Kabak 3 Adet
Klasik Beyaz Peynir 2 Dilim
Ayçiçek Yağı 4 Çorba Kaşığı
Un 1 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Dereotu 1 Adet
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 1 Adet
Taze Soğan 2 Adet
Yumurta 1 Adet
Kabakların kabukları soyulup rendelenir. Elle biraz sıkılıp kabakların suyu alınır ve dökülür.
Dereotu, maydanoz ve taze soğan ince ince doğranır.
2 dilim beyaz peynir küçük küpler halinde doğranır.
Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve önceden 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlanmış borcama dökülür 150'C fırında pişirilir.
Kabak 6 Adet
Taze Kaşar 100 Gram
Beyaz Soya Unu 3 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Acı Kırmızıbiber 1 Tutam
Dereotu 1 Demet
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 1 Demet
Taze Soğan 5 Dal
Yumurta 2 Adet
Kabartma Tozu 10 Gram
Taze Nane 1 Demet
Kabaklar yıkanıp iyice kuruladıktan sonra rendelenir. Fazla suyu avucunuzun içinde iyice sıkıldıktan sonra çukur bir kaba aktarılır. Yeşillikler temizlenip çok ince kıyıldıktan sonra kabakların içine ilave edilir. Rendelenmiş kaşar peynir de eklendikten sonra tahta bir kaşıkla hepsi karıştırılır.
Tüm malzeme, içine COOK yağlı kağıt serilmiş arzu edilen bir kaba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir.
3 adet kabak
2 adet yumurta
2 dolu yemek kaşığı tam buğday unu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Kuru nane
Toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Servis için:
Yoğurt
Sarımsak
Kabaklar alacalı şekilde soyulur ve rendenin geniz ağızlı kısmıyla rendelenir.
Rendelenen kabakların suyu elle güzelce sıkılır, bir kaba alınır.
Üzerine 2 yumurta, un, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, kuru nane, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber eklenir.
Homojen bir kıvam alana dek karıştırılır.
Bu karışım yarım saat kadar dolapta bekletilir.
Bu sürede fırın açılıp ısınmaya bırakılır.
Dolaptan alınan harç yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak şekiller oluşacak şekilde koyulur ve fırına verilir.
Üzerleri hafif kızarınca fırından alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.