| 
 
 
 | 
Fırında Mantar | 
  | 
nedret 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12190 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2007 
4,538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
Yarım kg mantar
 
1 adet kuru soğan
 
3 diş sarımsak
 
2 adet sivri biber
 
2 adet orta boy domates
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
4-5 çorba kaşığı rende kaşar
 
 
Yapımı:
 
Mantar temizlenir, büyükse doğranır. Soğan, sarımsak, sivri biber ve domates ince doğranır. Hazırlanan malzemeye kekik ve tuz eklenir, karıştırılır, fırın kabına aktarılır. Üzerine rende kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
  
 | 
FIRINDA MANTAR | 
  | 
sinbat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.03.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22631 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008 
3,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. mantar
 
250 gr. kaşar peyniri
 
2 kaşık tereyağı
 
 
Yapılış:
 
Mantarların saplarını çıkarın. İçlerine bir top tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri doldurup, fırına verin. Kaşarlar eriyince fırından çıkartın.
  
 | 
FIRINDA MANTAR | 
  | 
Merve Ganioğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25447 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008 
3,130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
250 gr mantar
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
4 çorba kaşığı margarin
 
100 gr kaşar peyniri rendesi
 
Karabiber
 
 
Hazırlanışı
 
Mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra sap kısımlarını mantarlar zedelenmeden elle veya bir bıçak yardımı ile çıkartın. Margarini bir kapta eritin, içi boşalmış mantarlan tepsi veya ısıya dayanıklı bir servis tabağına dizin. Karabiber ve tuz serperek, üzerine fırçayla erimiş margarini sürün. Mantarları oyuk kısımları üste gelecek şekilde dizip, içlerine rendelenmiş kaşar peynirini doldurun. Önceden ısıttığınız fırına koyarak peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Fırında mantarları fırından alarak sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
FIRINDA MANTAR | 
  | 
altın tas 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.03.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48312 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010 
3,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr mantar
 
1 yumurta
 
1 demet maydanoz
 
2 sap taze soğan
 
20 gr sana
 
20 gr un
 
1 bardak süt
 
1 fincan kaşar
 
 
Önce temizlenip yıkanmış mantarlar dilimlenip, limonlu suya bırakılır ve, hemen beşamel sosun hazırlanmasına geçilir. Bir kapta yağ kızdırılıp, içine un katalır ve karıştırılarak, un yağda hafifçe kavrulur. Pembeleşince sıcak süt de azar azar katılıp beş dakika kadar pişirilerek koyu bir beşamel sos yapalır. Sos pişirildiği sürece devamlı karıştırılır, yoksa, dibi tutar.
 
Sos biraz ılınınca, içine, tuz, karabiber, kıyılmış taze soğan maydanoz ve yumurta sarısı da ilâve edilerek iyice karıştırılır. Yağlanmış bir tepsiye mantarlar dökülür. Üzerine, beşamel sos boşaltılır. Rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine serpiştirildikten sonra sıcak fırında, on beş dakika pişirilip,sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
FIRINDA MANTAR | 
  | 
aydan müftüoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2010 
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53717 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2010 
2,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İrice mantarların üstündeki zarları soyunuz. Köklerini kesiniz. Kenarlı bir tepsiyi zeytinyağı ile azıcık yağlayınız. Mantarları baş aşağı gelmek üzere ve çok sıkı bir şekilde bu tepsiye diziniz. Soğan suyu, tuz ve biberden oluşan bir salçayı mantarların göbeklerine bir kaşık ile koyunuz. Yanmış sade yağlı koyu etsuyunu ateşte kızdırarak tepsinin üzerinde gezdirerek haşlayınız ve fırına sürünüz. Beş on dakika ateşte tutunuz, pişer pişmez çıkararak sıcak sıcak sofraya alınız.
  
 | 
Fırında Mantar | 
  | 
dedebebek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134005 
Gönderme Tarihi: 11.May.2018 
1,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. dilimlenmiş mantar
 
250 gr. süzme yoğurt
 
400 gr. rendelenmiş peynir
 
200 gr. un
 
3 yumurta
 
Kıyılmış dereotu
 
 
Başlangıçta mantarları yıkayıp kesin. Başka bir kapta hafifçe yumurtaları çırpın unu sonra yoğurdu ekleyin. Mantarları ve kıyılmış deretonuda katın. İyice tüm malzemeyi birleştirin. En son rendelenmiş peyiniride katıp işlemi bitirin. Tereyağlı bir borcama döküp 180 derecede 40-45 dk. pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Organik Mantar | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170990 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2023 
287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Riviera Zeytinyağı 0.5 Kahve Fincanı
 
Parmesan Peyniri 1 Su Bardağı
 
Maydanoz 0.5 Demet
 
Kırmızı Biber 1 Adet
 
Sarımsak 5 Diş
 
Organik Mantar 12 Adet
 
 
12 adet orta büyüklükte organik mantarın kabuklarını elde soyun. Mantarların saplarını çıkarın. Diğer tarafta çukur bir kabın içinde 1 adet minik minik doğranmış kırmızı çarliston biber, minik minik doğranmış yarım demet maydanoz, sarımsak rendesi, zeytinyağı ve bir tutam tuzu karıştırın. Çıkardığınız mantar saplarını da minik minik doğrayıp bir kenara ayırın. Hazırladığınız karışımın içine soyulmuş ve sapları çıkarılmış mantarları ilave edip, mantarları bu sosa iyice bulayın ve tercihen yarım saat kadar sosun içinde bekletin. İçine COOK yağlı pişirme kağıdı döşenmiş bir fırın kabına mantarları yerleştirin. İçinde beklettiğiniz kırmızı biberli ve maydanozlu sosu ve bir kenara ayırdığınız mantar sapları ile birlikte teker teker mantarların içine yerleştirin. Son olarak her bir mantarın üzerine rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edip, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |