Kısa URL: https://ml.md/lc89377
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
2,395 defa indirildi / yazdırıldı
Meriç Öztürk
2 Adet Tavuk İncik
200 g Kültür Mantarı
1 Çay Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Maydanoz Doğranmış
1/2 Adet Kuru Soğan (İnce Doğranmış)
Yoğurt, salça, tuz ve baharatları bir kabın içinde karıştıralım. Tavuk incikleri bu sosun içinde güzelce harmanlayalım. Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizip 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. Mantarları dilimleyelim. Fırınlanmış inciklerin üzerine mantarları ve soğanı yerleştirip baharatları ilave edelim. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayalım. Tepsi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendesi serpelim ve eriyene kadar bekletelim.(İsteğe bağlı olarak tepsinin alt kısmına soğan ve taze patates halkaları da dizilebilir)
Kısa URL: https://ml.md/lc89378
Gönderme Tarihi: 19.May.2013
1,823 defa indirildi / yazdırıldı
Gülcan Karabulut
1/2 kg Tavuk İncik
200 g Kültür Mantarı
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
İsteğe Bağlı Tuz
Tavada kızdırılan zeytinyağın içinde tavukları baharatlayıp 2 dakika kızartalım. Aynı tava içinde mantarları da tuzlayıp soteleyelim. Derin bir tencere veya tavada tereyağında unu kavuralım ve süt ilave edip muhallebi kıvamından daha sulu bir kıvam elde edelim. Fırın tepsisine tavukları dizelim, üzerine mantarları serpiştirelim. En üstüne de beşamel sos ve kaşar döküp 185 derece fırında pişirip tabağa alıp servis edelim.