Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > Fırında Kazandibi (2 adet - 57,908 defa bakıldı)

Fırında Kazandibi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Kazandibi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169885
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2023
248 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını üst ısıtma programında 160°C'ye ayarlayarak ısınması için önceden açın.
Kazandibi, süt ve kremayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp Antep fıstığını ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız kazandibini kalıba yayın. Üzerine toz şeker serpin. Fırının üst katında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında 2-3 saat soğutun ve dilimleyerek servis yapın.



Fırında Kazandibi

ziram
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2010
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc55719
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2010
8,832 defa indirildi / yazdırıldı




Sahrap Soysal

1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
varsa 2 adet nohut kadar damla sakızı
3 adet yumurtanın sarısı
Ayrıca;
1 su bardağı toz şeker

Orta boy bir çelik tencereye un, pirinç unu, yumurta sarıları, süt ve toz şekeri koyun. Bir taraftan tel bir çırpıcıyla çırpmaya devam ederken vanilya ve varsa dövülmüş damla sakızını ilave edin. Orta ısılı ateşte tahta kaşıkla veya tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alın.
Diğer taraftan, 25-30 santim çapında olan ve hem ocak üzerinde, hem de fırında kullanılabilecek alüminyum ya da bakır bir tepsiyi hazırlayın. İçine toz şekeri serpiştirip kısık ateşli ocağın üzerine oturtun. Şekeri, tavayı çevire çevire eriyip kahverengiye dönüşünceye, yani karamelize oluncaya kadar pişirin. Yanan şekeri hemen ocaktan alıp pişirdiğiniz muhallebiyi tepsiye aktarın ve tepsiyi sallayın.
Tatlıyı 10 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca ağdalaşan şeker eriyip kenardan üste çıkacaktır. Tatlıyı bir gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.






Fırında Kazandibi Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(2 adet Fırında Kazandibi 57,908 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort