| 
 
 
 | 
Fırında Mantarlı Tavuk | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69111 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2011 
2,368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenip, 4 parçaya bölünmüş)
 
90 gr (3/4 su bardağı) un (2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle karıştırılmış)
 
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağ
 
1 büyük soğan (ince doğranmış)
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
250 gr mantar (silinip, dilimlenmiş)
 
 
Önce fırmınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız.
 
Tavuk parçalarını baharatlı una bulayıp, bir kenara bırakınız.
 
Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavuk parçalarmı koyup, sık sık çevirerek 8-10 dakika, her yanları iyice kahverengileşene kadar kızartınız. Tavuk parçalarını delikli kaşıkla bir tabağa çıkarınız.
 
Tavayı ateşten alıp içinde 2 çorba kaşığı yağ bırakınız (yağın fazlasını dökünüz). Soğanı ekleyip, orta ateşe oturtarak 5 dakika, sık sık karıştırarak pişiriniz. Tavuk parçalarını yeniden tavaya koyup, tavuk suyunu ekleyerek mantarları da üstüne serpiştiriniz. Ateşi yükseltip kaynatınız. Kaynayınca tavayı ateşten alıp, içindeki malzemeyi ısıtılmış, ateşe dayanıklı büyük bir cam kaba aktarınız. Cam kabı fırına sürerek 30 dakika, tavuklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. (Pişme sırasında kaşıkla sık sık sosundan alıp, tavuk parçalarının üstüne gezdiriniz).
 
Cam kabı fırından alıp, yemeğinizi kabında servis ediniz.
  
 | 
Fırında Mantarlı Tavuk | 
  | 
mihmandar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70398 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011 
2,165 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 Gr. Mantar
 
1 Tane Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü
 
2 Diş Sarımsak
 
1 Yemek Kaşığı Salça
 
1 Limon
 
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
 
Tuz
 
Köri
 
 
Limonlu suda kararmaması için yarım saat bekletin. Bir tencerede kuşbaşı doğranmış tavukları ateşe koyun. Tavukları biraz çevirip yıkanmış mantarları ve minik minik doğranmış sarımsakları ilave edip karıştırmaya devam edin. Baharatını ve salçasını ayarlayıp malzemeler pişmeye başlayınca ısıya dayanıklı bir kaba biraz sıvıyağ gezdirip tavukları kaba alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirip önceden 170 derece de ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
  
 | 
Fırında Mantarlı Tavuk | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176663 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2024 
343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
6 adettavuk but 
 
300gr. mantar
 
3 diş sarımsak
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam toz tatlı biber
 
2 dal taze biberiye
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Fırınızı 175 derece, fansız programa ayarlayın.
 
Döküm tavanızın içini ölçülü zeytinyağı ile peçete yardımı ile yağlayın.
 
Tavukları yıkayın ve temizleyin.
 
Havuç ve soğanları gelişigüzel iri iri doğrayın.
 
Mantarları temizleyin ve bütün halde döküm tavanıza yerleştirin. Tavukları ve diğer sebzeleri de düzgünce yerleştirin.
 
Baharatları ve soya sosunu ekleyerek tavanın ağzını alüminyum folyo ile kapatın.
 
35-40 sonra yemeğiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |