|
Fırın Makarna |
|
baldamlası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc77754
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2012
2,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı un
1 Paket boru fırın makarna
0,5 Litre süt
1 Tutam karabiber
1 Adet yumurta sarısı
Margarini tencereye alıp unu ılave ediyoruz biraz kavurup sütünü ekliyoruz tuzunuda ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz sonra makarnayı haslayalım makarna haşlanırken beşamel sos ılıyınca icine 1 tane cırpılmış yumurta karabiber ve beyaz peyniri ekleyip güzelce karıştıralım sonra makarnayı süzdükten sonra altını yagladıgımız bır borcama boşaltalım üzerine hazırladıgımız beşamel sosu boşaltıp biraz karıştırarak yedirelim üzerinede kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
|
Fırında Makarna |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76009
Gönderme Tarihi: 24.May.2012
2,399 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay kaşığı tuz
2,5 bardak süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 paket 1 PAKET FİLİZ BORU MAKARNA
2 çorba kaşığı un
100 Gr Sana Klasik
Makarnalar suda haşlayın.Makarnaları süzün.Başka bir tencerede sana yağını eritin.İçine unu koyun unu kavurun.Sütü ilave edin.Muhalebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Ocaktan alın ılıyınca içine tuzu, karabiber, yumurtaları kırın içine iyice çırpın .Fırını 200 dereceye ayarlayın.Sana klasik ile borcamı yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını borcama koyun. Kaşıkla düzeltin.Üzerine süzülmüş makarnaları koyun.Yanlarına makarnaları dizin. Makarnaların üzerine kalan sosu kaşar peynirini koyun. Fırına verin.30 dakika pişirin.
|
Fırında Makarna |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80910
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
2,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1 Su Bardağı ufalanmış peynir
3 Su Bardağı süt
4 Yemek Kaşığı kaşığı un
Tencerede su kaynatılır içine bi çimdik tuz 1 kaşık kadar da sıvı yağ konur.Kaynayan suyun içine makarnalar konur. Yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika pişirin.Süzmeye bırakın. Küçük bi tencereye margarini koyup eritin.(isterseniz farklı lezzet için sanayagida koyabilirsiniz.)Eriyen yağa unu ilave edip tahta kaşıkla un sararana kadar kavurun. Daha sonra sütü ilave edin (Ben bu evrede blendır kullanıyorum unun topak topak kalmaması için) Karıştırarak pişirmeye devam edin. Sos koyulaşmaya başlayınca (muhallebi kıvamına gelince) kısık ateşte 1-2 dakika daha karıştırıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Bir kapta makarna ve sosu karıştırın, isteğe göre tuz karabiber kırmızı biber ilave edebilirsiniz. Ufalanmış peynir karışıma ekleyin ve karıştırın.Karışımı fırın tepsisine veya borcama dökün.Üzerine kaşar rendesini serpiştirin.Bu sırada fırınınız ısınmış olacaktır. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Fırın Makarna |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79400
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
2,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 poşet fırın makarna
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş hazırlanmış olmalı. 2 bardak içine 1 bardak üzerine koymak üzere hazırlanmalıdır.)
Yeteri kadar tuz
Beşamel Sos İçin:
4 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
6 çay bardağı süt
Yeterli miktarda tuz
Makarnalarımızı tuzlu suda haşlayalım. Çok fazla yumuşak olmaması için 8 dk. Haşlayalım. Süzerek yağlayalım ve kenarda bekletelim. Beşamel sosumuzu hazırlamaya başlarken tereyağı ve unu tencerede rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Kavrulan una azar azar süt ekleyelim ve bir taraftan da çırpalım. Koyulaşınca sosumuzu ocaktan alalım ve içerisine rendeleyip hazırladığımız kaşar peynirini, haşlanmış makarnalarımızı ilave ederek karıştıralım. Beşamel sosumuz makarna ile karışınca bir tepsiye dökerek eşit miktarda yayalım. Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serperek fırına atalım. 200 derece peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Fırında beşamel soslu makarnamız servise hazırdır.
|
Fırın Makarna |
|
Asrın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2011
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc77542
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2012
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Yemek Kaşığı un
1 Paket fırın makarna
150 gr beyaz peynir
2 Tatlı Kaşığı tuz
1 Demet maydanoz
2 Su Bardağı Rendelenmiş kaşar peyniri
2 Su Bardağı süt
Makarnaları içine bir iki yemek kaşığı sıvıyağ eklediğiniz tuzlu suda haşlayın. Beşamel sos için sana margarini eritin ve unu ekleyip karıştırarak rengi değiştirene kadar kavurun. Kavurduğunuz una sütü azar azar sürekli çırparak ekleyin. Beşamel sos muhallebi kıvamına gelince bir iki kere daha karıştırıp ocaktan alın. Daha sonra makarna, beşamel sos, içine incecik maydanoz doğranmış beyaz peynir ve kaşar peynirini (bir kısmını üzeri için ayırın.) karıştırın. Fırın kabına makarna karışımını aktarın. Üzerine tekrar kaşar peyniri rendesini serpiştirip önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Fırında Makarna |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78216
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2012
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
1 Adet kalın çubuk makarna
2 Çorba Kaşığı un
Çok Az tuz
2,5 Çorba Kaşığı sana yağ
Çok Az karabiber
1 Bardak rendelenmiş taze kaşar peyniri
2,5 Bardak süt
Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın. Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un saranncaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
|
Fırın Makarna |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78743
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
6 Su Bardağı su
3 Adet yumurta
10 Dal maydanoz
1 Su Bardağı kaşar peynir rendesi
1 Su Bardağı süt
1 Paket fırın makarna
1 Su Bardağı peynir rendesi
Makarnaları su ile 15-20 daki haşlayıp. Süzün. Hemen içine 2 yemek kaşığı margarini eritip katın ve yapışmaması için karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydonozu, ve sütü karıştırın Bu harca makarnalarıda karıştırın. Kare bir borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az ın sepin ve makarnalı harcı tepsiye boşaltın. üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar fırınlayın.
|
Fırında Makarna |
|
bebecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81991
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2012
2,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet soğan
1 Paket makarna
2 Su Bardağı süt
2 Yemek Kaşığı un
250 gr kıyma
1 Yemek Kaşığı tuz
2 Adet Domates
1 Su Bardağı Rendelenmiş kaşar peyniri
1 Tatlı Kaşığı KARABİBER, PULBİBER
2 litre kadar suyu kaynatıp tuz atalım ve fırın makarnaları kırmadan içine atıp 10 dakika haşlayalım. Diğer yandan sıvıyağ, küp doğranmış soğan ve kıymayı kavuralım. Daha sonra küp doğranmış domates ve baharatları ilave edip domatesler suyunu biraz çekene kadar pişirelim. Beşamel sos için SANAYAĞINI eritip unu ilave edelim ve biraz kavuralım. Sütü iyice çırparak ilave edelim. Tuzu katıp muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim. Fırın kabımızı yağlayıp altına makarnaların yarısını yayalım. Üzerine kıymalı harcı ilave edip kalan makarna ile de en üstü kaplayalım. Beşamel sosu makarnanın üzerine iyice yayıp kaşar rendesini serpelim. 180 derecelik fırında kaşar peynirleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
|
Fırında Makarna |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76662
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet yumutta
2,5 Çorba Kaşığı tereyagi
2,5 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 Adet kalın çubuk makarna
2 Çorba Kaşığı un
1 Paket Sana Klasik
Makarnalar haşlanır, süzülür, yukardaki malzemelerle karıştılarak yağlanmış borcama dökülür.
|
Fırında Makarna |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc78879
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
3 Adet yumurta
1 Paket çubuk makarna
1 Su Bardağı kaşar peyniri
3 Su Bardağı süt
10 Su Bardağı su
1 Yemek Kaşığı sıvı yağ
Bir tencereye suyu koyun, bir yemek kaşığı ayçiçek yağı ve tuzu ilave edip kaynatın. Su kaynadığında, çubuk makarnayı kırmadan koyup pişirin, süzün ve 2 kez soğuk sudan geçirin. Makarnayı tekrar tencereye alın, rendelenmiş kaşarı, tuzu, karabiberi ve yağı eritip üzerine dökün ve iyice karıştırın. Bu malzemeleri Borcam’ın fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Sütü ilave ederek tekrar çırpın ve Borcam tepsisine yerleştirmiş olduğunuz makarnanın üzerine dökün. Tepsiyi fırına koyun ve yemeğin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarttığınızda dört köşe ya da baklava dilimi şeklinde keserek servis yapın.
|
Fırında Makarna |
|
Nergiz Sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc77354
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2012
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik
1 Adet yumurta sarısı
150 gr kaşar peyniri rendesi
2 Çorba Kaşığı un
650 gr süt
1 Paket kalın çubuk makarna
Makarnaları haşlayın. sana klasik yağı eritip, un ilave edin. Unun kokusu gidene dek pişirin, aldığı kadar süt katıp koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin. Ateşten alınca yumurta sarısı ile çırpın. Makarnayı büyükçe bir tabağa boşaltıp, sosun yansı ile kanştırın. Üzerini kalan sos ve kaşar rendesi ile sıvayıp, önceden ısıttığınız kızgın fırına verin. Üzeri kızardığında, fırından alın, on dakika bekletip servis yapın.
|
Fırında Makarna |
|
zyp27
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc80974
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012
2,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Paket çubuk makarna
1 Adet yumurta sarısı
2 Yemek Kaşığı un
1 Bardak rendelenmiş kaşar peyniri
0,5 Litre YARIM LİTRE SÜT
MAKARNAYI BOL TUZLU SUDA HAŞLAYIN.SÜZÜP BİR KENARADA BEKLETİN SOSU İÇİN YAĞLA UNU BİRAZ KAVURUNUN KOKUSU ÇIKSIN AMA RENGİ BEYAZ KALSIN SOGUK SÜTÜ YAVAŞÇA İLEVE EDİN ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRINIZ.KOYULAŞANA KADAR BİŞİRİN OCAKTAN İNDİRİP BİRAZ HAVALANDIRIP YUMURTA SARISINI İLAVE EDİP KARIŞTIRININ.HAŞLANMIŞ MAKARNAYI BORCAMA ALINÜZERİNE SOSU DÖKÜP KARŞITIRIN VE DÜZELTİN KALAAN SOSU TEKRAR ÜZERİNE DÖKÜN.180 DERECE FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN VE ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ DÖKÜP KIZARANA KADAR TUTUN. BİRAZ SOGUDUKTAN SONRA KESEREK SERVİS YAPINIZ.
|
Fırında Makarna |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80190
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Tutam tuz
500 gr çubuk makarna
4 Adet yumurta
1 Tutam karabiber
200 gr kaşar peyniri
2 Su Bardağı süt
Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz. Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız. Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz. Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız. Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz. En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz. Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız.
|
|