Kısa URL: https://ml.md/lc76646
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
2 Tatlı Kaşığı mısır nişastası
3 Adet Patates
1 Çay Bardağı un
3 Su Bardağı süt
2 Adet yumurta sarısı
1 Paket Sana Klasik
Patatesleri soyup halka şeklinde doğrayın. Sonra patatesleri haşlayıp bir tepsiye dizin.Kremanızı da bir yandan süt, un, margarin ve yumurtayla hazırlayın. Soğuduktan sonra tepsiye dizdiğiniz patateslerin üzerine sürün. Üzerine de isteğe göre kaşar yada zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Baharatları da serptikten sonra 170 derecelik fırına verin.
Kısa URL: https://ml.md/lc79639
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012
1,836 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Tatlı Kaşığı salça
2 Su Bardağı su
2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 Adet Domates
1 Adet kuru soğan
1 Adet kırmızı biber
1 Çay Kaşığı kekik
1 Çay Kaşığı Ucuyla Kimyon
1 Tutam maydanoz
100 gr kıyma
4 Adet patates
1 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
Patatesleri halka şeklinde kesip fırın tepsisine dizin. İçine suyla karıştırılmış iki tatlı kaşığı salça ve sıvı yağı koyup, kekiğini de serptikten sonra fırında 10-15 dk yarı pişirin. Diğer taraftan kuru soğanı doğrayıp Sana ile birlikte tencerede kavurun.Kıymayı koyup pişirin.Ardından kalan salça ve doğranmış domatesi koyup pişirin. Baharatlarını ve tuzunu koyup karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürün ve tencereye ince kıyılmış maydanoz döküp kapağını kapatın. Son aşamada yarı pişen patatesleri tepsiyle beraber fırından çıkarın.Her patatesin üzerine kıymalı harçtan koyun. Onun da üzerine halka doğranmış kırmızı biber koyup tekrar fırına sürün.
Kısa URL: https://ml.md/lc82818
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
1,690 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
1 Adet yeşil biber
1 Çorba Kaşığı salça
0,5 Kg. patates
300 gr kıyma
1 Adet Domates
Patatesler elma dilimi şeklinde doğranır. Biberler ve domatesler yemeklik doğranır. Kıyma eklenerek hepsi karıştırılır. Salça biraz sulandırılarak hazırlanan yemeğin her tarafına yedirilir. Tuzu ayarlanır. Yemek tepsiye konur. Sana yağ tepsinin her tarafına yerleştirilir. Fırına sürülerek güzelce pişirilir.