| 
 
 
 | 
Fırında Kuzu Tandır | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155715 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021 
1,777 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kuzu kol veya kuzu but
 
Birkaç tane defne yaprağı
 
Zeytinyağı
 
Karabiber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Fırında kuzu tandırda ilk adım eti marine etmek. İlk önce eti bir kaba koyun. Kabın içine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını koyun. Etin 2 saat dinlenmesi için buzdolabına koyun.
 
2 saat sonunda eti buzdolabından çıkarın. Eti tepsiye koyun.
 
Eti marine etmede hazırladığınız sosu da etin üzerine koyun.
 
Daha sonra buharlı fırını 100 dereceye ayarlayıp 2,5 saat eti pişirin.
 
Eğer buharlı fırınınız yoksa eti pişirdiğiniz tepsiye su koyup da pişirebilirsiniz.
 
2,5 saat sonunda etiniz pişince fırından çıkarın.
 
Etten parçalar koparıp servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kuzu Tandır | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166053 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2022 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg. kuzu kol eti
 
Taze veya kuru kekik
 
Taze veya kuru biberiye
 
2-3 adet defne yaprağı
 
Karabiber
 
2 adet havuç
 
1 adet patates
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 adet küçük kereviz
 
5-6 diş sarımsak
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Etleri iri iri parçalıyoruz. Kekik, biberiye, karabiber, defne yaprağı, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanladıktan sonra bir süre dinlendiriyoruz.
 
Ardından bütün sebzeleri büyük büyük doğrayıp güvecin dibine diziyoruz. Daha sonra bir tavaya çok az zeytinyağı koyup etleri önlü arkalı mühürlüyoruz ve güvece alıyoruz.
 
Tuzunu da koyduktan sonra üzerine folyo kağıt kapatıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında dört saat pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |