|
Fırında Kıymalı Patates |
|
çitlenbik
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc19660
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2007
9,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
6 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
1 çay bardağı su
Karabiber
Tuz
Tencereye yağ konur ısınınca ince doğranmış soğan atılır. Soğan pembeleşince kıyma atılır. Kıyma suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur. Üzerine rende domates, sıcak su, tuz ve karabiber eklenir 5 dakika daha pişirilir. Patatesler soyulur. Daire şeklinde doğranır. Fırın kabına arzu edilen şekilde yerleştirilir. Üzerine kıymalı malzeme yayılır. Üzeri yağlı kağıtla sıkıca sarılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirilir.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
hacı anne
Aşçı
Kayıt: 09.07.2011
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65609
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011
6,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 kg. patates
2 orta boy soğan
250 gr. kıyma (yağsız)
3-4 diş sarımsak
3-4 sivribiber
3 orta boy domates
3/4 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber
Patatesleri soyup yarım daire şeklinde kalın dilimlere keselim. İki çorba kaşığı sıvı yağı dilimlerin üzerine gezdirip patatesleri harmanlayalım. Fırın kabını hafifçe yağlayarak patates dilimlerini balık sırtı şeklinde hafifçe üst üste yatırarak dizelim ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleşene dek önceden 220 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Tavaya, kalan sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı da kavurup rendelenmiş domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri ekleyip domateslerin suyu çekilene dek aynı işleme devam edelim. Tuzu, karabiberi ve 1,5 su bardağı suyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Kıymalı harcı patateslerin üzerine gezdirelim. Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatıp yemeği önceden 220 derecede ısıtılmış fırında patatesler yumuşayana dek pişirip fırından alalım ve ılıtarak servis yapalım.
Not: Yemeği pişirirken arada bir suyunu kontrol edip, suyu azaldı ise fırın kabının kenarından sıcak su ilave edelim.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
Numan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34606
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009
4,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram sarı patates
80 gram sadeyağı, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
120 gram çiçekyağı (6 çorba kaşığı)
300 gram soğan (3 büyük)
250 gram kıyma
500 gram domates (3 büyük) ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
3 bardak su
3 yeşil biber (varsa)
Tuz
Karabiber
1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile, küçük kesilmiş, 3 büyük baş soğan koyarak 5 dakika kavurmalı, sonra bunlara; 250 gram kıyma, 2 kahve kaşığı karabiberle 1 tatlı kaşığı da tuz katarak, kıymalar sularını salıp da tekrar çekinceye kadar aşağı yukarı 15 dakika kavurmakta devam etmeli, sonra da bu soğanlı kıymalara; kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates ya da yarım bardak suda eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası koymalı ve gayet küçük ateşte hafif pişmeye bırakmalı.
2 Kıymalar pişmekte iken, diğer taraftan da 1500 gram sarı patatesin kabuklarını soyduktan sonra, bunları ister parmak kalınlığında yuvarlaklara, ister dörde kesmek suretiyle küçük parçalara doğramalı ve kararmamaları için de patatesleri, içinde su olan bir tencereye atmalı ve sonra da patatesleri bir kevgirden geçirmek suretiyle sularını döktükten sonra bunları iki üç kez olmak üzere, içinde dumanı tütercesine kızdırılmış 6 silme çorba kaşığı margarin olan tavaya atarak patateslerin her bir tarafları hafifçe pembeleşinceye kadar kızartmak ve kızaranları yağdan çıkararak kıyma tenceresine katmak ve diğer parti patatesleri tavaya atmak suretiyle bütün patatesleri böylece kuvvetli ateşte arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalıdır. (Son parti patatesleri kızarttıktan sonra bunları tavanın içindeki yağı ile birlikte kıyma tenceresine katmalıdır.)
3 Sonra, kıymalı patates tenceresine; 2 bardak su, küçük kesilmiş 3 yeşil biberle 1 tatlı kaşığı tuz katarak tenceredekileri uygun bir fırın tepsisine dökerek güzelce yaymalıdır. Tepsinin üzerini örterek fırına sürmelidir. 15 dakika sonra tepsinin üzerini açarak tekrar fırına sürmeli ve yarım saat daha pişirmeli. Süre sonunda sıcak servis yapmalıdır.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63373
Gönderme Tarihi: 22.May.2011
4,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr sığır kıyması
1 kg patates (kaynatılıp, suyu süzülerek, kabukları soyulmuş)
4 çorba kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
60 gr (1/2 su bardağı) un
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
2 çorba kaşığı rafine yağ
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
125 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş)
1 çay kaşığı kimyon 25 gr (1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
Patates, 2 çorba kaşığı tereyağı, süt, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı biberi karıştırınız. Çatalla karışımı püre haline getirip, 10 dakika bir kenarda bekletiniz.
Tahta bir kaşıkla 1/4 su bardağı un ve çırpılmış yumurtanın yarısını ekleyip, pürtüksüz ve hafif kalın olana kadar döverek bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı yağı ve rafine yağı kızdırınız. Soğanları koyup, ara-sıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Mantarları katıp, arasıra karıştırarak 3 dakika pişiriniz. Kıyma, geri kalan 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı biber ve kimyonu ekleyip, arada karıştırarak 8-10 dakika, kıyma kızarana kadar pişiriniz.
Geri kalan 1/4 su bardağı unu katıp, ateşi kısınız. Arasıra karıştırarak, 5 dakika daha pişirip, tavayı ateşten indiriniz.
Patatesli karışımın yarısını bir tepsinin dibine döşeyip, üstüne tavadaki kıymalı karışımı dökünüz. Patatesli karışımın kalan yarısıyla, kıymalı karışımın üstünü örtünüz. Kalan çırpılmış yumurtayı hamur fırçasıyla patateslerin üstüne sürüp, kaşar peyniri rendesini serpiniz. Tepeiyi fırına sürüp 30 - 40 dakika, üstü nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, servis ediniz.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106925
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2015
2,713 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
4 adet az haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
50 gram kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber, kekik,
1 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı süt
Kıymayı tavada 3 dakika kavurun, üzerine salçayı ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış patatesleri fırın tepsisine koyup çatalla ezin. Üzerine tereyağını, baharatları, sütü, ketçabı ve kavrulan kıymayı koyup karıştırın. En sonda üzerine kaşar peyniri rendesi koyun. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
kuzucukk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2016
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc117718
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2016
2,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
Servet Dikenli
Patatesler soyulup halka halka doğranır. Kıyma, soğan, baharatlar ve tuz eklenip yoğrulur. Fırına dayanıklı cam kaba ilk önce halka patates üstüne kıymalı harç onun üstüne de rendelenmiş domates ve tereyağ küçük parçalar halinde konulur. Maydonoz serpilip önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
jülide bakan
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134332
Gönderme Tarihi: 25.May.2018
860 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Yeteri kadar tuz
300 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates
Patatesler haşlanır. İyice haşlandıktan sonra soyularak ezilir ve süt, erimiş tereyağı ve tuz ile karıştırılarak püre haline getirilir. Soğan küçük küçük doğranarak biraz yağ ile kavrulur. Yeşil biber ve domates küçük küçük doğranır ve soğana ilave edilerek domates suyunu çekene kadar kavrulur. Pürenin yarısı bir tepsiye yayılır ve kavrulmuş sebzeler üzerine iyice yayılır. Ardından pürenin diğer yarısı üzerine dökülür ve bir spatula ile yayılır. Orta hararetli bir fırında üzeri pembeleşene kadar pişirildikten sonra sıcak servis yapılır.
|
Kıymalı Fırın Patates |
|
Canfeda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143038
Gönderme Tarihi: 27.May.2019
680 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
250 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 adet küp şeker
4 adet patates
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
1 su bardağı kadar rendelenmiş taze kaşar peyniri
Soğanı yemeklik, sarımsakları ince ince doğrayın. Genişçe bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsağı bir miktar kavurun. Havucu ister rendeleyin isterseniz de küp şeklinde doğrayıp soğana ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Bu arada kapya biberi küp şeklinde, sivri biberleri de ince ince doğrayın. Biberleri de ilave edip bir süre kavurun. Daha sonra kıymayı koyun ve kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulduğu zaman domates püresi ve salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Bütün baharatları ve şekeri de ilave edip bir kez karıştırın ve fırın kabınıza aktarın.
Patatesleri irice küpler halinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirip fırın kabındaki kıymalı harcın üzerine yerleştirin. En son rendelenmiş kaşar peynirini de en son yerleştirdikten sonra 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Daha doyurucu bir yemek olsun isterseniz eğer, kaşar peyniri rendesini koymadan ve fırınlamadan önce istediğiniz sayıda yuvalar açarak içlerine birer yumurta kırabilirsiniz.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157716
Gönderme Tarihi: 15.May.2021
488 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 tane patates
100-150 gr kıyma
1 tane soğan
1 tane çarliston biber
1 tane kırmızı biber
2 tane domates
2 tane sarımsak
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tavaya sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış soğanıilave edip pembeleşinceye kadar kavurup, kıymayı ekleyin.
Kavrulan kıymaya küp küp doğranmış biberleri ekleyip güzelce kavurun. Ardından küp küp doğranmış domatesi iri parçalar halinde kesilmiş sarımsağı, domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
Kıymalı harcımızın üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve baharatını ekleyip 1-2 taşım kaynatıp altını kapatın.
Daha sonra patatesleri soyup ister halka halka ister elma dilimi şeklide doğrayıp borcama dizin.
Hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı her yerine gelecek şekilde 3. resimdeki gibi dökün.
200 derece fırında patatesler pişene kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Kıymalı Patates |
|
gezmece
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc154517
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020
483 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet iri patates
Kaşar peyniri
3 yemek tereyağı
200 gr. dana kıyma
1 adet soğan
Tuz
2 yemek kaşığı salça
Patatesleri haşlıyoruz. Başka bir tencerede kıyma ve soğanı yağda salça ile beraber kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşarların bir bölümünü ve tereyağı patatese ekleyip, iyice eziyoruz. Cam fırın kabına önce kıymalı harcı üzerine de patates püresini yerleştiriyoruz. Kaşar peyniri ile kaplıyoruz. 180 derece fırına veriyoruz. 15 dakika kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. Kızarınca fırından çıkartıp, servis ediyoruz.
|
|