|
|
Fırında Hindi Kızartması |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc3567
Gönderme Tarihi: 09.May.2006
3,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hindi
2 adet soğan
2 adet havuç
2 kaşık tereyağ
2 kaşık salça
Tuz
Hindiyi iyice temizleyin. Sebzelerle birlikte tencereye koyup kısık ateşte haşlayın. Biraz soğuduktan sonra fırın tepsisine koyup üzerine salça ile yağı karıştırıp sürün. Tepsinin dibine 2 bardak hindi suyundan koyup fırında kızartın. Kızaran hindiyi servis tabağına alın. Üzerine tepsideki suyu dökülerek servis yapın.
|
Fırında Hindi Kızarması |
|
elma şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2009
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34390
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2009
2,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 palaz hindi (2000 gram)
1 bardak su
120 gram sadeyağı ya da margarin (6 çorba kaşığı)
50 gram havuç (1 büyükçe)
150 gram soğan (2 orta boy)
3 diş sarımsak
Tuz
Bir tencereye; tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış tuzlanmış, ayakları arkalarına geçirilmiş 1 hindi palazı 6 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin, dörde bölünmüş 2 orta baş soğan, üstleri kazınmış, yine dörde bölünmüş 2 küçükçe havuç, 3 diş sarımsak ile 1 bardak da su koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve ateşe oturtmalıdır.
Su kaynar bir hal alınca, tencereyi kapağiyle olduğu gibi ateşten alarak, kızgınca fırına sürmeli ve bir süre sonra tencerede diğer tarafını çevirerek hindi yumuşakça bir hal alıncaya kadar böylece pişmeye bırakmalıdır.
Hindi yumuşak bir hal alınca; tencerenin kapağını açarak ikide bir kaşıkla tenceredeki yağlı sudan almalı ve hindinin üstüne dökerek hindinin her bir tarafı nar gibi pembe bir renk alıncaya kadar fırında kızartmalıdır. (Hindinin ancak bir tarafı pembeleştikten sonra, diğer taraflarını çevirerek her tarafını kızartmalıdır).
Hindinin her bir tarafı kızarınca; tencereden alarak, göğüs, kol ve but kısımlarını parçalara ayırarak tabağa döşemeli, tencerede kalan, soğan havuç ve yağlı suyu da bir süzgeçten püre halinde geçirdikten sonra bir salçalık içinde ya da hindinin üzerine dökerek servis yapmalıdır.
|
Fırında Hindi Kızarması |
|
müberra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc46739
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2010
2,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 hindi
2 soğan
2 havuç
2-3 defne yaprağı
2 kaşık margarin
2 kaşık salça
2 bardak hindi suyu
Tuz
Hindiyi temizleyip, yıkayıp, ayaklarını yarılmış olan karnına sokup düzgün şekil veriniz. Sebzeleri ile birlikte düdüklü tencereye koyup, 6-7 bardak su, tuz koyup hindiyi dağılmayacak şekilde haşlayınız. Düdüklü tencerenin basıncını düşürdükten sonra hindiyi düzgünce alınız. Biraz soğutup üzerine bolca salça ile karıştırılmış, yağ sürüp hindiyi fırın tepsisine koyunuz. Tepsinin dibine 2 bardak hindi suyu koyup, kızgın hararetli fırında çevire çevire hindiyi kızartınız. Kızaran hindiyi fırından alıp, servis tabağına koyunuz. Tepsideki yağlı suyu da üzerine döküp servis yapınız.
|
Fırında Hindi Kızarması |
|
enderun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc48024
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2010
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük hindi
8 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz
Salçası:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı margarin
2 soğan (orta)
1,5 kahve fincanı salça
2 bardak hindi suyu
Bir tencereye içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkınmış bir hindi ve ölçülere göre su ile tuz konularak tencere ateşe oturtulur. Su ısınınca, üzerinde meydana gelen köpükler delikli bir kepçe ile alınarak atılır. Sonra kapağı kapatılır ve hindi pişmeye bırakılır. Pişince, tencere indirilir ve hindi tencereden alınarak bir tepsiye konulur. Bir kuşane alınarak içerisine ölçülere göre sadeyağ, margarin, küçük çentilmiş soğan konularak kavrulur, sonra üzerine hindi suyu, domates salçası ve tuz ilâve edilferek, hepsi birlikte 5 dakika kaynatılır. Daha sonra tenceredekiler ince delikli bir süzgeçten geçirilir. Elde edilen bu salçalı su, tepsiye yerleştirilen hindinin üzerine dökülür ve tepsi fırına sürülür. Hindinin iki tarafı da kızartılır. Bu sırada arada bir tepsideki salça, bir kaşıkla hindinin üzerine dökülmelidir. Hindi iyice kızardıktan sonra fırından tepsi çıkarılır, kol, göğüs, but ve sırt olmak üzere parçalara bölünür ve servis tabağına itina ile yerleştirildikten sonra üzerine, tepsideki salça dökülür ve servis yapılır.
|
|
Fırında Hindi Kızartması Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|