| 
 
 
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
azimet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33391 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009 
3,523 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patlıcan
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet çarliston biber
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patlıcanlar ve biberler közlenir, soyulur ve kıyılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür. 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 12.09.2024
  
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
martı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2014 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103484 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2014 
2,589 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 orta boy top patlıcan
 
3 tane sivri biber
 
3 tane domates
 
1 tane soğan
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
2 yemek kaşığı margarin
 
Tuz ve karabiber
 
Üzerini süslemek için maydanoz
 
 
Patlıcanları soyun. Uzunlamasına dilimler halinde kesin.
 
Patlıcanlar acıysa üzerlerine tuz serpip 30 dakika kadar bekletin. Yıkayıp kurulayın.
 
Tost makinasında patlıcanları 2 dakika kadar kızartın.
 
Biberleri ve domatesleri orta kalınlıkta doğrayın. Soğanları söğüş doğrayın. Üzerlerine hafifçe tuz ve karabiber serpin.
 
Orta boy bir fırın tepsisine bir patlıcan, bir dilim domates, bir iki tane biber dilimi,bir kaç parça da soğan şeklinde dizin. Üzerine margarini küp küp doğrayıp koyun, hiç su koymadan ve ağzını kapatmadan fırına verin. 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi serpin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117426 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2016 
1,835 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet iri bostan patlıcan
 
3 adet orta boy kuru soğan
 
2 adet kırmızı biber
 
2 adet yeşil biber
 
4-5 adet orta boy domates
 
3-4 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
Üzeri için kaşar peyniri dilimleri
 
 
Patlıcanları çizgili soyun ve uzunlamasına kalınca dilimler çıkarın. Bir tavada az yağ ile iki yüzü hafif yumuşayana kadar kızartın. Fazla yağını alması için havlu kağıt serili tabağa alın. Aynı tavada fazla yağı alıp soğanları ve ezilmiş sarımsakları ekleyip soteleyin, salçayı ekleyin. Minik doğranmış domatesleri ekleyin bir çevirin. Çok fazla eritmeden irice doğranmış biberleri ekleyin. Biberleri de ezmeden bir çevirip tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın. Patlıcanları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine karışımı ekleyin. 180 derece fırında domatesler ve biberler kızarana ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın fırından alıp üzerlerine kaşar peyniri dilimleri yerleştirin ve fırına tekrar verin. Peynirler kızardığından tekrar fırından çıkarın, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
kule 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134769 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2018 
1,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 büyük patlıcan
 
1 baş kuru soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
1 adet kırmızı biber
 
1-2 domates (büyüklüklerine bağlı olarak)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Maydanoz
 
 
Patlıcanları yıkayıp ikiye kesin. 200 derecede 15 dk. yağlı kağıt serili tepside yağlayıp pişirin. Sarmısak ve soğanları ince kıyın. Onları soteledikten sonra domates ve biberleride aynı şekilde kesip ekliyip soteleyin. En son baharatlarıda ekliyip maydonozları da kıyıp üzerine gezidirin. Kızarmış patlıcanların içine bu karışımı doldurup üzerine kaşar peyniri rendeleyin.Kaşarlar kızarınca sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155170 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2021 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet patlıcan
 
200 gram kaşar peyniri
 
3 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
1 tutam karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 demet maydanoz
 
Kızartma yağı
 
 
Derin bir kızartma tenceresine 3 parmak kızartma yağı koyun.
 
Patlıcanların kabuklarını çizgi çizgi soyun ve yatay olarak dört eş parçaya bölün.
 
Kaşar peynirini patlıcanların kalınlığında kesin.
 
Patlıcanları kızartın ve fazla yağlarını havlu peçete yardımı ile süzdürün.
 
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
 
Domateslerin kabuklarını soyup, soyduğunuz domatesleri rendeleyin.
 
Bir tavada domatesleri, halka halka doğradığınız sarımsaklarla beraber pişirin.
 
Sos kaynamaya başladığında baharatları ekleyin ve altını kapatın.
 
Fırın tepsisine kızarmış patlıcanlarınızı yan yana dizin ve üzerine kaşar peynirlerini koyun, kat kat bu işlemi tekrarlayın.
 
Son patlıcan katını koyduktan sonra pişirdiğiniz domates sosunu kaşıkla patlıcanların ortasına dökün.
 
Fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
 
Kaşarlar eriyince çıkarıp maydanoz ve rendelenmiş kaşarla süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164038 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet bostan patlıcanı
 
10 dilim taze kaşar peyniri
 
3 adet iri domates
 
Nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyulur ve 1 cm. kalınlığında yuvarlak yuvarlak doğranır, tuzlanır ve havlu kağıdın üzerinde terleme yapıp acı suyunu atması için 1 saat bekletilir.
 
Daha sonra patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanıp, teflon tavada çok az sıvı yağda her iki yüzü de kızartılır.
 
Bu arada domatesler ve tost kaşarı dilimlenir.
 
Fırın tepsisine kağıt serilir. Üzerine 1 dilim patlıcan, bir dilim domates ve bir dilim kaşar konur. Katların araları biraz tuzlanır. Bu işlem aynı şekilde iki kez daha tekrarlanır.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20- 25 dakika tutulur. Çıktıktan sonra biraz dinlendirilir. Üzerine karabiber ve nane yaprağı konularak sunulur.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179925 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2024 
221 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet orta boy patlıcan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
2 adet domates
 
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
100 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Tuz ve karabiber
 
Taze kekik veya maydanoz (süslemek için)
 
 
Patlıcanları yıkayın ve sap kısımlarını kesin. 
 
Patlıcanları dik olarak ikiye kesin ve iç kısmını bir kaşık yardımıyla hafifçe oyun.
 
Patlıcanların acılığını almak için tuzlayıp 20 dakika bekletin.
 
Sürenin sonunda patlıcanları iyice durulayın ve kağıt havluyla kurulayın.
 
Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine zeytinyağı sürün. 
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, patlıcanların yumuşaması için yaklaşık 20 dakika pişirin.
 
Bu sırada, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. 
 
Kırmızı ve yeşil biberleri de küp şeklinde doğrayın.
 
Bir tavada, zeytinyağını ısıtın. 
 
Soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
 
Biberleri ekleyin ve biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
 
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri doğrayın ve tavaya ekleyin. 
 
Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Karışıma kekik, pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. 
 
Karışımı iyice harmanlayın ve ocaktan alın.
 
Fırından çıkardığınız patlıcanların içlerini hazırladığınız sebze harcıyla doldurun.
 
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 
 
Beyaz peynir de eklemek isterseniz, biraz beyaz peynir serpiştirerek lezzeti artırabilirsiniz.
 
Patlıcanları tekrar fırına verin ve üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. 
 
Kaşar peyniri eriyip güzelce kızarana kadar fırında tutun.
 
Fırından çıkan sıcak patlıcanları taze kekik veya maydanoz ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Patlıcan | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184767 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025 
52 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patlıcan
 
3-4 adet olgun domates (rendelenmiş veya blender’dan geçirilmiş)
 
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 adet soğan (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
 
Tuz, karabiber, kekik
 
200-250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun, ardından yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını alın, sonra iyice kurulayın.
 
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, patlıcan dilimlerini altın sarısı olana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
 
Zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin, ardından rendelenmiş domatesleri ve salçayı katın. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırıp 10-15 dakika kadar sosu pişirin.
 
Fırın kabının tabanına biraz domates sosu yayın. Üzerine bir kat kızarmış patlıcan dizin, tekrar sos sürün. Katmanları patlıcan ve sos olarak tekrar edin. En üst katmana bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |