| 
 
 
 | 
Fırında Bulgurlu Levrek | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64994 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,482 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet levrek balığı
 
4 diş sarımsak
 
2 adet taze soğan
 
1 adet domates
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon suyu
 
Maydanoz
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Bir fırın kabının içine temizlenmiş balığı koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı, nar ekşisini ve zeytinyağını koyun. Limon suyunu da ekleyerek malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
FIRINDA BULGURLU LEVREK | 
  | 
İbrahim Hakkı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2011 
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67587 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011 
2,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 adet levrek
 
3 diş sarımsak
 
2 adet taze soğan
 
1 adet domates
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet limon
 
4 dalmaydanoz
 
Tuz, karabiber
 
 
Balığı isterseniz fileto, isterseniz de bütün olarak tepsiye koyun. Derin bir kapta bulgur, rendelenmiş domates, kıyılmışmaydanoz ve taze soğanı karıştırın. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, çok az da su ilave edin ve bu harcı balıkların üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Arzu ederseniz balıkları fırına koymadan önce üzerini yağlı kağıtla ya da cambir kapla kapatabilirsiniz. Servis yaparken limon suyu gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |