet
Taze Soğan 2 Adet
Yumurta 1 Adet
Kabakların kabukları soyulup rendelenir. Elle biraz sıkılıp kabakların suyu alınır ve dökülür.
Dereotu, maydanoz ve taze soğan ince ince doğranır.
2 dilim beyaz peynir küçük küpler halinde doğranır.
Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve önceden 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlanmış borcama dökülür 150'C fırında pişirilir.
|
Fırında Kabak Mücveri |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161107
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kabak
2 adet yumurta
Yarım demet dereotu
20-25 adet maydanoz
8-10 adet yeşil soğan
200 gram beyaz peynir ( diyet yapanlar için light olabilir, miktarı da azaltılabilir )
1 çay bardağı un (kıvama göre azalıp eksilebilir )
1 adet kabartma tozu
Yarım kahve fincanı sıvı yağ ( diyette olmayanlar, isteyenler tam doldurabilir )
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzerine serpmek için 250 gr kaşar peyniri
Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın.
Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın.
Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük olsun.
Bütün malzemeleri krep yapıyormuş gibi birleştirin.
Burada önemli olan unun miktarını ayarlamanız. Çok cıvık olmasın ki içini çekerek pişsin.
Fırın kabınızı çok az yağla yağlayın yada pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
Tüm malzemeyi kabınıza boşaltın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınıza sürün.
Kızarmaya başlayınca çıkarıp kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Dileyen sarımsaklı yoğurtla servis edebilir ve dereotu ile süsleyebilir.
|
Fırında Mücver |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157646
Gönderme Tarihi: 08.May.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
8-9 adet taze soğan
1 kâseye yakın taze nane
1 kâseye yakın dereotu
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Beyaz peynir (miktarı isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
Fırında mücver için kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.
Taze soğanı, naneyi ve dereotunu ince ince doğrayın
Kabaklar, doğradığımız malzemeler ve diğer tüm malzemeleri bir araya getirip iyice çırpın.
Bir tepsiye yağlı kâğıt serip harcı içinde dökün ve 150 derecelik fırında iç dışı pişene kadar pişirin.
|
Fırında Mücver |
|
nurdane
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc153146
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kabak
4 taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Öncelikle kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Suyunu sıktıktan sonra, rendelenmiş kabakları bir kap içerisine alın. Kabakların üzerine yumurtaları kırın. Önceden rendelediğiniz beyaz peyniri de karışımın içerisine dökün. Kabartma tozunu kabın içine ilave ettikten sonra, azar azar un ekleyerek karıştırma işlemine başlayın. Tuz, karabiber ve pul biberi de karışıma ekleyin, koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Kullanacağınız tepsinin içine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı, kaşık yardımı ile alarak tepsinin içerisine yerleştirin. Kullandığınız kaşık ile harcın kenarlarını ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına, hazırladığınız karışımı atabilirsiniz. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
|
Fırında Mücver |
|
adnan pekel
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc140554
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2019
917 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet kabak
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
1/2 su bardağı yoğurt
Fırını 175 dereceye ısıtın.
Kabağı rendenin ince kısmı ile rendeleyerek bir kasenin içine aktarın.
Yumurta, un, kabartma tozu ve diğer malzemeleri ilave ederek tahta kaşık yardımı ile bulamaçtan daha koyu bir kıvama getirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Kaşık yardımıyla top şeklinde yağlı kağıda eşit aralıklarla dizin ve kaşığın tersi ile yassı hale getirin. 175 derece kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin.
|
Fırında Mücver |
|
haminne
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.10.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137692
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2018
989 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://carrefoursa.com
4 adet kabak
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
½ demet maydanoz
Servis için;
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Kabağı rendeleyin. Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz yaprakları ve baharatları ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Mücver karışımından parçalar kaşık yardımıyla parçalar alarak tepsiye dizin ve hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
|
Fırında Mücver |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc134898
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 orta boy kabak
100gr peynir
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu
4-5 dal yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 su bardağı un (Kıvamına göre daha fazla ilave edebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Kabakları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Peyniri ezerek ilave ediyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Diğer tüm malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz. Kek kıvamında karışım elde edeceğiz. Daha sonra hafif yağladığınız tepsiye karışımı döküyoruz. Üzerine ayırdığımız 1 yurmurta sarısını sürüp çörek otu serpip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriryoruz.
|
Fırında Mücver |
|
pamuk kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130218
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2017
1,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 adet ortaboy kabak
4 adet yumurta
100 gram beyaz peynir
1 kahve fincanı sıvıyağ
Maydonoz (istediğiniz miktarda)
Taze soğan (istediğiniz miktarda)
Dereotu (istediğiniz miktarda)
1,5 su bardağı un
Nane
Tuz
Karabiber
Kabakları soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkarak karıştırma kabınıza alın. Soğanı,maydanoz, dereotunu ince ince kıyın ve kabağa ekleyin.
Yumurta, elenmiş un, sıvıyağ, baharatlar ve ezilmiş beyaz peyniri karıştırma kabına ekleyin. Güzelce karıştırın. (ben mikserle karıştırdım)
Kare ya da daire şeklindeki borcamı hafifçe yağlayın ve karışımı üzerine boşaltın. İsterseniz susam yada çörekotuda serpebilirsiniz.180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi olana kadar kızartın. Ilık yada soğuk servis yapın.
|
Fırında Mücver |
|
gülabdan
Aşçı
Kayıt: 05.01.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc104143
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2015
2,333 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kabak
3 yumurta
2 çay bardağı un
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
3 adet taze soğan
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
Kabağı rendeleyip suyunu iyice sıkın ve bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Unu bu karışımın içine aklayıp çırpın ve az yağlı tavaya kaşıkla dökerek iki yüzünü de pişirin. İstenirse ince bir fırın kabına döküp 180 derecede 30 dakika kadar pişirip dilimleyip ikram edin. Yanında salatayla servis tabağına dizin.
|
Fırında Mücver |
|
nöbet şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc102470
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014
2,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kabak
1 demet taze soğan
3 yumurta
1,5 çay bardağı un
100 gram beyaz peynir
5 dal maydanoz ve dereotu
Yarım soğan
Tuz
Karabiber
Kabağı rendenin kalın yeriyle rendeleyin. Bir kabın içine suyunu sıkarak alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, taze soğanı, ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Unu bu karışımın içine dökerek çırpın ve bu harcı da az yağlı bir fırın kabına dökün. 200 derecede 20 dakika pişirin. Yanında salatayla servis tabağına dizin.
|
Fırında Kabak Mücver |
|
dozer
Aşçı
Kayıt: 12.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc98188
Gönderme Tarihi: 13.May.2014
2,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kabak
3 soğan
1 demet dereotu
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı un
2 yumurta
1 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabaklar rendelenir doğranmış dere otu ve soğan eklenir sırasıyla un süt yumurta sıvı yağ tuz karabiber kabartma tozu ilave edilir ve cıvık bir hamur elde edilir fırın tepsisine dökülür üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir fırına verilir.
|
Fırında Mücver |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92940
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2013
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
10 dal maydanoz
6 dal taze soğan
2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir
Yarım paket kabartma tozu
Tuz, karabiber
Üzerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kabakları kazıyıp rendeleyin ve suyunu sıkın. Derin bir kaba alın. Taze soğanı ve maydanozu incecik kıyın. Aynı kabın içine 2 adet yumurta, bir buçuk çay bardağı un, yarım çay bardağı zeytinyağı, 100 gram beyaz peyniri karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yoğurup, yapışmaz yüzeyli fırın kabına yayın. 200 derece fırında 1 saat pişirin. Mücveri almaya 10 dakika kala, tepsiyi fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına verip, üzeri kızarana dek fırında tutun. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.
|
Fırında Mücver |
|
Berat
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72180
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2012
2,668 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kabak
1 yemek kaşığı beyaz peynir
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Kabağı rendeleyip soğanı ilave ediyoruz. Peynir, un, süt ve yumurtayı da ilave edip karıştırıyoruz. Maydonoz ve yağı da ilave edip tekrar karıştırıp küçük boy borcam yada fırın kabına karışımı yayıyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz.
