| 
 
 
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10210 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
6,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tavaya yuvarlak doğranmış 2 - 3 havuçla, kıyılmış bir soğan ve üç beş maydanoz kökünü döşeyin. Balıkları uzun uzun kesip aralıklarla üstüne dizin. Tuz, biber, zeytinyağı, biraz et suyu koyun. Üstünü kapatıp fırına verin. Soğuduktan sonra yenmesi daha iyidir. Limon da sıkılırsa güzel olur.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
erdinch80 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 30.01.2008 
Mesajlar: 2
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21072 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2008 
12,847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet levrek
 
2 adet soğan
 
3 adet domates
 
1 adet biber
 
100 gr kaşar peyniri
 
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, pul biber 
 
 
Temizlenen levrekler yağlanmış tepsiye dizilir. İçerisine kaşar peyniri konur. Domates, biber ve soğan kuşbaşı doğranarak tepsiye yayılır. Levreklerin üzerine tuz, karabiber,k.biber,kekikve pul biber serpilir. 200 derecedeki fırına konur. 30 dk kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp sıcak servis yapılır.  
 
 
 ML® Ispanaklı Levrek Flato için tıklayın
 
  
 | 
LEVREK FIRIN | 
  | 
mücavir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24908 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008 
5,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg levrek
 
yarım su bardağı zeytinyağı
 
2'şer adet soğan ve domates
 
200'er gr havuç
 
kereviz ve patates
 
1 adet limon
 
maydanoz
 
tuz
 
 
Kızdırılmış yağda soğanı pembeleştirin. Üzerine ince uzun kesilmiş sebzeleri katıp öldürün. Fırın tepsisine tuzlanmış balıkları yerleştirip sebzeleri, doğranmış domatesi, kıyılmış maydanozu, halka halka kesilmiş limon ve iki adet parçalanmış defne yaprağını üst üste yayıp tuz ilâve edin. Tepsiye yarım bardak soğuk su koyup 180 Ce de ısıtılmış fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
LEVREK FIRIN | 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47413 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2010 
5,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg levrek
 
3 tane sarı patates
 
1 kaşık un
 
3 diş sarımsak
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 bardak zeytinyağı
 
5 tane domates
 
2 kaşık sosanglez
 
2 baş soğan
 
1 defne yaprağı
 
 
Domatesler soyularak fındık iriliğinde doğranır. Patatesler, söğüş olarak pişirilirken iki baş soğan soyulup ince ince doğranır, maydanoz kıyılır, sarımsaklar çentilir.
 
Temizlenen balıklar birer kişilik parçalar halinde kesilip bir tepsiye yerleştirilir. Pişen patatesler soyulup yarım daireler şeklinde biraz kalınca doğranarak balıkların aralarına yerleştirilir.
 
Soğan ve defne yaprağı zeytinyağı ile hafif ateşte, bir tencerede hafif kavrulduktan sonra bir kaç kez de unla karıştırılır, domates, maydanoz ve sarımsak ilâve edilir. Bir süre de bunlarla karıştırıldıktan sonra 2-3 bardak su ilâve edilir, tuzu konur. Daha sonra bunlar balıkların üzerine dökülür. Balıkların her biri üzerine birer dilim de domates yerleştirildikten sonra orta ısılı fırında suyu tamamiyle çektirilmeden yarım saat kadar pişirilir. Ateşten indirildikten bir süre sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.
  
 | 
Levrek Fırında | 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53475 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2010 
4,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeteri kadar ince ve yuvarlak doğranmış havuç, soğan ve kıyılmış 3 - 5 maydanoz kökünü tavaya döşeyiniz. Balıkları uzun uzun kesip aralıklı diziniz. Tuz, biber, bir miktar zeytinyağı ve biraz da etsuyu koyunuz. Üstüne yağlı bir kâğıt örterek fırına sürünüz. Arada tahta kaşıkla tavanın kenarından suyunu alıp üzerine gezdiriniz. Pişince fırından çıkararak soğumaya bırakınız.
 
 
Not: Yerken üzerine limon sıkabilirsiniz. Bu biçimde başka balık yemekleri de pişirilebilir.
 
 
 
  
 | 
Fırınlanmış Levrek | 
  | 
çay&sempati 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56765 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2010 
4,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Alelusûl temizlenmiş ve uzun uzun şekillerde kesilmiş levrek parçaları bir tabakta hazırlandıktan sonra, kenarlı bir tepsi içine birkaç baş soğanı ince çentmeli ve havuçları da, halka halka keserek koymalıdır. Tabaktaki levrek porsiyonlarını da alarak, birer birer ve uygun aralıklarla tepsiye dizmelidir.
 
Maydanozları da kökleriyle birlikte doğramalıdır. Tuzunu ve biberini de ekmelidir. Bir miktar zeytinyağı ve limon suyu. Bu hazırlıklar tamam olunca, fırına verip pişme kıvamını beklemelidir.
 
 
Not: Fırınlanmış levrek daha ziyade soğuk olarak yenilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
ipeknur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67809 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2011 
4,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet levrek filetosu
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet limon
 
50 gr yeşil biber
 
2 diş sarımsak
 
1 adet büyük boy domates
 
2 defne yaprağı
 
1 çay kaşığı tane karabiber
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
20 grmaydanoz yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Sebzeler soyulur ve isteğe göre doğranır. Islatılmış yağlı kağıda balıkla birlikte bütünmalzeme yerleştirilir ve fırında 180 derecede pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
saydam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68303 
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2011 
3,968 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet levrek
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet domates
 
1 adet limon
 
Biraz zeytinyağı
 
Biraz kekik
 
Biraz tuz
 
 
Levrekleri temizletip yıkayalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim. Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve kekik serpelim. Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim. 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 20.06.2025
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
yavru kedi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.07.2015 
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109875 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015 
3,157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fevziye Sürmeli
 
 
4 adet levrek fileto
 
4 dilim tost ekmeği
 
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
 
2 çay kaşığı toz tarçın
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Rendelenmiş limon kabuğu ve tost ekmeğini mikserde çekip içerisine 2 çay kaşığı toz tarçın ilave edin. Levrek filetolarını hazırladığınız bu karışıma iyice bulayın. Daha sonra levrek filetolarını yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine zeytinyağı ve tuz gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında levrek filetolarını 15 dakika pişirin. Levrek filetolarını fırından çıkardıktan sonra servis tabağına yerleştirin ve üzerine limon kabuğu rendesi serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
rehavet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123628 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2017 
1,520 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Levrek (fileto)  200 gr
 
Zeytin  60 gr
 
Cherry domates  60 gr
 
Sirke  5 ml
 
Su  5 ml
 
Zeytinyağı  10 ml
 
Biberiye  6 gr
 
Taze maydanoz  5 gr
 
Sarımsak  3 gr
 
Tuz
 
 
Balığı temizleyin, tuz ve baharatı sürün. Cherry domatesleri ve zeytinleri ikiye kesin, maydanozu bıçakla doğrayın. Bütün malzemeleri alüminyum mutfak folyosuna koyun, üzerine yağ, su ve sirke serpin, tuz ve biberiye koyun ve folyoyu kapatıp çok fonksiyonlu pişiricinin içine yerleştirin. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır yemeğin üstüne maydanoz serpin.
 
 
 
  
 | 
Fıırında Levrek | 
  | 
cep 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133473 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2018 
1,457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 irice levrek balığı
 
2 domates
 
1 fincan zeytinyağı
 
2 baş soğan
 
1 limon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Bir kaç dal maydanoz
 
2-3 saplı kırmızı turp
 
 
İrice bir levrek balığı, karnı yarılmaksızın kulağı ve içi temizlenerek pulları da kazınır, güzelce yıkanır İki tarafından, baştan kuyruğa doğru üç çizgi halinde hafifçe yarılır. Soğan suyu, tuz ve biber karıştırıp balığın içine boğazından birazı akıtılır. Dışından da her tarafına sürülür.
 
Balık fırın tepsisine konur, kıyılmış soğan, maydanoz, yine halkalar halinde kesilmiş domates ve zeytinyağına sıkılmış limon suyu ile karıştırıp balığın üzerine dökülür. Fırına verilir.
 
Balık, nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkarılır. Olduğu gibi bir servis tabağına alınır. Tepside kalan suyu üzerine dökülür. Birkaç dal maydanoz ile bir iki ufak kırmızı turp yıkanarak bir demet yapılır, süs olarak balığın ağzına konur. Sofraya öylece getirilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
kandilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141059 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2019 
1,012 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram levrek
 
1 limon
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3-4 adet adaçayı
 
1 tatlı kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı soya sosu
 
1 tatlı kaşığı tane karabiber
 
Yarım demet maydanoz
 
2 adet taze soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Levreği bütün bir şekilde iyice yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla fazla sularını alın. Tepsinin üzerine fırın kağıdı yerleştirin ve bir sıra limon diliminin üzerine 10 santimetre uzunluğunda kesilmiş taze soğanları dizin. Balığı bu malzemenin üzerine yerleştirin, karnına adaçayı ve maydanozları koyun. Üzerine de soya sosu, bal, zeytinyağı ve tuz karışımını iyice sürün, tane karabiberleri de serpip kağıdı dört bir tarafından kapatıp bohça yapın. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 2025 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
ablam ablam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2018 
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151623 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020 
612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet levrek
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet domates
 
1 adet limon
 
Zeytinyağı
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Balığı iyice yıkayın ve suyunu süzün.
 
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye balıkları koyun.
 
Dilimlenmiş limon, domates ve soğanı balıkların içine koyun. Geri kalanını da tepsiye dizin.
 
Levreklerin üzerine zeytinyağı gezdirin.
 
Kekik ve tuzunu da ekledikten sonra 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156715 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
1,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Orta boy levrek (kişi sayısına göre)
 
1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane)
 
1-2 adet domates
 
1 adet limon
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
Defne yaprağı (isteğe göre)
 
 
Levrekler iyice temizlenip yıkanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve süzülen levrekler tepsiye alınır. Balıkların içinde biraz zeytinyağı gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir. Soğan, domates ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirilir. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika arasında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159505 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021 
441 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet levrek
 
15 adet arpacık soğan
 
5 adet çeri domates
 
2 yemek kaşığı bezelye
 
2 yemek kaşığı kuru üzüm
 
5 dal brokoli
 
5 dal karnabahar
 
1 adet limon
 
1 adet defne yaprağı
 
1 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
Yarım demet maydanoz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Fırında levrek tarifi için önce arpacık soğanları zeytinyağında karamelize ettikten sonra ince ince doğradığımız sarımsağı tavaya ekliyoruz. Dal şeklinde ayırdığımız karnabahar ve brokolileri ilave ediyoruz. Bezelye ekleyip soteliyoruz. Sebzelere kuru üzüm, defne yaprağı çeri domates, tuz ve karabiber ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
 
Balığın pullarını ayıklayıp içini temizledikten sonra balığı fileto haline getiriyoruz. Filetonun üzerine çizik attıktan sonra tuz karabiber ve zeytinyağı ekleyip fırçayla eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
 
Fırın kabına sotelediğimiz sebzeleri ve levreği yerleştirdikten sonra dilimlediğimiz limonu balığın üstüne koyuyoruz. Fırında 10 dakika pişiriyoruz.
 
Maydanoz, zeytinyağı ve tuzu blenderda çekip sos haline getirdikten sonra süzgeçten geçiriyoruz. Sebzelerin üzerine balığı yerleştiriyoruz ve hazırladığımız yeşil yağı üzerine gezdiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181148 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2025 
145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Denizli İl Tarım Müdürlüğü
 
 
2 tane levrek balığı
 
2 tane domates
 
Yarım fincan zeytinyağı
 
1 limon
 
2 tane orta boy patates
 
Tuz
 
2 tane orta boy soğan
 
Karabiber
 
2 tane kırmızı biber
 
İsteğe göre 1-2  dal maydanoz
 
 
Öncelikle levreklerin içini güzelce temizleyip pulları iyicene kazıyın.
 
Ardından balığın gövdesinde iyi pişmesi için bıçak ile çok derin olmayacak biçimde yarık açın.
 
Soğan suyu, tuz ve karabiber karışımını balığın içine ve dışına sürün.
 
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirip balıkları yağlı kağıdın üstüne sırası ile dizin.
 
Halkalar halinde kesilen soğan, patates, limon, kırmızı biber ve domatesleri tepsinin içine güzelce yerleştirin.
 
Daha sonra isteğe göre tekrardan tuz atıp zeytinyağı ile karıştırılmış limon suyu karışımını balığın üstüne dökerek tepsiyi fırına verin.
 
En son balıklar piştikten sonra fırından alarak servis tabağına koyun.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181149 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2025 
142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Denizli İl Tarım Müdürlüğü
 
 
3 levrek
 
Domates
 
Soğan
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Temizlenmiş levreklere çizik atılır.
 
Zeytinyağı, tuz, kekik sosunda önce balıklar sonra yuvarlak doğranmış domates, soğan harmanlanır.
 
Yağlı kağıt serilen tepsiye güzelce döşenir.
 
180 derecede 30 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182722 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2025 
116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet levrek (temizlenmiş)
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 limon (ince dilimlenmiş)
 
3 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış)
 
Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve toz pul biber
 
Taze biberiye veya maydanoz (üzerini süslemek için)
 
 
Levreği bir kaba alıp iyice yıkadıktan sonra suyunu süzün. Ardından balığın iç ve dış kısmını tuz ve karabiberle iyice ovun. Bu aşamada sosunu yapabilirsiniz. Bir kase alın ve zeytinyağını, limon suyunu, doğranmış sarımsağı, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın. Levreğinizi hazırladığınız sosun içine koyun. Eğer bütün olarak pişirecekseniz, balığın içine de bu sosu sürebilirsiniz.
 
Buzdolabında en az yarım saat kadar marine edin. Marine olan levreğinizi çıkartıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine kalan sostan dökün. Fırında kontrollü bir şekilde 30-40 dakika kadar pişirin. Balığın eti beyazlayıp kolayca ayrıldığında pişmiş hale gelir, pişen levreğinizi fırından çıkartıp maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182873 
Gönderme Tarihi: 03.May.2025 
154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 levrek
 
1 adet limon
 
2 diş sarımsak
 
2 dal kekik
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Levrekleri yıkayıp içlerini temizleyin. Limonu dilimleyip balığın içine yerleştirin, sarımsağı ezin ve kekikleri ekleyin. Üzerine zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber ile tatlandırın. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Levrek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183268 
Gönderme Tarihi: 30.May.2025 
127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet levrek fileto
 
1 dal taze kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5-6 dal roka
 
 
Levreği fırın tepsisine alın.
 
Üzerine tuz, taze çekilmiş karabiber, zeytinyağı ve taze kekik ekleyip 250 derece fırında pişirin.
 
Roka salatası üzerinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |