Kısa URL: https://ml.md/lc79212
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2012
1,385 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Mutlu Aile
4 Adet yeşil biber
1 Çay Bardağı kıyılmış maydonoz
4 Diş sarımsak
500 gr patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
13 Adet patlıcan
1 Çay Kaşığı pulbiber
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Yemek Kaşığı salça
400 gr kıyma
3 Adet Domates
1 Adet kurusoğan
Patlıcanları pijamalı soyup bol yağda kızartıp havlu kağıtta fazla yağını aldım. Kıymayı 50 gr sana yağda kavurdum küp küp doğradığım soğan ve sarımsağı ,tuzu ,biberi ekleyip suyunu çekene kadar pişirdim. Ocaktan alınca karabiberi ve kıyılmış maydanozlarıda içine kattım .Tepsiye aldığım patlıcanları ortasını biraz ezip iç harcımıza yer açtım içlerine harcımızı doldurdum. Üstüne birer dilim domates ve biber koydum.1 yemek kaşığı salçayı 1bardak suda eritip birazda tuz katıp karıştırdıktan sonra üzerinden gezdirdim ve fırına verdim. 180 derece 20-25 dakikada pişirdim. Benim misafirim kalabalık olduğu için ölçüler biraz fazla siz isterseniz bu ölçüleri yarıya ayarlayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc85579
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2013
1,545 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
7 Adet patlıcan
2 Bardak salçalı su
150 gr kıyma
1 Baş soğan
1 Bardak sıvı yağ
3 Adet biber
3 Adet Domates
1 Çay Kaşığı tuz, karabiber
Patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartın. Kızaranları peçete üstüne çıkarın. Ayrı yerde soğanı sana ile kavurun. Sırası ile kıyma, biber, domates, baharat ekleyin. Patlıcanları borcama dizip karnını yarın kıymalı sos ile doldurun. Salçalı su yaparak fırına verin.