| 
 
| 
 
 
 | 
 
FIRINDA ENGINARLI TAVUK | 
 
  | 
Bayram 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2005 
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2113 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006 
2,631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
6 adet enginar 
 
kaşar peyniri rendesi  
 
1 adet tavuk 
 
beşamel sos
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Enginarları suda , tavuk, tuz ve karabiberle haşlayın, kemiklerinden ayırıp, didin. Enginarların çanaklarına tavukları yerleştirin ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin.  Yarım saat kadar pırında pişirip, kaşarlar iyice eridiğinde servis yapın.
  
 | 
 
FIRINDA ENGİNARLI TAVUK | 
 
  | 
Sevgi38 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23888 
Gönderme Tarihi: 17.May.2008 
2,485 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
6 enginar,
 
taze kaşar,
 
1 tam tavuk,
 
6 kahve fincanı un,
 
3 çorba kaşığı margarin,
 
2 su bardağı süt,
 
karabiber,
 
tuz.
 
 
Enginarlarla, tavuğu, karabiber ve tuzla haşlayın. Tavuğun etlerini didikleyin. Unu, erimiş yağda sarartmadan kısık ateşte pişirin. Üzerine, devamlı karıştırarak ılık sütü ekleyip, boza kıvamına getirin. Enginarların ortasına didiklenmiş tavuktan koyup üzerine sosu dökün ve rendelenmiş peyniri serpin. Orta sıcaklıktaki fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
FIRINDA ENGINARLI TAVUK Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |