| 
 
 
 | 
Fırında Kuzu İncikli Bulgur Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171525 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2023 
919 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
4 Adet kuzu ıncik
 
1 Baş sarımsak
 
15 Adet arpacık soğan
 
2 Yemek kaşığı tereyağı
 
3 Dal taze biberiye
 
1 Tatlı kaşığı kuru kekik
 
1 Çay kaşığı tuz
 
1 Tatlı kaşığı toz karabiber
 
Pilav için:
 
2 Su bardağı bulgur
 
2 Yemek kaşığı tereyağı
 
4 Su bardağı kemik suyu
 
1 Çay kaşığı tuz
 
1 Çay kaşığı toz karabiber
 
 
Kuzu incikleri tencereye alıp üzerine su ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip yaklaşık 1 saat suda haşlayın. Haşladığınız incikleri fırın kabına alın üzerine soğanları, sarımsağı, taze biberiye dallarını dizin. Kuru kekik, tuz, toz karabiber ve tereyağını ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
 
Pilavı için; tereyağını tavada eritin. Bulguru ekleyip kavurun üzerine tuz, toz karabiber ve haşladığınız incik suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Fırından çıkardığınız incikleri pilavın üzerinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
İncikli Bulgur | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172412 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2023 
305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
2 su bardağı Hasata Pilavlık Kadim® Horasan Bulguru
 
3-4 yemek kaşığı yağ
 
4 su bardağı kemik suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4 adet kuzu incik
 
8-10 diş sarımsak
 
15 adet arpacık soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
3-4 dal taze biberiye
 
3-4 kaşık taze kekik
 
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
 
 
Kuzu incikleri tencereye alıp üzerine su ekleyin.
 
Tuz ve karabiberi ilave edip yaklaşık 1 saat suda haşlayın.
 
Haşladığınız incikleri fırın kabına alın üzerine soğanları, sarımsağı, taze biberiye dallarını dizin.
 
Taze kekik, tuz, karabiber ve yağ ilave edin.
 
İncikleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Yağı tavada eritin.
 
Hasata Pilavlık Kadim® Horasan Bulguru’nu ekleyip kavurun üzerine tuz, toz karabiber ve haşladığınız incik suyunu ilave edip pişmeye bırakın.
 
Fırından çıkardığınız incikleri pişen pilavın üzerinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |