Kısa URL: https://ml.md/lc123067
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2017
928 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet (2x375 gr.) Levrek
2 adet (200 gr.) Domates
1 çorba kaşığı (20 gr.) Tereyağı
1 adet (80 gr.) Soğan
Biber
Tuz
Balığın iç kısmını, pulları ve istenmeyen kısımlarını temizleyin. Bol su altında yıkayarak süzün. Balıkların içine defne yaprağını yerleştirin. Tuz, biber atın. Balıkları tepsiye koyun. Balık üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Tepsiyi fırın içine koyarak fırını çalıştırın. Balıkların yanına domates ve soğanı söğüş yaparak koyun. Limon dilimleri ile süsleyin. Taze roka ve marul da verilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc45918
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2010
2,528 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet orta boy levrek
Yarım demet maydanoz
1 limon (ince dilimlenmiş)
Tane karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı soya sos
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Maydonuzu kıyarak levreklerin içine doldurun. Balığı yerleştirdiğiniz kabın altına ve balığın üzerine limon dilimlerini yerleştirin.
Balığın üzerine karabiber tanelerini serpiştirin. Zeytinyağı, soya sosu ve deniz tuzu ile hazırladığınız sosu balığın üzerinde gezdirin.
200 derecede ısıtılmış fırına vererek 30 dakika pişirin.