|
Fırında Mücver |
|
karadadaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67656
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2011
2,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet büyük boy kabak
1 kâse rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
1 demet taze soğan
2 çay bardağı un
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Yarım demetmaydanoz
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Kabakların kabuğunu kazıyıp çukur bir kabın içine rendeleyin. Taze soğanları ve yeşillikleri ince ince kıyın. Yumurtaları ayrı bir kâsede iyice çırpın. Tüm malzemeyi çukur kabın içine aktarın. Çatalla iyice ezdikten sonra karışımı yağlanmış ısıya dayanıklı camkaba dökün.Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında üstü kızarana dek pişirin.
|
Fırında Mücver |
|
hacı anne
Aşçı
Kayıt: 09.07.2011
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65608
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011
7,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 orta boy kabak
1 orta boy havuç (haşlanmış)
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4-5 dal taze soğan
3/4 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1,5 çay bardağı un
75 gr. kaşarpeyniri rendesi
(arzuya göre) 100 gr. beyazpeynir veya lor peyniri
tuz, karabiber
1 paket kabartma tozu
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyelim. Rendelenmiş kabakların suyunu bırakması için tuz serpip 5 dk. bekletelim. Tel süzgece alıp sıkarak suyunu süzelim ve bir kaba alıp içine kıyılmış dereotunu, maydanozu, taze soğanı, ezilmiş beyaz-peyniri, yumurtaları, unu, sıvı yağı ve rendelenmiş havucu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştıralım. Fırın kabını margarinle yağlayıp hafifçe un serpelim. Mücver malzemesini fırın kabına alıp yayalım. Mücverin üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında üzerindeki kaşarlar eriyip hafifçe pembeleşene dek pi-şirelim. Mücveri fırından alıp ılıtarak dilimleyip servis yapalım.
Not: Mücveri yaparken kabakları rendeleyip suyunun iyice süzülmesi için 5-10 dk. tuz ekleyip bekletin. Sonra tel süzgece alın. İyice sıkarak suyunu süzün.
|
FIRINDA MÜCVER |
|
mobil
Aşçı
Kayıt: 18.11.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc43783
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2009
2,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Orta boy kabak
1 Orta boy soğan
1 Çorba kaşığı yağ
4 Çorba kaşığı un
3 Yumurta
Tuz
Karabiber
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
1 Çay kaşığı karbonat
1 Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıdıktan sonra orta rende ile rendeleyiniz ve suyunu süzünüz.
2 Bir tencere bir kaşık yağda kıyılmış soğanı hafif kavurunuz. İçine kabakları atarak 1-2 dakika çeviriniz.
3 Soğuduktan sonra diğer bütün malzemeyi kabağın içine atarak karıştırınız.
4 Kabak harcını yağlanmış fırın tepsisine dökünüz, piştikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
|
Fırında Mücver |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35115
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2009
3,202 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 adet dolmalık biber
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. kaşar rendesi
tuz
karabiber
nane
maydanoz
dereotu
Kabaklar yıkanır, üst kabukları kazınır ince doğranır, diğer malzemelerde ince kıyılır kabaklara ilave edilir. Yağlanmış tepsiye boşaltılan harcın üzerine kaşar rendesi serpilerek fırında pişirilir.
ML® Kabak Mücveri (görsel)
|
Fırında Kabak Mücver |
|
iksir
Aşçı
Kayıt: 21.05.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23970
Gönderme Tarihi: 21.May.2008
3,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet sakız kabağı
4 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
2 adet yumurta
100 gr. krem peynir
1 su bardağı un
1/4 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkılır. Taze soğanlar yeşil saplarıyla beraber doğranır. Yumurta, yağ, un ve krem peynir iyice çırpılır. Kabak, soğan ve kıyılmış dereotu karışıma eklenir. Kare veya dikdörtgen bir tepsi yağlanıp karışım içine dökülür. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Dilimlenerek sıcak ya da soğuk olarak yoğurtla beraber servis edilir.
ML® Kabak Mücveri için tıklayın
|
|