| 
 
 
 | 
Fırında Hamsili Pilav | 
  | 
Elvin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2007 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20170 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007 
3,376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. hamsi
 
2 su bardağı pirinç 
 
1 çay bardağı sıvıyağ 
 
1 çorba kaşığı çam fıstığı 
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü 
 
1 orta boy soğan 
 
1 çay kaşığı tarçın 
 
1 çay kaşığı yenibahar 
 
1/2 çorba kaşığı tuz 
 
1 çay kaşığı şeker
 
 
Tencereye ince kıyılmış soğan, fıstık, yağ ve tuz koyunuz. Kapağını örterek hafif hararetli ısıda soğan yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 3 su bardağı sıcak su, şeker ve kuş üzümü ilave edip, kaynayınca pirinci katınız. Hafif hararetli ısıda yarım saat pişiriniz. Tarçın ve yenibahar  koyup karıştırınız.
 
Hamsinin başını koparıp içini temizleyiniz. Balığı zedelemeden kuyruğu ile beraber kılçığını çıkartınız. Yıkayıp suyunu süzünüz. Yuvarlak kenarlı bir tepsiyi yağlayınız. Balıkların sırtı alta kuyruk tarafı içe gelmek üzere dıştan  içe doğru  daireler yaparak tepsiye diziniz.
 
Pilavın yarısını üstüne düşeyiniz. Tekrar bir sıra aynı şekilde hamsi dizip, pilavın tamamını dökerek düzeltiniz. Hamsilerin sırtı üste gelmek üzere pilavın üzerine daireler yaparak kapatınız. Orta hararetli fırında 15-20 dakika pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsili Pilav | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147399 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019 
718 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 soğan
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Yenibahar
 
Tarçın
 
1 kg temizlenmiş hamsi
 
Üzeri için:
 
Frenk soğanı
 
 
Pirinci bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20 dakika bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı ve dolmalık fıstıkları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Fıstıkların rengi hafif dönmeye başlayınca süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 3-3.5 su bardağı kadar su, kuş üzümü, toz şeker ve tuzu ilave edip orta ateşte pişirin, ocaktan alın. Yenibahar ve tarçını ekleyip karıştırın.
 
Hamsilerin yarısını kuyrukları içeri gelecek şekilde, kapalı olarak hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına daire formunda dizin. Pilavı hamsilerin üzerine yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde pilavın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin, bir servis tabağına ters çevirin ve üzerini ince kıyılmış frenk soğanı ile süsleyip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında  Hamsili Pilav | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181680 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2025 
98 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ayıklanmış taze hamsi
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı yenibahar
 
1 demet ince kıyılmış dereotu
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
Fırın tepsisi için zeytinyağı
 
 
Pirinci bir kaba alın ve nişastası çıkana kadar birkaç kez yıkayın. Üzerine ılık su ekleyerek 20 dakika kadar bekletin, ardından süzün.
 
Bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alın, ince doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
 
Dolmalık fıstıkları ekleyin ve hafifçe kavurun.
 
Yıkanmış pirinci ekleyerek 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
 
Kuş üzümünü, şekeri, tuzu, karabiberi, yenibaharı ve dereotunu ekleyin.
 
Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın.
 
Ayıklanmış hamsileri sırtları tepsiye gelecek şekilde sık aralıklarla dizin.
 
Pişen pilavı hamsilerin üzerine dikkatlice yayın.
 
Kalan hamsileri pilavın üzerine yine sırtları üste gelecek şekilde dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamsiler kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
 
Fırından çıkardığınız hamsili pilavı dilimleyerek sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |