| 
 
 
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3320 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185455 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2025 
76 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g kültür mantarı (orta boy, sapları çıkartılmış)
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
İsteğe bağlı: ince doğranmış maydanoz
 
 
Mantarları iyice temizleyip saplarını çıkarın.
 
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin, mantarları içi yukarı bakacak şekilde dizin.
 
Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin.
 
Her mantarın içine rendelenmiş kaşar peyniri doldurun.
 
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 12–15 dakika, kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3320 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183245 
Gönderme Tarihi: 29.May.2025 
48 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-12 adet büyük boy kültür mantarı
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
İsteğe bağlı: kekik veya pul biber
 
 
Fırını 180 dereceye (önceden) ısıtın.
 
Mantarların saplarını çıkarıp temizleyin.
 
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve mantarları dizin.
 
Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve tuz-karabiber serpin.
 
Her mantarın içine bolca rendelenmiş kaşar peyniri doldurun.
 
İsteğe göre üzerlerine kekik veya pul biber serpiştirin.
 
Önceden ısıtılmış fırında, peynirler eriyip hafif kızarana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
 
Sıcak servis yapın.
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3320 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182878 
Gönderme Tarihi: 04.May.2025 
137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-12 adet büyük kültür mantarı
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
Tuz, karabiber
 
Maydanoz (süslemek için)
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
 
Mantarların saplarını çıkarın ve içlerini hafifçe oyun.
 
Tereyağını eritin ve isteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın.
 
Hazırladığınız tereyağlı karışımı mantarların içine sürün.
 
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 10-15 dakika, kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
 
Üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179523 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024 
153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 yemek kaşığı tereyağı
 
8 adet mantar
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 dal taze kekik
 
80 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
 
 
4-5 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
 
Doğramış olduğunuz mantar sapını da ekleyip soteleyin.
 
Halka halka doğranmış iki diş sarımsağı da içerisine ekleyip mantarlarla birlikte 3-4 dakika soteleyin.
 
Tuz, karabiber ve iki dal kekiği sotelemiş olduğunuz mantarların üzerine ekleyip tavayı ocaktan alın.
 
Sapları çıkarılmış sekiz adet mantarı, fırına dayanıklı olan bir kabın içerisine yerleştirin ve üzerine sotelenen mantar sapları ile dilimlediğinin kaşar peynirleri yerleştirin.
 
180 derece ayarlanmış olan fırında, kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.(Yaklaşık 15 dakika)
 
Fırından çıkar çıkmaz servis edebilirsiniz.
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178689 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024 
219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket taze kültür mantarı
 
Tereyağı
 
150 gram kaşar peynir (rendelenmiş)
 
Tuz
 
 
Mantarları temizleyerek kabuklarını soyun.
 
Bir fırın kabına soymuş olduğunuz mantarları yan yana dizin.
 
Üzerlerine tuz serpin.
 
Mantarların her birinin içine bir çay kaşığı tereyağı alarak yerleştirin.
 
Hazırlamış olduğunuz mantarları 185 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardığınız mantarların üzerine rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpiştirin.
 
Peynirler kızarıncaya kadar fırında tutun. Bu süre yaklaşık 10 dakika olabilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178653 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024 
174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tereyağı
 
150 gram kaşar peynir (rendelenmiş)
 
Tuz
 
 
Mantarları temizleyerek kabuklarını soyun.
 
Bir fırın kabına soymuş olduğunuz mantarları yan yana dizin.
 
Üzerlerine tuz serpin.
 
Mantarların her birinin içine bir çay kaşığı tereyağı alarak yerleştirin.
 
Hazırlamış olduğunuz mantarları 185 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardığınız mantarların üzerine rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpiştirin.
 
Peynirler kızarıncaya kadar fırında tutun. Bu süre yaklaşık 10 dakika olabilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164212 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2022 
356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kültür mantarı (400 gr.)
 
Bir kaç dilim taze kaşar peyniri
 
Az tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle mantarları alırken taze olmalarına dikkat edelim.
 
Sonrasında her ne kadar yıkanmaz dense de, ben çabucak sudan geçirip süzgece koyuyorum ve kağıt havlu ile hemen kuruluyorum.
 
Mantarların sap kısımlarını bir bıçak yardımıyla çıkartıp oyuk kısımlarına tuz ve karabiber ekiyorum.
 
Ardından ise çukur kısma nohut büyüklüğünde tereyağı koyuyorum.
 
Bütün mantarlara aynı işlemi uyguluyorum.
 
Fırın kağıdı serili tepsiye çukur kısmı üste gelecek şekilde yerleştiriyorum. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika tutup, çıkartıyorum.
 
Mantarlar zaten yumuşamış olacaktır.
 
Daha sonra üzerlerine kesilmiş kaşarlar (rendelenmiş de kullanabilirsiniz) yerleştirilip 5 dakika daha peynir eriyene kadar fırına veriyorum.
 
Ilındıktan sonra üzerine istenirse maydanoz konup servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157403 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021 
529 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr kültür mantarı ya da ızgaralık mantar (1 paket)
 
1 su bardağı taze kaşar rendesi
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
 
Mantarları yıkayıp saplarını çıkartın (silerek de kullanabilirsiniz).
 
Borcama ya da tepsiye saplarını çıkarttığınız mantarları dizin. Tuz ve biber ile lezzetlendirin.
 
Tereyağı mantarlara paylaştırın. Önceden ısıttığınız fırında 10-15 dakika kadar fırınlayın.
 
Mantarları fırından alın üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini paylaştırın.
 
Kaşar peynirleri eriyip üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155172 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2021 
469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
 
8 adet büyük yassı mantar (temizlenmiş)
 
1 soğan ( doğranmış)
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
¼ su bardağı yulaf
 
225 gram doğranmış domates
 
Yarım tatlı kaşığı acı biber sosu
 
¼ su bardağı çam fıstığı
 
¼ su bardağı taze rendelenmiş parmesan peyniri
 
Tuz
 
Çekilmiş tane karabiber
 
 
Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Derin olmayan ve mantarları tek sıra halinde dizebileceğiniz boyutta bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Mantarların saplarını kesin, irice doğrayın ve kenara alın (mantarların başlarını bütün olarak tutun). Küçük bir tencerede yağı kızdırın, soğan, sarımsak ve mantar saplarını yumuşayana ve hafifçe rengi değişene kadar kavurun.
 
Yulafı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Domates ve acı biber sosunu ekleyin, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Mantarları, içleri yukarı bakacak şekilde fırın kabına dizin. İç malzemeyi mantarların içine bölüştürün. Doldurulmuş mantarların üzerine parmesan peynirini ve çam fıstıkları serpin. Mantarlar yumuşayana ve üstleri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayıp sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
seans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140965 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2019 
879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 paket mantar
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet domates
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
2 adet çarliston biber
 
1/2 su bardağı taze kaşar rendesi
 
 
Mantarları iyice yıkayıp, köklerini ayırın. Varsa küçük güveç kabına yoksa cam tepsiye dizin. Her birinin içine küçük bir parça tereyağı koyun. Daha sonra çok az tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. İsterseniz biber ve domates ekleyerek daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra baharatları serpin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
mışıl mışıl 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134469 
Gönderme Tarihi: 30.May.2018 
940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. Mantar
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
150 gr. Taze Kaşar Peyniri
 
Tuz
 
1 adet Limon Suyu
 
 
Mantarlar yıkanarak limonlu suda bekletilir. En az yarım saat sonra tencereye konulan yağ ile suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında, biraz fırınlandıktan sonra üzerine kaşar rendesi konularak biraz kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94673 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013 
2,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram mantar
 
1 adet soğan
 
1 adet rendelenmiş domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı margarin
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam pul biber
 
1 tutam kekik
 
1 tutam tuz
 
 
Mantarları küp küp doğrayın, soğanları yemeklik doğrayın. Margarinle soğanı kavurun ardından mantarlı ekleyin ve mantarlar suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Üzerine domates rendesini ve domates salçasını ekleyip biraz kavurun. Kekik, karabiber, pul biber, tuz ve istediğiniz farklı baharatlar varsa onları da ekleyip karıştırın. Yemeği borcama dökün ve üzerine kaşar peyniri rendesini serin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
BelmaGüngören 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2005 
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79756 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012 
1,864 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Su Bardağı kaşar
 
2 Adet Domates
 
1 Kg. mantar
 
50 Gr margarin
 
 
Mantarları yıkayıp doğrayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim üstüne domatesleri rendeleyelim ve margarini parçalar halinde tepsiye paylaştıralım,175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim ve rendelenmiş kaşarı fırından mantarları almadan hemen önce eşit miktarda serpelim sıcak olarak servis edelim.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.08.2024
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
A Takımı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.01.2012 
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71406 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2012 
2,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr mantar
 
4 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
100 gr zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
100 gr rende kaşar
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle mantarların alt kısımlarını koparıp bol suyla yıkayın ve süzmelisiniz. Ardından domateslerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Benzer şekilde sivri biberleri de temizleyip küçük parçalar halinde doğrayın. Domates, zeytinyağı, tuz ve biberleri bir kasede çırpıp harmanlayın. Mantarların boş kısmına harmanladığınız iç malzemeyi doldurun ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini mantarların üzerine serpiştirin. Fırına tekrar verip 5 dakika daha pişirin. Mantarları fırından alıp servis tabağına dizin. Taze nane yapraklarıyla süsledikten sonra kaşarlı mantar servise hazır.
  
 | 
Fırında Kaşarlı Mantar | 
  | 
ömer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2008 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21083 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2008 
2,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mantar
 
Peynir
 
Biberiye
 
 
Mantarların bacaklarını kırın ortasına dilediğiniz peyniri koyun. 180C'lik fırında 10 dakika pişirin ve biberiyeyle servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |